15.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 8:41

Μία 19χρονη θα πετάξει μόνη της με το αεροσκάφος της

Μια 19χρονη Βρετανο-Βελγίδα, η Ζάρα Ράδερφορντ θέλει να γίνει η νεότερη γυναίκα που θα έχει ταξιδέψει μόνη με το αεροσκάφος της στον κόσμο, τον επόμενο μήνα.

Η Ράδερφορντ ξεκινάει το ταξίδι της, κατά το οποίο θα διανύσει μια απόσταση 51.000 χιλιομέτρων, με το υπερελαφρύ αεροσκάφος της Shark, το γρηγορότερο στον κόσμο, στις 11 Αυγούστου.

REUTERS/STAFF

Μόλις ολοκληρώσει το εγχείρημά της θα είναι ο νεότερος άνθρωπος που θα έχει πετάξει ένα τέτοιου είδους αεροσκάφος στον κόσμο και η νεότερη γυναίκα που θα έχει πετάξει μόνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τωρινό ρεκόρ κατέχει η Σαέστα Γουάιζ, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της σε ηλικία 30 ετών.

Η Ράδερφορντ ελπίζει πως θα ανοίξει τον δρόμο για τα κορίτσια και τις γυναίκες στον τομέα των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής και θα αποτελέσει έμπνευση για άλλες προκειμένου να ακολουθήσουν τα βήματά της.

REUTERS/STAFF

«Ήθελα να πετάξω σε ολόκληρο τον κόσμο, να με δουν τα κορίτσια και να σκεφτούν πως θα ήθελαν κάποια στιγμή επίσης να πετάξουν», είπε η 19χρονη στο Reuters.

«Υπάρχει μια διαφορά στην αεροπλοΐα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επομένως, στόχος μου είναι να πλησιάσω τα ρεκόρ και κατόπιν ελπίζω να εμπνεύσω άλλα κορίτσια να προσπαθήσουν και να καταρρίψουν το ρεκόρ μου και κατόπιν να πάνε και να αρχίσουν να ανταγωνίζονται τα αγόρια».

REUTERS/STAFF

Οι γονείς της Ράδερφορντ, Μπεατρίς ντε Σμετ και Σαμ Ράδερφορντ, είναι και οι δύο πιλότοι, αν και η μητέρα της ένιωσε ανάμεικτα συναισθήματα, όταν η κόρη της ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κάνει ένα διάλειμμα ενός χρόνου από τις σπουδές της.

«Όταν μου είπε στην αρχή για αυτό, η καρδιά μου σκίρτησε. Χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να το εμπεδώσω. Και τώρα είμαι τόσο υπερήφανη και τη στηρίζω πλήρως», περιέγραψε.

REUTERS/STAFF

Η 19χρονη θα χρηματοδοτήσει η ίδια το ταξίδι της, με τη βοήθεια χορηγών και ελπίζει ότι θα το ολοκληρώσει σε περίπου δύο με τρεις μήνες.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!