16.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 4:07

Μόδα για γάτες

Μπορεί να μην είναι σχεδιαστής υψηλής ραπτικής, αλλά ο Ινδονήσιος πρώην δάσκαλος σχολείου που έγινε ράφτης, ο Fredi Lugina Priadi, βρήκε μια προσοδοφόρα αγορά στη μόδα, δημιουργώντας μοναδικά κοστούμια και κοστούμια για γάτες.

Αφού εγκατέλειψε τη δουλειά του ως δάσκαλος, δοκίμασε διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας ενός συνεργείου επισκευής μοτοσικλετών, πριν σκεφτεί τη βιοτεχνία μόδας για γάτες, μια ιδέα από έναν από τους ξαδέλφους του που αγαπούν τα παιχνιδιάρικα τετράποδα.

Ο 39χρονος προμηθεύει τώρα ρούχα σε επιλεκτικούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που θέλουν να ντύσουν τα αιλουροειδή τους με διάφορα στιλ, από ρούχα υπερήρωα για φιγούρες όπως ο Thor και ο Superman έως χαρακτήρες cosplay, στολές νοσοκόμων και ακόμη και παραδοσιακή ισλαμική ένδυση.

Από την έναρξη της online επιχείρησής του πριν από τρία χρόνια, τώρα φτάνει έως και 3 εκατομμύρια ρουπίες (210 δολάρια ΗΠΑ) το μήνα, εάν πουλά τουλάχιστον τέσσερα κομμάτια την ημέρα. Κάθε στολή κοστίζει από 6 έως 10 δολάρια ΗΠΑ.

Η Ρίσμα Σάντρα κρατάει τη γάτα της με κοστούμι made by Fredi Lugina Priadi.
Μία πελάτισσα, η Risma Sandra Irawan αγόρασε τουλάχιστον 30 ρούχα για τη γάτα της Sogan και προχώρησε σε παραγγελίες για ειδικές περιστάσεις όπως το μουσουλμανικό φεστιβάλ Eid al-Fitr ή τα Χριστούγεννα.

«Είναι μόνο για διασκέδαση … μπορεί κάποιος να ξεπεράσει το άγχος του», δήλωσε η Ρίσμα, η οποία δημιούργησε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων TikTok, επιδεικνύοντας τα ρούχα του Sogan που έχουν περισσότερους από 50.000 οπαδούς.

Παρόλο που πολλοί το θεωρούν χαριτωμένο, ο Fredi έχει λάβει κάποια αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκείνους που το θεωρούν σκληρό να ντύσει μια γάτα και συμβουλεύει τους αγοραστές να μην κάνουν το κατοικίδιο ζώο τους να φοράει ρούχα για πολύ καιρό.

Πράγματι, μετά από μια έκρηξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις κατοικίδιων ζώων, συχνά σε όλο και πιο περίεργες πόζες ή ρούχα, ορισμένες ομάδες για την καλή διαβίωση των ζώων έχουν εκδώσει οδηγίες ενημέρωσης των ιδιοκτητών ώστε να είναι πιο προσεκτικοί στην παρατήρηση τυχόν ενδείξεων που μπορεί να σημαίνουν ότι τα κατοικίδιά τους ταλαιπωρούνται.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!