14.9 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 5:37

Αυτό είναι το χειρότερο επάγγελμα στην ιστορία

Εκατομμύρια εργαζόμενοι εκεί έξω καταριούνται τη δουλειά που κάνουν κάθε πρωί που ξυπνούν. Θεωρούν το επάγγελμά τους βαρετό, μη παραγωγικό, άλλοι θεωρούν ότι παίρνουν πολύ λίγα λεφτά για αυτό που κάνουν, ενώ κάποιοι άλλοι δυσφορούν με το κλίμα στον εργασιακό τους χώρο.

Όλα τα παραπάνω είναι κατανοητά και συμβαίνουν σε πολλούς εργαζόμενους ανά τον κόσμο. Μπορεί και σε εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Μπορεί να έχετε ταυτιστεί με τις παραπάνω γραμμές.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο πρέπει να σας πω ότι αφού ταυτίζεστε με τις παραπάνω γραμμές κι όχι με αυτές που θα ακολουθήσουν είστε πάρα πολύ τυχεροί!

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Καταρχάς να πούμε ότι είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που η τεχνολογία έχει προχωρήσει κι έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε ακόμα και τα χειρότερα επαγγέλματα σήμερα δεν συγκρίνονται ούτε τα… μέτρια του παρελθόντος.

Αυτό είναι το χειρότερο επάγγελμα του κόσμου

Σήμερα θα μιλήσουμε για το (ίσως) χειρότερο επάγγελμα του κόσμου όλου. Ευτυχώς, πλέον δεν υπάρχει, μιας και κάποιος άνθρωπος -ευτυχώς- σκέφτηκε το αποχετευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να απαλλάξει χιλιάδες συνανθρώπους του από αυτόν τον εφιάλτη.

Το επάγγελμα τότε λεγόταν gong farmer. Κι αν η λέξη σας ακούγεται εντελώς ξένη, για αρχή να σας ενημερώσω ότι δεν έχει καμία σχέση με το gong, το όργανο που χτυπούσε ο Μου-σου στη Μουλάν.

Όχι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό…

Στην πραγματικότητα, προέρχεται από το going, που χρησιμοποιείται ως «πηγαίνω στην τουαλέτα».

Στον Μεσαίωνα, όταν δεν υπήρχαν συστήματα αποχέτευσης, κάποιος έπρεπε να καθαρίζει τις τουαλέτες των σπιτιών.

Οι gong farmers λοιπόν, ήταν οι άνθρωποι που αναλάμβαναν να μετακινήσουν τα ανθρώπινα απόβλητα από τις τουαλέτες της εποχής και να τα πάνε στα σημεία που θα τα πετούσαν.

Απαίσια μυρωδιά, αλλά… καλά λεφτά

Οι άνθρωποι του Μεσαίωνα σπάνια έκαναν μπάνιο. Έτσι, οι gong farmers μύριζαν πραγματικά πολύ άσχημα. Μάλιστα, εξαιτίας της απαίσιας δυσοσμίας τους, συχνά περιορίζονταν τα μέρη όπου μπορούσαν να ζήσουν. Επιτρέπονταν να εργάζονται μόνο τη νύχτα για να μην τους βλέπουν και τους μυρίζουν οι συμπολίτες τους.

Εκτός από την απαίσια μυρωδιά και την πιθανή έλλειψη φίλων, οι gong farmers αντιμετώπιζαν συγκεκριμένους επαγγελματικούς κινδύνους. Η αποσύνθεση των περιττωμάτων μπορούσε να παράγει δηλητηριώδη αέρια.

Από την άλλη πλευρά, οι gong farmers πληρώνονταν καλά, συχνά κερδίζοντας σε μια μέρα όσα άλλοι εργάτες μπορεί να έβγαζαν σε μια εβδομάδα. Είχαν και μια άλλη πιθανή πηγή εισοδήματος. Κάποιοι απρόσεκτοι άνθρωποι μπορεί να έριχναν δαχτυλίδια ή νομίσματα στους βόθρους και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση κανένας να βάλει το χέρι του να τα πιάσει.

Εκτός βέβαια από τους τολμηρούς gong farmers, οι οποίοι έψαχναν με γυμνά χέρια μέσα στους βόθρους, αναζητώντας αυτούς τους θησαυρούς. 

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να σκεφτείτε το παραπάνω κείμενο την επόμενη φορά που θα γκρινιάξετε για τη βαρετή δουλειά γραφείου σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων σχετίζεται με το κυπριακό

Στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε...

Θα επιτρέπεαι η υποβολή αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% ακόμα και εντός ενός έτους από την απόκτηση της κατοικίας

Εντός ενός χρόνου από την απόκτηση κατοικίας θα επιτρέπεται πλέον σε δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επωφελούνται του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%, με...

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία – Αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην βορειοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την AFAD που επικαλείται το Reuters, το επίκεντρο...

Κόμπος: Πετύχαμε σύνδεση του κυπριακού με ευρωτουρκικά – Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα χθεσινοβραδινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι πλέον στην πλευρά...

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!