20.7 C
Nicosia
Δευτέρα 20 Μάιος 2024 | 5:58

Ουκρανία: Κατερρίψαμε 18 ρωσικά drones και 17 πυραύλους

Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα συστήματα αεράμυνάς της κατέρριψαν ένα σμήνος ρωσικών επιθετικών drones και σχεδόν 20 πυραύλους κρουζ στο τελευταίο μπαράζ εναέριων επιθέσεων της Ρωσίας τη νύχτα.

“Συνολικά 24 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κρούσης καταγράφηκαν γύρω από τις περιοχές Μικολάιβ και Οδησσού. Δεκαοκτώ επιθετικά drones καταρρίφθηκαν από μονάδες αεράμυνας κατά μήκος της διαδρομής παρακολούθησης”, ανέφερε η ουκρανική αεροπορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι “και οι 17 πύραυλοι καταρρίφθηκαν”.

Δύο νεκροί και 7 τραυματίες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νότια περιοχή της Χερσώνας από το νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν Oυκρανοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Ο κυβερνήτης της Χερσώνας, Ολεξάντρ Προκούντιν, είπε ότι ένας άνδρας ηλικίας 72 ετών και μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση στην περιοχή και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Είπε ότι άλλοι τέσσερεις τραυματίστηκαν σε μια πρωινή επίθεση με drone στην πόλη Μπέριλ, προσθέτοντας ότι «οι κατακτητές επιτέθηκαν σκόπιμα σε ένα πολυσύχναστο μέρος, ρίχνοντας εκρηκτικά κοντά στον τοπικό σταθμό λεωφορείων».

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού, Όλε Κίπερ, δήλωσε ότι η περιοχή Ισμαΐλ, όπου βρίσκονται λιμάνια του ποταμού Δούναβη που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή σιτηρών, έγινε στόχος επίθεσης με drone, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για ζημιές σε λιμάνι ή υποδομή εξαγωγής σιτηρών.

Είπε ότι 11 drones καταστράφηκαν σε επιθέσεις στην περιοχή και ότι μια απροσδιόριστη εγκατάσταση αναψυχής στη μικρή πόλη Βιλκόβε χτυπήθηκε. Μια φωτιά εκεί έσβησε γρήγορα, πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της γειτονικής περιοχής Μικολάιβ είπε ότι τα συντρίμμια προκάλεσαν φωτιά σε ένα αχρησιμοποίητο κτήριο στην κοινότητα Σνιχουρίβκα, η οποία έσβησε αμέσως και ένα κύμα έκρηξης προκάλεσε ζημιές σε κοντινά κτήρια. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ανακαταλήφθηκαν 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα την περασμένη εβδομάδα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις της ανακατέλαβαν μικρές εκτάσεις γης από τις ρωσικές δυνάμεις στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου τα στρατεύματα του Κιέβου έχουν επικεντρωθεί σε μια πολύμηνη αντεπίθεση.

«Δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα απελευθερώθηκαν στον τομέα Μπαχμούτ», είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας, Γκάνα Μαλιάρ, στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενη σε μια πόλη που χτυπήθηκε από τον πόλεμο στα ανατολικά, προσθέτοντας ότι «οι αμυντικές δυνάμεις στον νότο απελευθέρωσαν 5,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ο Μπάϊντεν και η ΕΕ ενημερώνονται συνεχώς για το θρίλερ προέδρου Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για τις αναφορές σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί...

Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια και να ξεκινήσουν αμέσως δουλειά οι ανακριτές, αναφορικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, είπε...

Δύο νεκροί από σύγκρουση κρουαζιερόπλοιου με μηχανοκίνητο σκάφος στον Δούναβη

Δύο νεκροί, ένας τραυματίας και πέντε αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός σύγκρουσης κρουαζιερόπλοιου και μηχανοκίνητου σκάφους, στον βόρειο Δούναβη το Σάββατο. Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται εντατικά για...

Ιράν: Θρίλερ διαρκείας για την τύχη του Προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι – Συνετρίβη το ελικόπτερο του – Όλες οι πληροφορίες

Διαψεύδεται τελικά από την Ερυθρά Ημισέληνο η είδηση που μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο ιρανικά μέσα, ότι εντοπίστηκε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Εμπραχίμ...

Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης πρωταθλητής Ελλάδας μετά το 2-1 τον Άρη

Ξέσπασμα χαράς για το 2-1 από όλους τους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων. Παρατείνεται...

Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Γουέστ Χαμ και πανηγύρισε το 4ο σερί πρωτάθλημά της στην Premier League, μπροστά από την Άρσεναλ που νίκησε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!