14.8 C
Nicosia
Δευτέρα 6 Μάιος 2024 | 1:24

Άρχισε πόλεμος στη Μέση Ανατολή – Επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους – Όλες οι εξελίξεις

Ώρα μηδέν για την Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ με drones, με τις ΗΠΑ να στέλνουν πολεμικά πλοία και στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή, ενώ την ίδια στιγμή η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα.

Ο Μπάιντεν προειδοποίησε νωρίτερα το Ιράν να μην προχωρήσει σε επίθεση, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα σήμανε μία ευρύτερη ανάφλεξη.

Την ίδια ώρα, στη Δυτική Όχθη έποικοι με πρόσχημα ότι αναζητούν ένα 14χρονο αγόρι εισβάλλουν σε χωριά Παλαιστινίων, βάζουν φωτιές σε σπίτια και κτίρια. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν αναφορές για ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες.

Δείτε live εικόνα από τη Μέση Ανατολή

Μήνυμα Ιράν στο Ισραήλ με προειδοποίηση για τις ΗΠΑ: Το θέμα έχει ολοκληρωθεί αν δεν απαντήσετε

Μήνυμα στο Ισραήλ έστειλε το Ιράν υπογραμμίζοντας ότι η επίθεση με drones ήταν απάντηση στην επίθεση στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά αξιωματούχοι των IRGC, συμπεριλαμβανομένου του ταξίαρχου, Μοχάμεντ Ρεζά Ζαχεντί.

Η μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ με ανακοίνωσή της στο Χ κάνει λόγο για νόμιμη άμυνα και, όπως σημειώνει, μετά από αυτήν την κίνηση το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί.

Μάλιστα προειδοποιεί το Ισραήλ να μην κάνει άλλο λάθος, καθώς η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή.

Παράλληλα, προτρέπει τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά, υπογραμμίζοντας ότι είναι μία σύγκρουση μεταξύ του Ιράν και του αδίστακτου ισραηλινού καθεστώτος.

Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» τόνισε μέσω Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

Την ίδια ώρα ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο Ισραήλ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, παρότρυνε όλους τους συμπατριώτες του στη χώρα να υπακούσουν στις οδηγίες των ισραηλινών αρχών και να παραμείνουν ασφαλείς.

«Απευθείας επίθεση άνευ προηγουμένου: ιρανικά drones πλησιάζουν το Ισραήλ και μπορεί να έρχονται κι άλλα», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ —ο άλλοτε κυβενητικός εκπρόσωπος— μέσω X (του πρώην Twitter), καλώντας όλους τους Γερμανούς που βρίσκονται στο Ισραήλ να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ασφαλείας.

 Στους δρόμους οι Ιρανοί πανηγυρίζουν την επίθεση κατά του Ισραήλ

Ιρανοί βγαίνουν στους δρόμους της Τεχεράνης για να δείξουν την υποστήριξή τους στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες πολίτες με σημαίες στα χέρια να πανηγυρίζουν για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

 

Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν σε Ιορδανία και Ιράκ

Αναφορές για πτώση δύο βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ένας στο έδαφος της Ιορδανίας και ένας στο έδαφος του Ιράκ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν καταρρίφθηκαν αμέσως μετά την εκτόξευσή τους ή αν οι Ιρανοί έδωσαν εντολή αυτοκαταστροφής πριν φτάσουν στο Ισραήλ.

 Ο Σούνακ καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ, καταδικάζει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και την χαρακτηρίζει «απερίσκεπτη», προσθέτοντας ότι η Βρετανία «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Μαζί με τους συμμάχους μας, εργαζόμαστε για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει περισσότερη αιματοχυσία», αναφέρει ο Σουνάκ στη δήλωσή του.

Ιράν, Χεζμπολάχ και Χούθι βάλλουν ταυτόχρονα κατά του Ισραήλ

Ιράν, Χεζμπολάχ και Χούθι βάλλουν ταυτόχρονα κατά του Ισραήλ, σε μία επίθεση που αυτή τη φορά δεν γίνεται μόνο… μέσω αντιπροσώπων από την Τεχεράνη, η οποία βάζει φωτιά στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter).

Όσον αφορά στη Χεζμπολάχ, οι σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν πριν από λίγο στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ ήδη σφυροκοπά θέσεις στο έδαφος του Λιβάνου.

