19.8 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 23:28

Επηρεάζει ακόμα την Κύπρο η κακοκαιρία “Ελπίς” – Βροχερό το σκηνικό

Προβλήματα στη διακίνηση της τροχαίας κίνησης παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Ως εκ τούτου, οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς:
Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τρόοδους, Καρβουνά – Τροόδους, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Σπηλιών – Κανναβιών και Προδρόμου – Πλατρών.

Στις αναφορές που λαμβάνει, σημειώνει η Αστυνομία, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για ολισθηρότητα, στο δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού, λόγω παγετού. Οι οδηγοί καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις ορεινές περιοχές, σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σχηματίζεται παγετός, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να καθίστανται ολισθηροί και επικίνδυνοι.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε ορισμένες περιοχές λόγω εργασιών που εκτελούνται είναι πιθανό να προκαλούνται κάποια προβλήματα στη διακίνηση της τροχαίας κίνησης. Καλούνται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό

Το καιρικό σύστημα Ελπίς θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη, αλλά αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά τις μεταμεσονύκτιες ώρες θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού αλλά αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά παράλια παροδικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Αρχικά, στο ανατολικό μισό του νησιού, θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 4 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά περιόδους. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση και την Πέμπτη μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο, την Πέμπτη, πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 42 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυστραλία: Kαρχαρίας επιτέθηκε και δάγκωσε 16χρονο που τον ψάρεψε, όταν πήγε να τον βγάλει φωτογραφία (βίντεο,φωτό)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία καθώς την ώρα που μία οικογένεια ψάρευε στη Δυτική Παραλία της Αδελαΐδας, ο μικρός γιος έπιασε έναν καρχαρία,...

Τυνησία: 22 νεκροί μετανάστες σε ναυάγια

Τις σορούς 22 μεταναστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, ανέσυραν από το Σάββατο οι τοπικές αρχές. Οι σοροί εντοπίστηκαν στις...

Πάνω από 130 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη μετά από διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης

Σε 130 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διεθνούς κύρους πανεπιστημίου NYU στη Νέα Υόρκη, μετά...

Αφρικανική σκόνη έπνιξε περιοχές της Ελλάδας – Απόκοσμες εικόνες

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο… Σαχάρα έφεραν σε περιοχές της χώρας οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η αφρικανική σκόνη σκέπασε κυρίως τα νότια ηπειρωτικά, ενώ κατά...

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!