Την κινητοποίηση των γαλλικών αρχών προκάλεσε η καταγγελία για την απώλεια ενός δαχτυλιδιού, το οποίο τελικά βρέθηκε μέσα στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας.

Τα «ίχνη» του δαχτυλιδιού είχαν χαθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού.

Η ιδιοκτήτρια, επιχειρηματίας από τη Μαλαισία που διέμενε στο ξενοδοχείο, υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία την Παρασκευή, κατηγορώντας έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου για κλοπή.

Το προσωπικό ασφαλείας του Ritz εντόπισε τελικά το δαχτυλίδι την Κυριακή καλυμμένο από σκόνη, μέσα στη σακούλα μιας ηλεκτρικής σκούπας, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

Κατά το γαλλικό μέσο, η ιδιοκτήτρια του δαχτυλιδιού έφυγε από το ξενοδοχείο την Παρασκευή, καθώς μετέβη στο Λονδίνο, ωστόσο θα επιστρέψει στο Παρίσι για να παραλάβει το πολύτιμο κόσμημα, το οποίο επί του παρόντος φυλάσσεται από την αστυνομία.

Το ξενοδοχείο ανακοίνωσε ότι πρόσφερε άλλες τρεις διανυκτερεύσεις στη γυναίκα μετά την ταλαιπωρία που υπέστη.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Le Parisien, το ξενοδοχείο ανέφερε: «Χάρη στην σχολαστική δουλειά των φρουρών ασφαλείας, το δαχτυλίδι βρέθηκε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Ritz Paris που κινητοποιήθηκε για αυτήν την αναζήτηση και που εργάζεται καθημερινά με ακεραιότητα και επαγγελματισμό».

Η επιχειρηματίας είπε στους αστυνομικούς ότι άφησε το δαχτυλίδι σε ένα τραπέζι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την Παρασκευή όταν πήγε για ψώνια. Επιστρέφοντας λίγες ώρες αργότερα, διαπίστωσε ότι το δαχτυλίδι δεν βρισκόταν στο σημείο όπου το είχε αφήσει.