25.8 C
Nicosia
Δευτέρα 13 Μάιος 2024 | 16:37

Εκτίναξη των επιχειρήσεων…μαντείας στην Σιγκαπούρη

Την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της παγκοσμιοποίησης της πληροφορίας, τα… ήθη και τα έθιμα της μαντείας καλά κρατούν. Όταν όμως φτάνουν να εμπιστεύονται την «τέχνη» της πρόβλεψης οι επιχειρήσεις, η τύχη των εργαζομένων γίνεται επισφαλής. Και αυτό το φαινόμενο εξαπλώνεται ταχύτατα στην Σιγκαπούρη.

Όταν πρόκειται για την αναζήτηση των ιδανικών προσλήψεων, δεν είναι μόνο η εργασιακή εμπειρία και τα βιογραφικά που εξετάζονται εξονυχιστικά. Για ορισμένους εργοδότες στη Σιγκαπούρη, η ημέρα και η ώρα που γεννήθηκαν οι υποψήφιοι είναι εξίσου σημαντικές.

«Αν η “πρόγνωση”  των ειδικών του φενγκ σουί, δεν είναι η αναμενόμενη, ίσως το βιογραφικό του υποψηφίου πεταχτεί στον κάδο απορριμάτων» υποστηρίζει μιλώντας στο cnbc, ο Μπένεκτιτ (σσ: ψευδώνυμο) πρώην μέλος της ομάδας προσλήψεων σε εταιρεία μάρκετινγκ.

Το φενγκ σούι, όπως και η αστρολογία,  “διαβάζει ” το πεπρωμένο και της ιδιοσυγκρασία κάποιου με βάση τις ημερομηνίες γέννησής του και εντάσσεται στην ευρύτερη ομπρέλα της μαντείας.

Σύμφωνα με τον Μπένεντικτ, η προσφυγή σε μάντεις συρρίκνωνει την δεξαμενή υποψηφίων εργαζόμενων που επειδή σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν «ευθυγραμμίζονται με την εταιρεία και την μοίρα της».

«Αν οι προοπτικές είναι δυσμενείς, τότε ο υποψήφιος αποκλείεται πριν καν προγραμματιστεί η συνέντευξη», είπε.

Εκτίναξη των επιχειρήσεων…μαντείας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη μαντεία στη Σιγκαπούρη, με ερωτήματα από το ποιον να προσλάβουν μέχρι το πού να βάλουν τα χρήματά τους.

Ο κλάδος αναπτύσσεται σταθερά από το 2017 με τον αριθμό τέτοιων επιχειρήσεων να με τον αριθμό τέτοιων επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη να έχουν εκτοξευτεί μέχρι το 2021 κατά 32,6%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που έδωσε το Τμήμα Στατιστικής της Σιγκαπούρης.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα του κλάδου εκτινάχθηκαν σχεδόν κατά 70% στα 76,2 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (56 εκατομμύρια δολάρια) την ίδια περίοδο.

Ποιον να προσλάβω;

Περίπου 100 εταιρείες χρησιμοποιούν την υπηρεσία της Way Fengshui Group ετησίως για να ρωτήσουν ποιον να προσλάβουν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Mark Tan.

“Οι εταιρείες μου στέλνουν το ‘ba zi’ του υποψηφίου για να με ρωτήσουν αν είναι είναι κατάλληλος δήλωσε ο Tan, αναφερόμενος στους οκτώ χαρακτήρες που δηλώνουν την ημερομηνία γέννησης ενός ατόμου, με ακρίβεια ώρας, σύμφωνα με τα κινεζικά έθιμα.

«Ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού  κάνει τη δουλειά του. Αλλά στη συνέχεια, και πριν καταλήξουν, γινόμαστε δέκτες για επιπρόσθετες πληροφορείς  , ειδικά όταν αφορά προσλήψεις για σημαντικές θέσεις, όπως στη C-suite, όταν  οι εταιρείες δεν είναι σίγουρες, ή απλώς θέλουν να δουν αν [υπάρχουν] τυφλά σημεία που πρέπει να προσέξουν”.

Δεν σχολίασαν οι επιχειρηματίες

Απαντώντας στο αίτημα του CNBC για σχολιασμό, το Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού της Σιγκαπούρης και η Τριμερής Συμμαχία για Δίκαιες και Προοδευτικές Πρακτικές Απασχόλησης επεσήμαναν τις κατευθυντήριες γραμμές της Σιγκαπούρης οι οποίες αναφέρουν ότι οι εργοδότες πρέπει να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με βάση την αξία τους.