Ακόμη, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες» ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς τη βάση αεράμυνας των IDF στα Υψίπεδα του Γκολάν

Επίσης, η Ambrey, εταιρεία αξιολόγησης κινδύνου και ναυτικής ασφάλισης, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν drones κατά του Ισραήλ.

 Η Τεχεράνη απειλεί όποια χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο της για ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, ταξίαρχος Μοχάμαντ Ρεζά Αστιάνι, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς οποιαδήποτε χώρα επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο ή το έδαφός της για να επιτεθεί στο Ιράν, λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει μια «αποφασιστική απάντηση« από την Τεχεράνη.

«Οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο ή το έδαφός της στο Ισραήλ για να επιτεθεί στο Ιράν, θα λάβει την αποφασιστική μας απάντηση», μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, επικαλούμενο τον Μοχάμαντ Ρεζά Αστιάνι.

 

 Νέα βίντεο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους

 

Βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones επάνω από περιοχές της μεθορίου Ιράκ-Συρίας, μεταδίδει το ισραηλινό δίκτυο CH 12 TV

 Κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν: Eκτοξεύθηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ

Την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ επιβεβαιώνουν τα ΜΜΕ του Ιράν.

 ΗΠΑ: Θα σταθούμε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ

Ανακοίνωση με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ.

Ανέφεραν συγκεκριμένα: «Το Ιράν έχει ξεκινήσει αεροπορική επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του και θα συναντηθεί μαζί τους σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο.

Η ομάδα του βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους. Αυτή η επίθεση είναι πιθανό να εκτυλιχθεί σε αρκετές ώρες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν σαφής: η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του ενάντια σε αυτές τις απειλές από το Ιράν».

 Βρετανικά μαχητικά έχουν απογειωθεί από την Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στη βρετανική βάση στην Κύπρο, απογειώθηκαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ώστε να συνδράμουν στην αναχαίτιση των ιρανικών drones που εξαπολύθηκαν κατά του Ισραήλ.

Η πληροφορία επιβεβαιώνεται από το Ισραήλ αλλά και από κυπριακές πηγές.

 

 Σειρήνες ηχούν στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου

Σειρήνες ηχούν αυτή τη στιγμή στη βόρεια ισραηλινή κοινότητα Σνιρ, εν μέσω επίθεσης με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Η κυβέρνηση της χώρας, την ίδια ώρα, δηλώνει ότι κλείνει τον εναέριο χώρο μέχρι τις 07:00 το πρωί (04:00 ώρα Ελλάδας).

 Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει το διάγγελμα Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα απευθύνει διάγγελμα, διαψεύδοντας την πληροφορία που ανέβασε προηγουμένως στο Χ δημοσιογράφος του CNN.

Σύμφωνα με την ανάρτηση ο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνόταν στον αμερικανικό λαό μέσα από το Οβάλ Γραφείο το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Αμερικής).

 Αλί Χαμενεΐ: «Το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ θα τιμωρηθεί»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, σε μήνυμά του επεσήμανε ότι το «κακόβουλο, σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ θα τιμωρηθεί» μετά την έναρξη των ιρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ.

«Αυτό το κακόβουλο καθεστώς, που είναι όλο κακό λάθος, προσέθεσε άλλο ένα σφάλμα, εξαπολύοντας επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Τα γραφεία του προξενείου και της πρεσβείας σε οιαδήποτε χώρα υπάρχουν, θεωρούνται ως το έδαφος της χώρας στην οποία ανήκουν. Η επίθεση στο προξενείο μας είναι σαν να επιτίθεται στα εδάφη μας. Το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. του Ισραήλ) πρέπει να τιμωρηθεί και αυτό θα συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σε κατάσταση συναγερμού και η Συρία

Η Συρία θέτει τα συστήματα αεράμυνας γύρω από τη Δαμασκό και τις στρατιωτικές βάσεις σε ύψιστο συναγερμό, μεταδίδει το Reuters.

 Ο Νετανιάχου συγκαλεί το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο στρατιωτικό αρχηγείο του Τελ Αβίβ

Ο Νετανιάχου συγκαλεί το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο στρατιωτικό αρχηγείο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε το γραφείο του, μετά την επίθεση των ιρανικών drones κατά του Ισραήλ.

