16.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 10:25

Ξενοδοχείο για μοναχικές μέλισσες

Οι μοναχικές μέλισσες, μετά από μια κουραστική μέρα επικονίασης, χαλαρώνουν στην Μαπρμπόζα της Κολομβίας, όπου μικροσκοπικά ξενοδοχεία που χτίστηκαν από τη Μητροπολιτική Αρχή της κοιλάδας Αμπούρα τις παρέχουν χώρους για ξεκούραση.

Χτισμένες με αγάπη από ξύλο, με ακρυλικές στέγες για προστασία από τη βροχή, οι εξαγωνικές δομές φιλοξενίας είναι γεμάτες με μια ποικιλία από μπαστούνια μπαμπού που επιτρέπουν στις μέλισσες όλων των σχημάτων και μεγεθών να κάνουν check-in για μια ανάπαυλα.

REUTERS/LUISA GONZALEZ

«Είναι σαν ένα ξενοδοχείο γιατί εδώ θα έχουν μια ήσυχη στιγμή στο δωμάτιό τους … πριν ξαναρχίσουν τη δουλειά», δήλωσε ο Έκτορ Ιβάν Βαλένθια, βοηθός της μονάδας διαχείρισης κινδύνων της τοπικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθοί όπως ο Βαλένθια καθαρίζουν απαλά τα δωμάτια μπαμπού χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως πινέλα.

REUTERS/LUISA GONZALEZ

«Αν αυτό ήταν ένα κανονικό ξενοδοχείο, θα ήμουν ένας από τους ανθρώπους που καθαρίζουν τα δωμάτια», είπε ο Βαλένθια.

Η Κολομβία, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε βιοποικιλότητα στον κόσμο, έχει καταγράψει 550 ποικιλίες μελισσών στα σύνορά της, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, αν και ο πραγματικός αριθμός ειδών θα μπορούσε να είναι έως και 1.445.

REUTERS/LUISA GONZALEZ

Όπως και αλλού στον κόσμο, οι μέλισσες της Κολομβίας – ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγή των φυτών – απειλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, καθώς και από την αλλαγή του κλίματος.

Τα ξενοδοχεία μελισσών εγκαταστάθηκαν για την προστασία ειδών που βρέθηκαν στους 10 δήμους της μητροπολιτικής περιοχής της κοιλάδας Αμπούρα, συμπεριλαμβανομένων της Μπαρμπόζα και της Μεντελίν.

REUTERS

«Σε παγκόσμιο επίπεδο (οι μέλισσες) επηρεάζονται αρνητικά και χάνουν περισσότερους χώρους κάθε μέρα», δήλωσε ο Χουάν Ντέιβιντ Παλάθιο, διευθυντής της αρχής περιβάλλοντος και μεταφορών της μητροπολιτικής περιοχής.

Ωστόσο, ενώ οι μέλισσες που παράγουν μέλι τραβούν την προσοχή όλων, οι μοναχικές ή μονήρεις μέλισσες δεν έχουν κανέναν να τις υπερασπιστεί, πρόσθεσε ο Βαλένθια.

«Αυτές οι μικρές μέλισσες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στα δηλητήρια και επειδή δεν παράγουν μέλι κανείς δεν μιλάει γι ‘αυτές. Εκεί είναι που ερχόμαστε εμείς για τη διάσωσή τους», είπε.

ΠΗΓΕΣ: naftemporiki.gr/Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συνεργασία για βιώσιμους ωκεανούς ζήτησε η Υπ. Γεωργίας στην Υπ. Σύνοδο Κοινοπολιτείας στην Πάφο

Το κοινό τους όραμα για βιώσιμους ωκεανούς μπορεί να επιτευχθεί μέσω της οικοδόμησης ισχυρών δεσμεύσεων και σταθερών συντονισμένων δράσεων για τη διατήρηση και τη...

Υφ. Έρευνας: Απτά αποτελέσματα φέτος για ψηφιακή μετάβαση (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντός του έτους οι πολίτες θα δουν απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας...

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου

Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Κατάρ, με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο, δήλωσε ο Διευθυντής του...

«Γνωρίζαμε, αλλά δεν το εγκρίναμε», λένε οι ΗΠΑ για το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα NBC και CBS, που επικαλούνται πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση, το Ισραήλ είχε ενημερώσει «από νωρίς» για το πλήγμα στο Ιράν. Η...

Το EUHeyDay πάει Πάφο για να φέρει τους πολίτες πιο κοντά στην Ευρώπη

Η πόλη της Πάφου θα γεμίσει με σημαίες του έργου EUHeyDay από τις 21 μέχρι τις 22 Απριλίου, καλώντας τον κόσμο της Πάφου σε...

Μαύρα σύννεφα στην κυβέρνηση Νετανιάχου: «Αδύναμη» η επίθεση στο Ιράν, λέει ο Ισραηλινός Υπ.Εθνικής Ασφάλειας

Δυσαρεστημένος δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ με την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν, χαρακτηρίζοντάς την «αδύναμη», μεταδίδει το Bloomberg. Σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!