Ο Σύνδεσμος Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της χώρας δεν απάντησε στο αίτημα του CNBC για σχολιασμό.

«Πού να επενδύσω;»

Ορισμένες εταιρείες της Σιγκαπούρης στρέφονται επίσης στις συμβουλές της μαντικής τέχνης πριν λάβουν σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Η Jing, η οποία εργάζεται για μια εταιρεία κατασκευής μετάλλων στη Σιγκαπούρη, δήλωσε ότι, εκτός από τις αποφάσεις πρόσληψης, η εταιρεία της συμβουλεύεται επίσης μάντεις όταν πρόκειται για επενδυτικές ευκαιρίες σε νέα εργοστάσια.

Ωστόσο προσθέτει ότι οι διαβουλεύσεις γίνονται παράλληλα με τη δική τους έρευνα.

«Μόλις ληφθεί η τελική απόφαση θα ζητηθεί η γνώμη του δασκάλου του φενγκ σούι για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή για την επένδυση”, δήλωσε η Jing η οποία επίσης χρησιμοποίησε ψευδωνυμο.

Οι…ανεπιθύμητες κατασκευές

Ο προγνώστης θα λάβει υπόψη του κριτήρια όπως αν υπάρχουν «ανεπιθύμητες κατασκευές» γύρω από το νέο εργοστάσιο.

“Μόλις δώσουν το πράσινο φως, τότε θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου”, δήλωσε η ίδια.

“Είναι ένα πρόσθετο επίπεδο διασφάλισης ... ” δήλωσε η Jing, υποστηρίζοντας ότι το φενγκ σούι δεν τους έχει αποτύχει ποτέ στο παρελθόν.

Πώς θα γίνω πλούσιος;

Κάποιοι που αναζητούν καλύτερη τύχη μπορεί επίσης να αναζητήσουν απαντήσεις, μέσω του φενγκ σουί, διαδικασία φυσικά ευρέως διαδεδομένη και στην Δύση.

«Τις περισσότερες φορές, είναι επειδή θέλουν να πλουτίσουν γρήγορα», είπε ο ο Chase Woo,  επικεφαλής του γραφείου προβλέψεων, Hoseiki,

«Από τον χάρτη τους [ημερομηνία γέννησης]”,προκύπτει ότι κάποιοι άνθρωποι απλά δεν έχουν την τύχη του πλούτου μαζί τους»

Περίπου το 60% των πελατών του ρωτούν τον για το πώς να γίνουν πλούσιοι, ενώ το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από Σιγκαπουριανούς ηλικίας 35 έως 45 ετών. Πολλοί είναι πωλητές, όπως πράκτορες ασφαλίσεων, που ζητούν τη συμβουλή του για το πώς να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Ο Woo δήλωσε ότι πραγματοποιεί από τέσσερις έως 12 αναλύσεις πεπρωμένου σε μια ημέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζαχάροβα: Τα «βάζει» με τη Eurovision – «Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε τελετουργική ιεροσυλία»

Αιχμές κατά της φετινής διοργάνωσης της Eurovision άφησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στον μουσικό διαγωνισμό «κηδεία της Δυτικής...

Νετανιάχου: Υπαρξιακή η μάχη του Ισραήλ ενάντια στα «τέρατα της Χαμάς»

Ως μια μάχη για τη συνέχιση της ύπαρξης του Ισραήλ περιέγραψε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τον πόλεμο του εβραϊκού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας. «Το διακύβευμα του...

Μείωση ποινής 6 μηνών σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Το Εφετείο μείωσε κατά έξι μήνες ποινή 3,5 ετών, που είχε επιβάλει το Πρωτόδικο Δικαστήριο σε άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης...

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αγκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αγκυρα η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε, νωρίτερα, στο αεροδρόμιο της Άγκυρας...

Ποια θα εκτελεί τα καθήκοντα της Κέιτ μέχρι να αναρρώσει;

Η βασιλική οικογένεια διανύει μια πολύ ευαίσθητη περίοδο στην ιστορία της, καθώς δύο από τα πιο σημαντικά μέλη της, ο βασιλιάς Κάρολος Γ‘ και...

Στο 33,7% η πληρότητα των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα το πρώτο τρίμηνο φέτος

H πληρότητα των ξενοδοχείων στα κατεχόμενα τους τρεις πρώτους μήνες του 2024 έφτασε στο 33,7%, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε χρόνων. Σύμφωνα με το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!