Η στιγμή που τα drones του Ιράν διασχίζουν τον ουρανό του Ιράκ

Βίντεο στα social media δείχνουν τα drones του Ιράν να διασχίζουν τον ουρανό του Ιράκ κατευθυνόμενα προς το Ισραήλ.

Τα ιρανικά drones αναμένεται να φθάσουν στο Ισραήλ στις 02.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το CH 12 TV.

 

 

Διάγγελμα Μπάιντεν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος από το Οβάλ Γραφείο το απόγευμα του Σαββάτου (τοπική ώρα) για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση με drones που έχει εξαπολύσει το Ιράν προς το Ισραήλ.

 Η Israel El Al Airlines ακυρώνει 15 πτήσεις

Η ισραηλινή El Al Airlines ακύρωσε 15 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο και την Κυριακή, ανακοίνωσε ο αερομεταφορέας, καθώς οι εχθροπραξίες με το Ιράν αυξήθηκαν και το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του για προληπτικούς λόγους.

Οι προορισμοί εξωτερικού που επηρεάζονται περιλαμβάνουν το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, το Μιλάνο, το Βουκουρέστι, τη Σόφια, την Αθήνα, το Ντουμπάι και τη Μόσχα, αναφέρει η ανακοίνωση της El Al.

 Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Σύμφωνα με το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικλαούμενο ιρανικές πηγές, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ.

 To Ιράν έχει εκτοξεύσει και πυραύλους κρουζ προς το Ισραήλ

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Ιράν έχει επίσης εκτοξεύσει πυραύλους κρουζ προς το Ισραήλ, οι οποίοι χρειάζονται λιγότερο χρόνο από τα drones για να χτυπήσουν τον στόχο τους.

 Κλείνει και ο εναέριος χώρος του Ισραήλ

Το υπουργείο Μεταφορών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι από τις 12:30 π.μ., ο εναέριος χώρος θα κλείσει για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, μετά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε το Ιράν.

Το υπουργείο ενημέρωσε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην άφιξη και αναχώρηση των πτήσεων από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και το αεροδρόμιο Ραμόν.

 Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση από την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ κατά αυτών των απειλών από το Ιράν.

 Ο Τζο Μπάιντεν θα διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του εσπευσμένα μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν έχει εξαπολύσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ, η αντιαεροπορική άμυνα του οποίου θα τα αντιμετωπίσει.

Οι σειρήνες θα ηχήσουν στις απειλούμενες περιοχές. Θα χρειασθούν ώρες μέχρι να φθάσουν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

 Κλείνει ο εναέριος χώρος του Ιράκ

Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του και διέκοψε κάθε εναέρια κυκλοφορία, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Μεταφορών.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό και η Ιορδανία έκλεισε τον εναέριο χώρο της λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στην Μέση Ανατολή».

Ιρανικά drones πετούν στον εναέριο χώρο του Ιράκ 

 

Νετανιάχου: Είμαστε προετοιμασμένοι για επίθεση από το Ιράν

Σε διάγγελμά του εν μέσω των εκρηκτικών εξελίξεων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για απάντηση στην Τεχεράνη.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, ακόμη και για αυτό της άμεσης επίθεσης. Τα αμυντικά μας συστήματα είναι ευρύτατα. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυρές, το κοινό είναι ισχυρό», τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επίσης, πρόσθεσε ότι εκτιμά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ και ότι προτρέπει το κοινό να τηρεί τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

«Καθιέρωσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα».

«Γνωρίζω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου. Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

 

 Ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν με drones στο Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, επιβεβαιώνει ότι το Ιράν έχει εξαπολύσει επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ.

«Δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) απογειώθηκαν από το Ιράν και κατευθύνονται προς στόχους στο Ισραήλ. Η πτήση τους θα διαρκέσει ώρες», μεταδίδει το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 TV.

Ο απόστρατος στρατηγός, Άμος Γιαντλίν, αναφέρει ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν λίγο νωρίτερα ότι η Τεχεράνη έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με τουλάχιστον 50 drones, τα οποία αναμένεται να φτάσουν εντός ορισμένων ωρών στο Ισραήλ.

«Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ εκτοξεύοντας drones, σύμφωνα με αμερικανικές και ισραηλινές πηγές», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ δημοσιογράφος του Axios.

 

Η επικεφαλής της UNICEF καταγγέλλει τη βία στη Δυτική Όχθη

Με ανάρτησή της στο X, η Κάθριν Ράσελ, επικεφαλής του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF), δηλώνει «πολύ ανήσυχη για την έξαρση της βίας στη Δυτική Όχθη».

