16.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 23:43

Ρώμη: Σαουδάραβας κατέβηκε με τη Μαζεράτι του την περίφημη Σκαλινάτα

Aντιμέτωπος με κατηγορίες για πρόκληση ζημιών στο εμβληματικό τοπόσημο της Αιώνιας Πόλης βρίσκεται Σαουδάραβας οδηγός της ενοικιασμένης Mazerati, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

Ο 37χρονος Σαουδάραβας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου, όταν η αστυνομία τον αναγνώρισε ως τον οδηγό του αυτοκινήτου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για σοβαρή ζημιά σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Ρώμης, δείχνει τη Μαζεράτι να κινείται στη ζώνη πεζών πάνω από τα διάσημα σκαλοπάτια, τη νύχτα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης.

Στη συνέχεια ο οδηγός φαίνεται να κατηφορίζει με το αυτοκίνητο το πρώτο μέρος της διάσημης Σκαλινάτα, προτού κατέβει από το όχημα για να επιθεωρήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει.

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας για την προστασία μνημείων της Ρώμης, το αυτοκίνητο προκάλεσε θραύσματα στα μάρμαρα του 16ου και 29ου σκαλοπατιού του δεξιού τμήματος σκαλιών πάνω από την Πιάτσα ντι Σπάνια.

Κάποια μαρμάρινα τμήματα τοποθετήθηκαν προσωρινά «προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα η κίνηση των πεζών».  Όπως ανέφερε η υπηρεσία, «θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σκαλοπατιών».

Ειδικοί στην αποκατάσταση μνημείων αξιολογούν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε, δεδομένου τού ότι εντοπίστηκαν ακόμη «εκτεταμένα θραύσματα και γδαρσίματα στα μάρμαρα» στο δεύτερο επίπεδο σκαλοπατιών, που αποδίδονται στο ίδιο συμβάν.

Τα λεγόμενα «ισπανικά σκαλιά», γνωστά και ως Σκαλινάτα, είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας και διαχρονικός προορισμός των επισκεπτών της. Πήραν το όνομά τους από την ισπανική πρεσβεία που φιλοξενείτο στο παλάτσο της ομώνυμης πλατείας.

Το 2015 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αποκατάστασης στο μνημείο, το κόστος της οποίας ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ και η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον οίκο Bulgari.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!