Η επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης Μαρίν Λεπέν εξακολουθεί να προηγείται κατά πολύ στην πρόθεση ψήφου στις προεδρικές εκλογές της επόμενης άνοιξης, με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν να την ακολουθεί με σημαντική διαφορά σε τέσσερα από τα έξι σενάρια μιας πολυαναμενόμενης έρευνας Ipsos-BVA, η οποία βασίστηκε σε περισσότερους από 13.000 ερωτηθέντες, οι οποίοι επίσης επιδιώκουν «πραγματική κοινωνική και πολιτική αλλαγή».
Η Λεπέν θα συγκέντρωνε από 33% έως 36% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών αναλόγως του σεναρίου που ελέγχθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Toluna Harris Interactive, σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 8 ως τις 10 Σεπτεμβρίου.
Ο υποψήφιος του Horizons (Ορίζοντες), Εντουάρ Φιλίπ, θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο μόνο σε δύο σενάρια: εάν είναι ο μοναδικός υποψήφιος από το κεντρώο μπλοκ, χωρίς τον Γκάμπριελ Ατάλ, και αντιμετωπίσει είτε τον Ραφαέλ Γκλυκσμάν είτε τον Ολιβιέ Φορ, οι οποίοι διεκδικούν το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών.
Ο Γκάμπριελ Ατάλ, ο υποψήφιος της Αναγέννησης, δεν προκρίνεται στον δεύτερο γύρο σε κανένα από τα σενάρια που εξετάστηκαν για αυτήν την δημοσκόπηση της σχολής Ipsos-BVA Cesi για την Le Monde, την Cevipof (Sciences Po), το Ίδρυμα Jean Jaurès και το Ινστιτούτο Montaigne.
Καθώς η δεύτερη και τελευταία θητεία του Μακρόν φθάνει στο τέλος της, ο (αντιδημοφιλής) πρόεδρος αφήνει πίσω του ένα αποδεκατισμένο πολιτικό κέντρο και μια εξασθενημένη οικονομία, ανοίγοντας χώρο για σκληροπυρηνικά κόμματα, όπως το LFI και ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν.
Ο Μελανσόν ήταν ήδη τρεις φορές υποψήφιος για πρόεδρος, το 2012, το 2017 και το 2022, αλλά ουδέποτε κατάφερε να μπει στον δεύτερο γύρο. Η Λεπέν ήταν επίσης υποψήφια τρεις φορές. Έφτασε στο δεύτερο γύρο το 2017 και το 2022, αλλά έχασε από τον Μακρόν.