Ισραηλινοί έποικοι επιτίθενται από χθες σε παλαιστινιακά χωριά, μετά την εξαφάνιση ενός Ισραηλινού εφήβου, ο οποίος αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Σε αυτές τις επιθέσεις, 19 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σήμερα, ενώ χθες τραυματίστηκαν άλλοι 30. Επίσης, ένα άτομο σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών εποίκων.

«Φέτος 35 Παλαιστίνια και 2 Ισραηλινά παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη», προσθέτει η Ράσελ και καταλήγει: «Όλες οι μορφές βίας κατά των παιδιών πρέπει να σταματήσουν τώρα».

 

 Η Ιορδανία κλείνει τον εναέριο χώρο της

H Ιορδανία θα κλείσει προσωρινά τον εναέριο χώρο της από απόψε το βράδυ λόγω της «επικίνδυνης κατάστασης στην Μέση Ανατολή», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Al Mamlaka, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι δεκάδες μαχητικά βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς εντείνονται οι φόβοι για επικείμενη επίθεση του Ιράν.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Ισραήλ, ενώ ματαιώνονται και οι σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες.

 Αντικυβερνητική διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ

Αντικυβερνητική διαμαρτυρία είναι σε εξέλιξη στο Τελ Αβίβ, με τους Ισραηλινούς να απαιτούν από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να παραιτηθεί.

Επίσης, οι οικογένειες των Ισραηλινών αιχμαλώτων ζητούν την απελευθέρωση των δικών τους ανθρώπων.

Όπως μεταδίδει η δημοσιόγραφος του Al Jazeera, Hamdah Salhut, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι στην πραγματικότητα δεν στέκεται ο ίδιος εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή των αιχμαλώτων αλλά η Χαμάς.

Ορισμένες οικογένειες αιχμαλώτων πάντως σε κοινή δήλωσή τους, ανέφεραν ότι το Ισραήλ πρέπει να πληρώσει το τίμημα -ακόμη και αν αυτό σημαίνει τον τερματισμό του πολέμου ή την απόσυρση των σταρτευμάτων από τη Γάζα- και να φέρει πίσω τους Ισραηλινούς που εξακολουθούν να κρατούνται στον θύλακα.

Την επιστροφή των αιχμαλώτων της Χαμάς ζητούν οι Ισραηλινοί

Πλήθος κόσμο στην αντικυβερνητική διαμαρτυρία στο Τελ Αβίβ

«Φέρτε του πίσω», γράφουν τα πλακάτ

«Μπάιντεν σώσε τους από τον Νετανιάχου», γράφει το μεγάλο πανό που κρατούν, απευθυνόμενοι στον Αμερικανό πρόεδρο για τους αιχμαλώτους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ναι, στον Επίτροπο Άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Πολύ ορθά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποστήριξε  δημόσια τη θέση της Προέδρου της Κομισιόν για τη δημιουργία θέσης Επιτρόπου Άμυνας στην ΕΕ. Αυτή η προοπτική...

Έφυγε από τη ζωή ο κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο αγαπημένος κύπριος ηθοποιός, Σώτος Φιλιππίδης. Την είδηση θανάτου του έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ηθοποιών...

Ιερουσαλήμ: Επεισόδιο με προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου και ισραηλινές δυνάμεις (βίντεο)

Με παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών αφέθηκε ελεύθερος προσωπικός φρουρός του Έλληνα πρόξενου στην Ιερουσαλήμ μετά από επεισόδιο με ισραηλινές δυνάμεις. Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην...

Ουκρανία: 2 νεκροί και 6 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα της Ουκρανίας. Πλήγμα με ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον έξι...

Στο Παρίσι σήμερα ο Σι Τζινπίνγκ: Οι 2 στόχοι του Μακρόν

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φτάνει σήμερα στο Παρίσι για μια σπάνια επίσημη επίσκεψη. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έχει 2 στόχους: να τον πιέσει για...

Αϊτή: Απόδραση κρατουμένων από φυλακή – 4 νεκροί

Συνεχίζονται οι αποδράσεις από τις φυλακές της Αϊτής, που βιώνει τρομακτική πολιτική και κοινωνική κρίση. Το βράδυ της Παρασκευής 8 έγκλειστοι απέδρασαν από φυλακή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!