28.8 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 12:11

Μπάρες πρωτεΐνης και σνακ γρύλων

Με το βλέμμα στην κερδοφόρα κινεζική αγορά ακριβώς έξω από τα σύνορα της χώρας, ένας επιχειρηματίας ξεκίνησε το πρώτο αγρόκτημα γρύλων της Κιργιζίας και παράγει αλεύρι εντόμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και τηγανητά σνακ γρύλων.

Συνοδεία φασαρίας από έναν τόνο γρύλων στο αγρόκτημα, ο Αντίλ Γκαπάροφ είπε ότι εμπνεύστηκε από διαδικτυακά άρθρα σχετικά με την αναπαραγωγή γρύλων.

REUTERS/VLADIMIR PIROGOV

«Η κύρια επιχείρησή μας είναι να παράγουμε αλεύρι γρύλων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες», δήλωσε ο Γκαπάροφ. «Το αλεύρι μας περιέχει τουλάχιστον 70% πρωτεΐνες και πολλά μικρο και μακρο στοιχεία».

Ο Γκαπάροφ έχει περίπου έναν τόνο ζωντανών γρύλων στο αγρόκτημά του, αλλά λέει ότι σοβαρές επιχειρήσεις όπως κάποιες στην Κίνα αρχίζουν με τουλάχιστον πέντε τόνους. Το αλεύρι πωλείται στα 7.000 σομς (82 δολάρια) το κιλό.

REUTERS/VLADIMIR PIROGOV

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με αρκετές εταιρείες που προσπαθούν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες από αλεύρι – τις οποίες δεν μπορούμε να παράγουμε αυτήν τη στιγμή – για να φτιάξουν μπάρες πρωτεΐνης για αθλητές ή άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος», λέει.

Ο Γκαπάροφ τονίζει ότι για να αναπτυχθούν οι γρύλοι χρειάζονται πάνω από όλα μια σταθερή θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς και ελάχιστη υγρασία.

REUTERS/VLADIMIR PIROGOV

«Από αυτή την άποψη, το Κιργιστάν είναι ιδανικό για την καλλιέργεια γρύλων. Μπορούμε να ανοίξουμε τέτοια αγροκτήματα κυριολεκτικά σε κάθε επαρχία και να εξάγουμε τα προϊόντα», λέει. «Η Κίνα καταναλώνει 30.000 τόνους εντόμων ετησίως, αλλά παράγει μόνο 20.000 τόνους».

Παρά την πληθώρα οδηγιών και εγχειριδίων στο διαδίκτυο, ο Γκαπάροφ ισχυρίζεται ότι έπρεπε να μάθει μέσα από δοκιμές και λάθη.
«Για πάνω από ένα εξάμηνο, υπήρξαν τρεις περιπτώσεις όπου χάσαμε μια ολόκληρη γενιά εν μία νυκτί», λέει.

Ενώ μεγαλώνει το σμήνος του και δημιουργεί αποθέματα αλευριού γρύλων, ο Γκαπάροφ πωλεί επίσης τηγανισμένα έντομα ως σνακ μπίρας. «Απλά προσθέτουμε μερικά μπαχαρικά και αρωματικές ουσίες», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: naftemporikigr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κοντά σε συμφωνία η Ελληνική Τράπεζα και η γαλλική CNP Assurances

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται η Ελληνική Τράπεζα και η γαλλική CNP Assurances για την απόκτηση των ασφαλιστικών εργασιών της CNP στην Κύπρο. Σύμφωνα με...

Kition Ocean Holdings: Ο Υπ. Μεταφορών δεν συζήτησε το ποσό εγγυητικής

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Αλέξης Βαφεάδης δεν συζήτησε το ποσό της εγγυητικής για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, ισχυρίστηκε σήμερα, με...

Θρήνος στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία: Βρέθηκε νεκρός υπαξιωματικός μέσα στη μονάδα

Νεκρός μέσα στη μονάδα βρέθηκε σήμερα ο επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Β.Α, ετών 45, ο οποίος υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση...

Αύξηση του Πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Αύξηση του πασχαλινού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου...

LIVE: Άρχισε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις οκτώ και τριάντα το πρωί, η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου.Υποβάλονται σήμερα από...

Fed: Η μεγάλη ανατροπή – Δεν αποκλείει ακόμη και αύξηση επιτοκίου η Wall Street

Μπορεί ο κόσμος των αγορών να κινούνταν τους τελευταίους σε ρυθμούς επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα – σηματωρό, τη Federal Reserve, αλλά τις τελευταίες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!