20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 21:32

Η ομηρία της Ευρώπης και ο νέος εφιάλτης

  • Οι Ευρωπαίοι να πάρουν αποφάσεις για το μεταναστευτικό

Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στη Γαλλία, δείχνουν ότι το πρόβλημα με τη μουσουλμανοποίηση ευρωπαϊκών χωρών είναι πολύ σοβαρό. Η Γαλλία, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, άνοιξαν τις πόρτες τους για να βοηθήσουν κατατρεγμένους μετανάστες από μουσουλμανικές και φτωχές χώρες. Δείχνοντας ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη σε άστεγους και άπορους μουσουλμάνους, τους υποδέχθηκαν στις χώρες τους για να τους βοηθήσουν. Φυσικά, για να είμαστε δίκαιοι, κάποιες ευρωπαϊκές χώρες εκμεταλλεύθηκαν την κατάσταση και δέχθηκαν μετανάστες για να καλύψουν ανάγκες τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό.

Τώρα, η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα, είτε της απέραντης ευσπλαχνίας της, είτε της κοντόφθαλμης πολιτικής της για φθηνά εργατικά χέρια. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με το φαινόμενο να σκοτώνουν πολίτες της, οι άνθρωποι που οι ίδια φιλοξένησε. Τώρα, βιώνει την εκδίκηση όσων ευεργέτησε.

Ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος Εμ. Μακρόν θέλοντας να δείξει το μέγεθος του προβλήματος είπε ότι «η Γαλλία δέχεται επίθεση» και ετοιμάζεται να βγάλει στρατό στους δρόμους για να ανακόψει το αντι – ευρωπαϊκό μένος των μουσουλμάνων.

Στην Κύπρο, με αφορμή την αντίδραση των μουσουλμάνων κατά της Γαλλίας, ομάδα ακραίων μουσουλμάνων πήγε στη Γαλλική πρεσβεία και έκαψε τη σημαία της.

Και όλα αυτά, όχι διότι η Γαλλία επιτέθηκε σε κάποια μουσουλμανική χώρα ή γιατί πείραξε κάποιους μετανάστες, αλλά γιατί ο Ερντογάν κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα ή να εναντιωθεί στην Γαλλία. Δηλαδή, δεν φτάνει που ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον Μακρόν «ψυχικά ασθενή», τώρα βγαίνει και παραπονούμενος.

Είναι φανερόν ότι βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια νέα εκδοχή του μεταναστευτικού προβλήματος. Οι άνθρωποι που βοηθήθηκαν από διάφορες χώρες, σκοτώνουν πολίτες τους μέσα στην ίδια τη χώρα τους!

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Γαλλίας ή της Κύπρου. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Η Ευρώπη έχει πρόβλημα και μόλις τώρα το ανακαλύπτει.

Νομίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σταματήσουν να στρουθοκαμηλίζουν. Επιβάλλεται να δουν τις πραγματικότητες και να πάρουν αποφάσεις. Η κατάσταση ξέφυγε και μόνο με ριζοσπαστικά μέτρα μπορεί να περιοριστεί το πρόβλημα.

Δεν είμαστε ρατσιστές και δεν θέλουμε να σπρώξουμε μετανάστες σε χειρότερη φτώχεια και μιζέρια. Όμως, οφείλουμε να προστατεύσουμε τις χώρες και τους πολίτες μας.

Οι όποιοι μετανάστες οφείλουν να σέβονται τα ήθη, τα έθιμα, τη θρησκεία και τις πολιτικά επιλογές των χωρών που τους φιλοξενούν. Αυτό επιβάλλουν και οι ίδιοι στις δικές τους χώρες, όπου οι Ευρωπαίοι σέβονται τα μουσουλμανικά κράτη.

Όμως, η κατάσταση στην Ευρώπη ξέφυγε και το μεταναστευτικό εξελίσσεται στο νέο εφιάλτη για την Ευρώπη.

Με την ευκαιρία των τραγικών συμβάντων στη Γαλλία, θα πρέπει να ληφθούν και να εφαρμοστούν αυστηρές αποφάσεις, διαφορετικά η Ευρώπη θα ζει κάτω από την ομηρία του μουσουλμανικού κόσμου και την απειλή του κάθε ακραίου μουσουλμάνου ηγέτη, όπως είναι ο Ερντογάν.

Ι. Ιωσήφ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!