19.8 C
Nicosia
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 | 7:53

Ο καύσωνας μετέτρεψε τον Σηκουάνα σε… πλαζ – Τρεις νεκροί στη Γαλλία – Θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Η ακραία ζέστη που πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης έχει αρχίσει να αφήνει πίσω της θύματα, ενώ σε αρκετές πόλεις οι πολίτες αναζητούν κάθε πιθανό τρόπο για να δροσιστούν. Στο Παρίσι, η εικόνα στο κανάλι Σεν Μαρτέν του Σηκουάνα θύμιζε περισσότερο καλοκαιρινή παραλία παρά αστικό τοπίο, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις όχθες του, βουτώντας στα νερά ή κρατώντας απλώς τα πόδια τους μέσα στο νερό για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι αρχές σε ολόκληρη την Ευρώπη εξέδιδαν προειδοποιήσεις για επικίνδυνες συνθήκες.

Σχεδόν 2.700 σχολεία στη Γαλλία επρόκειτο να παραμείνουν κλειστά ή να λειτουργήσουν με τροποποιημένο πρόγραμμα λόγω του καύσωνα. Στο Μπορντό, οι θερμοκρασίες αναμενόταν να ξεπεράσουν τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Meteo France εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για 49 διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Η υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Στεφανί Ριστ, προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε αρκετές ακόμη ημέρες ακραίας ζέστης.

Ο καύσωνας μετέτρεψε τον Σηκουάνα σε… πλαζ: Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη «Οδεύουμε προς τουλάχιστον αρκετές ημέρες πολύ, πολύ ζεστού καιρού. Δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουν να πέφτουν οι θερμοκρασίες», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TF1.
Ο καύσωνας μετέτρεψε τον Σηκουάνα σε… πλαζ: Τρεις νεκροί στη Γαλλία, θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών σαρώνουν την Ευρώπη

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔΙΑΦΟΡΑΟ καύσωνας μετέτρεψε τον Σηκουάνα σε… πλαζ - Τρεις νεκροί στη Γαλλία...