26.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 16:42

Του έλειπε το σπιτικό φαγητό, άνοιξε εστιατόριο και… προσέλαβε την μητέρα του

Οπως συμβαίνει με πολλούς μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό, έτσι και στον Πέπε Κορσάρο έλειπε η μαγειρική της μητέρας του.

Γεννημένος στη Σικελία, μετακόμισε στο Λονδίνο όταν ήταν 16 ετών και σύντομα άρχισε να λαχταρά τις γεύσεις και τις παραδόσεις του σπιτιού του – ειδικά το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής, όταν μαμάδες και γιαγιάδες μαγείρευαν διαχρονικά αγαπημένα πιάτα για ένα υπαίθριο, μαραθώνιο γλέντι που κρατούσε εύκολα μέχρι τις βραδινές ώρες.

Εχοντας μια πετυχημένη καριέρα στον χώρο της εστίασης, ο Κορσάρο απολάμβανε μια βραδινή έξοδο με φίλους, όταν ένας του πρότεινε αστειευόμενος να φέρει τη μητέρα του για να μαγειρέψει.

Μόνο που εκείνος το πήρε στα σοβαρά, αναφέρει το CNN.

«Είπα στον εαυτό μου, γιατί όχι; Πήρα λοιπόν τη μαμά μου και τη ρώτησα. Μου είπε: ”Θα έρθω αύριο”».

Κάπως έτσι ξεκίνησε το La Mia Mamma. Αρχικά ως pop-up εστιατόριο το 2018, προτού εξελιχθεί σε αλυσίδα εστιατορίων και ντελικατέσεν.

Η συνταγή της επιτυχίας

Η «συνταγή» της επιτυχίας είναι απλή: Ιταλίδες μητέρες και γιαγιάδες «επιστρατεύονται» από την Ιταλία.

Στη συνέχεια, μετακομίζουν στο Λονδίνο για μια τρίμηνη διαμονή, παρουσιάζοντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές που βασίζονται στην τοπική τους κουζίνα, πριν παραδώσουν το καπέλο του σεφ σε μια νέα «φουρνιά» μαμάδων από διαφορετική περιοχή.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρότζεκτ, μιας και το φαγητό στην Ιταλία ποικίλλει πάρα πολύ ανάλογα με τη περιοχή.

Κάθε εστιατόριο έχει τρεις μαμάδες, οι οποίες εντοπίζονται πρώτα στην Ιταλία μέσω των social media.

«Δεν αναζητούμε επαγγελματίες σεφ, αλλά νοικοκυρές που μαγειρεύουν για τις οικογένειές τους» λέει ο Κορσάρο, προσθέτοντας ότι οι επιλεγμένοι υποψήφιοι μεταφέρονται στη συνέχεια στο Λονδίνο για δοκιμαστικό, και στη συνέχεια τους δίνεται κατάλυμα, κάρτα μετακινήσεων και μισθός ανάλογος με αυτόν ενός sous chef.

Οι περισσότερες από αυτές τις μαμάδες, που είναι συνήθως γύρω στα 60 και συχνά συνταξιούχοι, δεν έχουν ζήσει ποτέ στο εξωτερικό. Φέρνουν τις δικές τους συνταγές και φροντίζουν να διασφαλίσουν ότι εκτελούνται στην εντέλεια, με τη βοήθεια έμπειρου προσωπικού κουζίνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κάτοικοι: Όχι ακόμα μια ρυπογόνος βιομηχανία στο Δάλι

Οι Πολίτες Ιδαλίου-Λατσιών σε ανακοίνωσή τους καλούν το Τμήμα Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, την Επίτροπο Περιβάλλοντος...

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας, άνεμοι και ίσως βροχές το Πάσχα

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αργά απόψε αναμένεται χαμηλή πίεση. Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, ο καιρός θα...

Ο Πάτερ Ηρακλής είπε και πάλι την πρώτη Ανάσταση με το δικό του τρόπο (βίντεο)

Ο αγαπητός ανά την Κύπρο πάτερ Ηράκλης, της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, τήρησε το έθιμο του μηνύματος της πρώτης Ανάστασης το πρωί του Μεγάλου...

Το Κίεβο επιτίθεται στην Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις,...

Κόμπος: Λύση μόνο στα πλαίσια του ΟΗΕ – Η Τουρκική πλευρά είναι εκτός πλαισίου

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία...

Αστυνομία: Κροτίδες, φωτιές και συλλήψεις

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες και τα ξημερώματα σήμερα, τα ακόλουθα περιστατικά: Στην επαρχία Λεμεσού,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!