22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 11:25

Το κοινό χαρακτηριστικό που συνδέει το Λευκό Οίκο με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Αν και εκ πρώτης όψης πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά κτίρια από κάθε άποψη, τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ λειτουργούν ως την έδρα των ηγετών των ΗΠΑ και της μοναρχίας της Βρετανίας. Εκτός του ότι και στα δύο αυτά κτίρια συναντώνται αίθουσες με τις ίδιες ονομασίες -Μπλε, Πράσινο, Κίτρινο Δωμάτιο- υπάρχει ακόμη ένα κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο που συνδέει αυτά τα δύο κτίρια στο οποίο σίγουρα το μυαλό κανενός δεν πηγαίνει.

Αυτό δεν είναι άλλο από το χρώμα με το οποίο έχουν βαφεί τα δύο αυτά κτίρια, από μια γερμανική εταιρεία με περισσότερα από 100 χρόνια παράδοσης και λειτουργίας. Ο κατάλογος των πελατών της Keim, λοιπόν, συμπεριλαμβάνει κτίρια υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, όπως είναι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Θέατρο Μπολσόι και φυσικά ο Λευκός Οίκος. Η υψηλής ποιότητας βαφή της εταιρείας κατασκευάζεται στο μικρό χωριό Diedorf στη γερμανική πολιτεία της Βαυαρίας και έχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Ο ταπεινός αγγειοπλάστης Adolf Wilhelm Keim εμπνεύστηκε να δημιουργήσει την αρχική φόρμουλα το 1878 από τον Βασιλιά Λούντβιχ Α’ της Βαυαρίας. Ένας τεράστιος λάτρης της τέχνης, ο Βασιλιάς Λούντβιχ ήταν οπαδός των ιταλικών τοιχογραφιών και -ελπίζοντας να επιτύχει την ίδια αισθητική ποιότητα στη Γερμανία- κάλεσε τους ιθύνοντες να αναπτύξουν χρώματα τόσο φρέσκα και ζωντανά όσο αυτά που είχε δει στο εξωτερικό. Πρακτικά, ζήτησε αυτά τα χρώματα να μπορούν να αντέξουν τις σκληρές καιρικές συνθήκες στη Γερμανία.

Ο Keim ακολούθησε την κλήση του βασιλιά και χρειάστηκε περισσότερα από δέκα χρόνια για να ταξιδέψει στο Μόναχο και να δηλώσει τη δημιουργία του στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 1878. Έτσι, γεννήθηκε μια δυναστεία χρωμάτων, η οποία αν και σήμερα έχει μετατραπεί σε διεθνή «παίκτη» με θυγατρικές στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία, η βασική φόρμουλα παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη.

Αυτό που ξεχωρίζει την Keim από τους ανταγωνιστές της στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κλάδο τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα φυσικά χρώματα της εταιρείας -δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται διαλύτες στη διαδικασία παραγωγής. Βασικά, δεν είναι τίποτα περισσότερο από πέτρα και χώμα αναμεμιγμένα με το συνδετικό πυριτικό νάτριο καλίου, το οποίο, παρά το περίπλοκο άκουσμά του, είναι επίσης φυσικό και μη τοξικό. Ένα χαρακτηριστικό που κατέστησε πελάτες της εταιρείας κάποια από τα διασημότερα κτίρια στον κόσμο.

Τα πλεονεκτήματα μιας φυσικής φόρμουλας είναι πολλά, αλλά το σημαντικότερο μεταξύ αυτών είναι το γεγονός ότι αυτά τα χρώματα -σε σύγκριση με άλλα που απλώς καλύπτουν την εξωτερική επιφάνεια- στην πραγματικότητα συνδέονται με δομικά υλικά και, συνεπώς, διαρκούν πολύ περισσότερο. Και, φυσικά, όλα τα φυσικά μέσα δεν μπορούν να βλάψουν τις ευαίσθητες επιφάνειες των εθνικών θησαυρών, όπως τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

ΠΗΓΗ: newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Σάμο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού...

Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Με 12 ψήφους υπέρ, μια εναντίον και δύο αποχές, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που θα έδινε το δικαίωμα στη Γενική Συνέλευση να διεξαγάγει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!