22.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 13:03

Νετανιάχου: Ακούσιο το πλήγμα με θύματα εργαζόμενους ΜΚΟ – Συμβαίνει στον πόλεμο

«Τραγικό και ακούσιο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, το ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα που σκότωσε επτά εργαζόμενους της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε λόγο για αθώα θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι είναι κάτι που συμβαίνει στον πόλεμο.

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι «δυστυχώς, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξε μια τραγική περίπτωση που οι δυνάμεις μας έπληξαν ακούσια αθώους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας».

«Συμβαίνει στον πόλεμο, το εξετάζουμε επισταμένως, είμαστε σε επαφή με τις κυβερνήσεις και θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί» πρόσθεσε.

 

Νωρίτερα, ο ιδρυτής της οργάνωσης Χοσέ Αντρές ανακοίνωσε ότι η World Central Kitchen «έχασε αρκετούς αδελφούς και αδελφές σε πλήγμα του ισραηλινού στρατού στη Γάζα». Τα μέλη της ΜΚΟ σκοτώθηκαν καθώς «εργάζονταν στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να διανείμουμε τρόφιμα στη Γάζα», ανέφερε η ΜΚΟ.

Η World Central Kitchen έκανε γνωστό πως σκοτώθηκαν επτά μέλη της ομάδας της, που είχαν υπηκοότητες «Αυστραλίας, Πολωνίας, Ηνωμένου Βασιλείου, ένα διπλή, ΗΠΑ/Καναδά, και ένα Παλαιστίνης».

Η οργάνωση πρόσθεσε πως οχηματοπομπή της, με δυο οχήματα που διέθεταν θωράκιση κι ένα που δεν είχε, με τον λογότυπό της σε εμφανές σημείο, έφευγε από αποθήκη όπου είχαν εκφορτωθεί πάνω από 100 τόνοι τροφίμων και βρισκόταν σε ζώνη όπου ήταν συμφωνημένο να μη γίνουν επιχειρήσεις («deconflicted zone») όταν επλήγη, παρά τον συντονισμό που είχε προϋπάρξει.

Ταχεία έρευνα ζητούν Ε.Ε. – ΗΠΑ

«Καταδικάζω την επίθεση αυτή και ζητώ την έναρξη έρευνας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. «Παρά όλα τα αιτήματα για την προστασία των αμάχων και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνεχίζουμε να βλέπουμε αθώους να σκοτώνονται» πρόσθεσε σε ανάρτησή του.

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε «ανάστατη» για τον βομβαρδισμό. «Είμαστε συντετριμμένοι και βαθιά ανάστατοι» για το πλήγμα, σημείωσε μέσω X η εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Έιντριεν Γουότσον. «Οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις πρέπει να προστατεύονται» καθώς «διανέμουν βοήθεια απελπιστικά απαραίτητη» στους Παλαιστίνιους αμάχους και «παροτρύνουμε το Ισραήλ να διενεργήσει αμέσως έρευνα» για το συμβάν, πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ιορδανική αποστολή για ενίσχυση μέσων πυρόσβεσης

Το πλήρωμα της ιορδανικής αποστολής που έφθασε στην Κύπρο προς ενίσχυση των πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αεροπυρόσβεση υποδέχεται σήμερα στις 10:45 το...

Μεγαλύτερη συνεργασία των Ισλαμικών κρατών με το ψευδοκράτος ζήτησε ο Τατάρ

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ απευθύνθηκε στη 15η Σύνοδο Κορυφής Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) που πραγματοποιείται στη Μπανζούλ της...

Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα

Μειωμένη κατά 50% περίπου ήταν η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτο Θρασυβούλου. Σε δηλώσεις...

Την Τρίτη ο A’ ημιτελικός της Eurovision με την Κύπρο να εμφανίζεται πρώτη

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας με τον πρώτο ημιτελικό να διεξάγεται την Τρίτη, 7 Μαϊου, στο Μalmö Arena....

Ισραήλ: Άρχισε η απομάκρυνση 100.000 Παλαιστινίων από τη Ράφα – Αναπόφευκτη η επίθεση από Ισραήλ

«Ξεκινήσαμε επιχείρηση περιορισμένης κλίμακας για την προσωρινή απομάκρυνση των ανθρώπων που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ...

Λεμεσός: 30χρονος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα

Τριαντάχρονος από τη Λεμεσό, ο Ευτύχιος Χαρίτου, έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε ανήμερα του Πάσχα στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού –...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!