22.9 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 22:10

Μασκ: Κατηγορεί για «λογοκρισία» τους Αυστραλούς

Προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, εξαπέλυσε ο Ίλον Μασκ, μετά την απόφαση δικαστηρίου της χώρας, η οποία διέταξε την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης X να αφαιρέσει βίντεο από μια «υποτιθέμενη τρομοκρατική επίθεση» στο Σίδνεϊ.

Σε ακρόαση κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας διέταξε την X (πρώην Twitter), να αποκρύψει προσωρινά τις αναρτήσεις που έδειχναν βίντεο από το περιστατικό μια εβδομάδα νωρίτερα, στο οποίο ένας έφηβος κατηγορήθηκε για τρομοκρατία επειδή μαχαίρωσε έναν Ασσύριο ιερέα και άλλους.

Η Χ είπε ότι είχε ήδη μπλοκάρει τις αναρτήσεις από Αυστραλούς χρήστες, αλλά ο Επίτροπος ηλεκτρονικής ασφάλειας της Αυστραλίας είχε πει ότι το περιεχόμενο θα πρέπει να αφαιρεθεί, καθώς εμφάνιζε ρητή βία.

Ο δισεκατομμυριούχος Μασκ, ο οποίος αγόρασε το X το 2022 με μια δεδηλωμένη αποστολή να σώσει την ελευθερία του λόγου, δημοσίευσε ένα meme στην πλατφόρμα που έδειχνε ότι η Χ υποστήριξε την «ελευθερία του λόγου και την αλήθεια», ενώ άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιπροσώπευαν «λογοκρισία και προπαγάνδα».

«Μην παίρνετε τα λόγια μου, απλώς ρωτήστε τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας!» έγραψε δίπλα στην ανάρτηση.

Σε άλλη ανάρτηση, ο Μασκ έγραψε ότι «η ανησυχία της εταιρείας είναι ότι εάν επιτρέπεται σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χώρα να λογοκρίνει περιεχόμενο για ΟΛΕΣ τις χώρες, κάτι που απαιτεί ο αυστραλιανός «Επίτροπος eSafety», τότε τι θα εμποδίσει οποιαδήποτε χώρα να ελέγχει ολόκληρο το Διαδίκτυο; ”

Νέο μέτωπο

Η έντονη αντίδραση του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο δημιουργεί ένα νέο μέτωπο στη μάχη μεταξύ των μεγαλύτερων διαδικτυακών πλατφορμών στον κόσμο και των χωρών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που αναζητούν περισσότερη εποπτεία του περιεχομένου που φιλοξενείται σε αυτές.

Τον περασμένο μήνα, ένας αμερικανός δικαστής απέρριψε μια μήνυση της Χ κατά του φορέα παρακολούθησης της ρητορικής μίσους, Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους. Στην Αυστραλία, ο Επίτροπος Ηλεκτρονικής Ασφάλειας επέβαλε πρόστιμο 610.500 $ στην πλατφόρμα του Μασκ επειδή δεν συνεργάστηκε με μια έρευνα για πρακτικές κατά της παιδικής κακοποίησης.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζ απάντησε στον Μασκ, λέγοντας ότι η χώρα «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσει αυτόν τον αλαζονικό δισεκατομμυριούχο που πιστεύει ότι είναι υπεράνω του νόμου, αλλά και υπεράνω της κοινής ευπρέπειας».

«Η ιδέα ότι κάποιος θα προσφύγει στα δικαστήρια για το δικαίωμα να αναρτήσει βίαιο περιεχόμενο σε μια πλατφόρμα δείχνει πόσο άγνωστος είναι ο κύριος Μασκ», είπε ο Αλμπανέζε στο Australian Broadcasting Corp.

Αν και ο Μασκ έγραψε σε άλλη ανάρτηση ότι ο Χ είχε κάνει το βίντεο της επίθεσης «απρόσιτο στις διευθύνσεις IP της Αυστραλίας», ένας δημοσιογράφος του Reuters στην Αυστραλία μπόρεσε να δει το περιεχόμενο.

Πηγή: ΟΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!