18.9 C
Nicosia
Παρασκευή 26 Απρίλιος 2024 | 23:54

Ο εμβολιασμός δεν είναι παιχνίδι

Όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους να πάνε σπίτι τους

 Κάποιοι φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία του εμβολιαστικού προγράμματος του πληθυσμού. Ίσως να νομίζουν ότι είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε χωρίς πίεση χρόνου. Ακόμα μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι σοβαρή παράμετρος στην προσπάθεια για καταπολέμηση της πανδημίας.

Κι όμως, το εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι η σημαντικότερη και κυριότερη πτυχή της όλης προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Μέσα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα προστατεύουμε την υγεία του πληθυσμού, διαχειριζόμαστε καλύτερα τους ασθενείς στα νοσοκομεία μας, συμβάλλουμε στην επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομίας και το κυριότερο απελευθερώνουμε τους πολίτες και την κοινωνία από το βραχνά των lockdowns.

Αν κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν αυτές τις πραγματικότητες, τότε να εγκαταλείψουν τα πόστα που τους ανέθεσε η Πολιτεία για να διαχειριστούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Αν θεωρούν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο που ανέλαβαν να το δηλώσουν και να πάνε σπίτι τους.

Και για να μην νομιστεί ότι μιλάμε αόριστα, αναφερόμαστε σε όσους έχουν ευθύνη τόσο για τη σωστή λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμού και σε όσους διαχειρίζονται ευρύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες με τα πολλά τεχνικά προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού ή με την άρνηση των πολιτών να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Astra Zeneca, ναρκοθετούν την υπερπροσπάθεια να εμβολιαστεί έγκαιρα ο πληθυσμός. Κανονικά, η Κύπρος με 800.000 κατοίκους θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένη εδώ και μήνες.

Όμως, κακοί χειρισμοί, λανθασμένες αποφάσεις και τώρα απρόβλεπτα προβλήματα κρατούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εκτός εμβολιασμού.

Σχετικό με το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας είναι και οι νέες αντιδράσεις για το coronapass. Δεν ξέρουμε τι εισηγούνται όλοι αυτοί που διαφωνούν, όμως που είναι το παράλογο να έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν στους δημόσιους χώρους όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αποδεικτικό rapid test;

Οι αντιδράσεις και οι ενστάσεις φαίνεται να έχουν να κάνουν περισσότερο με επαγγελματικά συμφέροντα, παρά με τη γενική προστασία του πληθυσμού από τη μετάδοση του ιού.

Συνοψίζοντας όλα τα πιο πάνω, καλούμε όλους να σοβαρευτούν και να αντιληφθούν τη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού του πληθυσμού. Χωρίς τον εμβολιασμό των πολιτών ούτε ο τουρισμός, ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε η οικονομία ως σύνολο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θα είμαστε μια χώρα που πειραματίζεται και δεν προωθεί λύσεις στο πρόβλημα της πανδημίας. Ας δούμε τι έκανε το Ισραήλ, οι Σεϋχέλλες που εμβολίασαν όλο τον πληθυσμό τους και η Ελλάδα που δημιούργησε νησιά covid free, τα οποία προτιμούνται τώρα από τους τουρίστες.

Το στάδιο που βρισκόμαστε είναι κομβικό. Η κυβέρνηση θα δυσκολευθεί να επιστρέψει σε lockdown, γιατί γνωρίζει ότι θα καταστραφεί η οικονομία. Ο ιός είναι μεταξύ μας και διαχέεται με την ίδια ευκολία με προηγουμένως. Είτε θα εγκύψουμε στον εμβολιασμό για να κλείσουμε την πόρτα στον ιό ή θα μετράμε καθημερινά νέα κρούσματα και ίσως νέους νεκρούς.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις προχειρότητες και ας επικεντρωθούμε στο στόχο του εμβολιασμού. Όσον αφορά τους πολιτικούς και τα κόμματα, ας αντιληφθούν ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να γίνει επικοινωνιακό παιχνίδι στην προεκλογική εκστρατεία. Οι αλληλοκατηγορίες δεν πείθουν κανένα ψηφοφόρο, γιατί οι πολίτες θέλουν να απαλλαγούν από τον ιό και τίποτε άλλο.

Ιωσήφ Ιωσήφ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!