15 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 10:33

Υποχωρεί η “Ελπίς” – Όλες οι λεπτομέρειες για τον καιρό

Υποχωρεί η κακοκαιρία “Ελπίς”, ωστόσο έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλη την Κύπρο, με δρόμους να παραμένουν κλειστοί.

14:00
Νεότερη ενημέρωση για τον καιρό

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το Σάββατο. Χαμηλή πίεση και θερμότερη αέρια μάζα αναμένονται από την Κυριακή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που από το μεσημέρι και μετά πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές κατά διαστήματα και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, χωρίς να αποκλείεται και παροδική χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.

08:57

Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης και παγετού παραμένουν οι δρόμοι που οδηγούν σε ορεινές και ορισμένες ημιορεινές περιοχές λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στην επαρχία Λεμεσού κλειστοί είναι οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τρόοδους, Παπούτσας – Αγίου Θεοδώρου.

Στο διαμέρισμα Μόρφου κλειστοί είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pine wood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Πλατρών, Κακοπετριάς – Καρβουνά και Κακοπετριάς – Σπηλιών – Κανναβιών.
Στην επαρχία Λευκωσίας κλειστοί είναι οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Αγρού και Φαρμακά – Οδούς και στην επαρχία Λάρνακας οι δρόμοι Φαρμακά-Οδού και Οδού-Οράς.

Εξάλλου για την κίνηση οχημάτων με κίνηση στους 4 τροχούς ή εφοδιασμένων με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού Αμίαντου – Καρβουνά, Σαϊττα – Μονιάτη, Τριμίκλινης – Πελενδρίου, Παπούτσας – Αγρού, Αγρού – Κυπερούντας, Αγρού – Αγ. Ιωάννου, Αγρού – Κ. Χωριού,
Αγρού – Ποταμίτισσας – Δύμες, Κ. Χωριού – Ζωοπηγής, Κ.Χωριού – Αγ. Ιωάννου, Κ.Χωριού – Αγ. Παύλου, Κ.Χωριού – Αγ. Κωνσταντίνου, Κ.Χωριού – Λουβαρά, Πάχνας – Όμοδους,
Μαλιάς – Άρσους, Μαλιάς – Δωράς και Άρσους – Αγ. Νικολάου.

Στο διαμέρισμα Μόρφου οι δρόμοι Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου, Καλοπαναγιώτη – Μουτουλλά – Πεδουλά, στην επαρχία Λευκωσίας οι δρόμοι Λαγουδερών – Ξυλιάτου, Λαγουδερών – Πολύστυπου και Πολύστουπου – Χαντριών.

Στην επαρχία Πάφου ανοιχτοί για αυτοκίνητα με κίνηση στους 4 τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι Στατός προς Παναγιά και Ασπρόγια προς Παναγιά.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν.

08:56
Χιόνια σε ορεινές κοινότητες της Πάφου

Tσουχτερό κρύο και χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις ορεινές κοινότητες της επαρχίας Πάφου. Χιόνια έπεσαν σε αρκετές κοινότητες για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο, όπως στην Παναγιά, στον Στατό/ Άγιο Φώτιο, στην Φοίτη και στην Λάσα.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λάσας, Ηλίας Ιωάννου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν εδώ και τρεις με τέσσερις ημέρες, ενώ όλο το βράδυ χτες χιόνιζε στην κοινότητα. Εξαιτίας του παγετού που εκδηλώθηκε έσπασαν σωλήνες ενώ οι εβδομήντα κάτοικοι της Λάσας, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, περιορίστηκαν στο σπίτι. Ο κ. Ιωάννου χαιρέτησε εξάλλου τις επιδοτήσεις της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο  για «ευχάριστα νέα».

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Φοίτης, Κυριάκος Σωτηρίου, είπε στο ΚΥΠΕ πως η χιονόπτωση που ξεκίνησε χτες το βράδυ συνεχιζόταν το πρωί της Πέμπτης, ενώ έκανε λόγο για μια από τις πιο κρύες νύχτες. Οι επτακόσιοι κάτοικοι της Φοίτης παραμένουν στα σπίτια τους δίπλα στα τζάκια και στις σόμπες, είπε, σημειώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις το ύψος του χιονιού προσεγγίζει τα δέκα εκατοστά.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Παναγιάς Σάββας Νικολάου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως χθες κατά τη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκε βαριά χιονόπτωση στην Παναγιά και όλα ντύθηκαν στα άσπρα, για αυτό και οι κάτοικοι περιορίστηκαν στις κατοικίες τους.

Πρόβλημα ολισθηρότητας του οδοστρώματος, παρατηρήθηκε χτες το βράδυ στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού, ιδιαίτερα στο τμήμα από Κούκλια μέχρι και το Πισσούρι, και στις δύο κατευθύνσεις προς Λεμεσό και προς Πάφο, όπου σημειώθηκε χιονόνερο.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το Σάββατο. Χαμηλή πίεση και θερμότερη αέρια μάζα αναμένονται την Κυριακή.

Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ δεν αποκλείονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά και νωρίς το πρωί τοπικά και στα ημιορεινά. Σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά αλλά μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ο παγετός θα διατηρηθεί.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά, στα δυτικά παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ή και παροδικής χιονόπτωσης τοπικά στα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένη καταιγίδα και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 80 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Γιατί νορβηγικές τράπεζες μεταναστεύουν στην Ελβετία

Οι απότομες αυξήσεις στους φόρους πλούτου και στα μερίσματα από την αριστερή κυβέρνηση της Νορβηγίας έχουν ωθήσει δεκάδες πλουσίους να μετακομίσουν σε μια άλλη ευημερούσα,...

Το αστρονομικό ποσό που δόθηκε για αγορά κατοικίας στο Άσπεν

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο μεγιστάνας των καζίνο Στιβ Γουίν είχε συμβόλαιο να αγοράσει ένα κτήμα δεκαέξι στρεμμάτων...

Σαφάρι κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής από τη γαλλική κυβέρνηση

Ανάγκα και θεοί πείθονται. Επτά εβδομάδες σκάρτες μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν διψήφιες διαφορές μεταξύ του κόμματος της οικογενείας Λεπέν (που προηγείται...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!