20.4 C
Nicosia
Παρασκευή 17 Μάιος 2024 | 9:18

Λονδίνο: Η Οxford Street φόρεσε τα γιορτινά της

Μπορεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού να έχει ρίξει βαριά τη σκιά της στην Ευρώπη, ωστόσο μια ευχάριστη νότα μπορεί να βελτιώσει για λίγο τη διάθεση των πολιτών, παρά την αυστηροποίηση των μέτρων σε πολλές χώρες.

Η Οxford Street του Λονδίνου φόρεσε τα γιορτινά της ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία πάντως αναμένεται να είναι διαφορετικά φέτος.

Τα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου περνούν κάτω από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από καρτ ποστάλ, σύμφωνα με το Euronews.

Η Oxford Street είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες καθημερινά.

Η οδός ήταν αρχικά μέρος της Via Trinobantina, ενός ρωμαϊκού δρόμου μεταξύ Έσεξ και Χάμπσαϊρ, μέσω Λονδίνου. Ήταν γνωστός ως Tyburn Road κατά τον Μεσαίωνα, όταν λάμβαναν χώρα δημόσιες απαγχονίσεις κρατουμένων.

Η οδική αρτηρία έγινε γνωστή ως Oxford Road και στη συνέχεια Oxford Street τον 18ο αιώνα και άρχισε να μεταμορφώνεται σε εμπορικό πέρασμα μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο δρόμος υπέστη βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και πολλά μαγαζιά καταστράφηκαν εντελώς και ξαναχτίστηκαν από το μηδέν.

Παρά τον ανταγωνισμό από άλλα εμπορικά κέντρα, η ζήτηση στην Oxford Street παραμένει υψηλή, με αρκετές αλυσίδες να διαθέτουν τα κεντρικά τους καταστήματα.

Το άναμμα, κάθε χρόνο, του χριστουγεννιάτικου φωτισμού έγινε παράδοση από το 1959.

Με πληροφορίες από Euronews, Wikipedia

 

Press Room

Καταχωρείται σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση του

Καταχωρείται σήμερα Παρασκευή στο Πρωτοκολλητείο του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα,...

Νέοι Υφυπουργοί Εξωτερικών στην Τουρκία με απόφαση Ερντογάν

Με απόφαση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διορίστηκαν Υφυπουργοί Εξωτερικών η Αϊσέ Μπερίς Εκιντζί, ο Νουχ Γιλμάζ και ο Μπουρχανετίν Ντουράν. Σχετική απόφαση...

Το ΔΝΤ καλεί τις ΗΠΑ και την Κίνα να λύσουν τις εμπορικές διαφορές

Την διαφοροποίησή του εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχετικά με την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές απο την Κίνα. Μάλιστα,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!