29.8 C
Nicosia
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 | 14:07

Μπάρες πρωτεΐνης και σνακ γρύλων

Με το βλέμμα στην κερδοφόρα κινεζική αγορά ακριβώς έξω από τα σύνορα της χώρας, ένας επιχειρηματίας ξεκίνησε το πρώτο αγρόκτημα γρύλων της Κιργιζίας και παράγει αλεύρι εντόμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και τηγανητά σνακ γρύλων.

Συνοδεία φασαρίας από έναν τόνο γρύλων στο αγρόκτημα, ο Αντίλ Γκαπάροφ είπε ότι εμπνεύστηκε από διαδικτυακά άρθρα σχετικά με την αναπαραγωγή γρύλων.

REUTERS/VLADIMIR PIROGOV

«Η κύρια επιχείρησή μας είναι να παράγουμε αλεύρι γρύλων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες», δήλωσε ο Γκαπάροφ. «Το αλεύρι μας περιέχει τουλάχιστον 70% πρωτεΐνες και πολλά μικρο και μακρο στοιχεία».

Ο Γκαπάροφ έχει περίπου έναν τόνο ζωντανών γρύλων στο αγρόκτημά του, αλλά λέει ότι σοβαρές επιχειρήσεις όπως κάποιες στην Κίνα αρχίζουν με τουλάχιστον πέντε τόνους. Το αλεύρι πωλείται στα 7.000 σομς (82 δολάρια) το κιλό.

REUTERS/VLADIMIR PIROGOV

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με αρκετές εταιρείες που προσπαθούν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες από αλεύρι – τις οποίες δεν μπορούμε να παράγουμε αυτήν τη στιγμή – για να φτιάξουν μπάρες πρωτεΐνης για αθλητές ή άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος», λέει.

Ο Γκαπάροφ τονίζει ότι για να αναπτυχθούν οι γρύλοι χρειάζονται πάνω από όλα μια σταθερή θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς και ελάχιστη υγρασία.

REUTERS/VLADIMIR PIROGOV

«Από αυτή την άποψη, το Κιργιστάν είναι ιδανικό για την καλλιέργεια γρύλων. Μπορούμε να ανοίξουμε τέτοια αγροκτήματα κυριολεκτικά σε κάθε επαρχία και να εξάγουμε τα προϊόντα», λέει. «Η Κίνα καταναλώνει 30.000 τόνους εντόμων ετησίως, αλλά παράγει μόνο 20.000 τόνους».

Παρά την πληθώρα οδηγιών και εγχειριδίων στο διαδίκτυο, ο Γκαπάροφ ισχυρίζεται ότι έπρεπε να μάθει μέσα από δοκιμές και λάθη.
«Για πάνω από ένα εξάμηνο, υπήρξαν τρεις περιπτώσεις όπου χάσαμε μια ολόκληρη γενιά εν μία νυκτί», λέει.

Ενώ μεγαλώνει το σμήνος του και δημιουργεί αποθέματα αλευριού γρύλων, ο Γκαπάροφ πωλεί επίσης τηγανισμένα έντομα ως σνακ μπίρας. «Απλά προσθέτουμε μερικά μπαχαρικά και αρωματικές ουσίες», αναφέρει.

ΠΗΓΗ: naftemporikigr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Lufthansa: Άλμα στη ζήτηση πτήσεων προς τις ΗΠΑ

Η ζήτηση για διατλαντικές πτήσεις έχει καταγράψει άλμα από τότε που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα σχέδια να ξανανοίξουν τα σύνορά τους σε πλήρως...

Federal Reserve: Αύξηση των επιτοκίων το 2023

Η αμερικανική οικονομία θα συναντήσει σύντομα τον φραγμό της Federal Reserve για την έναρξη της μείωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων, δήλωσε ο πρόεδρος του...

Οριοθετήθηκαν δυο πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού

Σε κινητοποίηση τέθηκαν σήμερα πυροσβεστικές δυνάμεις μετά την εκδήλωση δυο πυρκαγιών, με διαφορά μισής περίπου ώρας, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Συλίκου – Λόφου και...

Χρειάζονται πιο τολμηρές δεσμεύσεις, δηλώνει ο πρόεδρος της επικείμενης διάσκεψης για το κλίμα COP26

Τώρα είναι η ώρα οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών και των χωρών με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου να αναλάβουν πολύ πιο τολμηρές δεσμεύσεις...

Lufthansa: Άλμα στη ζήτηση πτήσεων προς τις ΗΠΑ

Η ζήτηση για διατλαντικές πτήσεις έχει καταγράψει άλμα από τότε που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα σχέδια να ξανανοίξουν τα σύνορά τους σε πλήρως...

Τι προβλέπει η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία- Στρατιωτική συνδρομή και αγορά τριών φρεγατών

Την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!