16 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 8:16

Γ.Σ. ΟΗΕ: Τι σημαίνει η επίθεση Ερντογάν

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Ερντογάν επιτέθηκε και εξέθεσε την Ελλάδα στα μάτια ξένων ηγετών, της διεθνούς κοινότητας και πολλών εκατομμυρίων πολιτών από διάφορες χώρες. Παρουσίασε την Ελλάδα ως κράτος που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Με δεδομένο ότι η διεθνής εικόνα μιας χώρας είναι μέρος της εθνικής της ισχύος, η ζημιά για την πατρίδα μας είναι μεγάλη.

Αυτό δε που καθιστά το όλο θέμα ιλαροτραγικό, είναι ότι από το βήμα του ΟΗΕ θα έπρεπε να γίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, η Ελλάδα να είναι αυτή που θα κατηγορούσε και θα εξέθετε διεθνώς την Τουρκία και όχι το αντίθετο.

Όμως, για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί μια σειρά από ενέργειες που θα έπρεπε να έχει προβλέψει το… επιτελικό κράτος και η κυβέρνηση.

Ήτοι:

Στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, της 18ης Μαρτίου 2016, μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

…Προκειμένου να εξαρθρωθεί το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών και να προσφερθεί στους μετανάστες μια εναλλακτική λύση ώστε να μη βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, η ΕΕ και η Τουρκία αποφάσισαν σήμερα να δώσουν τέλος στην παράτυπη μετανάστευση από την Τουρκία προς την ΕΕ. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, συμφώνησαν ως προς τα εξής πρόσθετα σημεία δράσης:

  1. Όλοι οι νέοι παράτυποι μετανάστες που φθάνουν στα ελληνικά νησιά μέσω Τουρκίας από τις 20 Μαρτίου 2016 και έπειτα θα επιστρέφονται σε αυτήν…
  2. …..
  3. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να αποτρέψει το άνοιγμα νέων θαλάσσιων ή χερσαίων οδών παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την ΕΕ και θα συνεργασθεί εν προκειμένω με τις γειτονικές χώρες καθώς και με την ΕΕ.

Η Τουρκία, έλαβε ως «επιβράβευση» για την μέχρι τότε πολιτική της ως χώρα-διακινητής αλλοδαπών και για τις υποσχέσεις που συνυπέγραψε την κοινή δήλωση, 6+3 δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε.

Αντ’ αυτού, δεν τήρησε κανέναν όρο και όχι μόνο συνέχισε την δράση της ως χώρα-διακινητής αλλοδαπών, αλλά διοργάνωσε και την επιχείρηση άλωσης της συνοριακής πύλης στις Καστανιές του βορείου Έβρου, το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου του 2022, μια επιχείρηση που επέβλεπε προσωπικά επιβαίνων σε ελικόπτερο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας.

Η Ελλάδα θα έπρεπε να θέτει συνεχώς στην Ε.Ε. και στα διεθνή φόρα το θέμα της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στη διακίνηση αλλοδαπών ειδικά στην Ελλάδα και την Κύπρο και όχι στη Βουλγαρία, γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι η επιχείρηση αυτή εξυπηρετεί συγκεκριμένους πολιτικούς επεκτατικούς σκοπούς της Τουρκίας. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε μια πενταετία η Κύπρος θα έχει αλωθεί από αλλοδαπούς, φιλικά διακείμενους στην Τουρκία, η οποία το ίδιο διάστημα θα έχει αποκτήσει την «στρατηγική κοινότητα αλλοδαπών» στην Ελλάδα, προς εξυπηρέτηση των μεσομακροπρόθεσμων σχεδίων της για τη χώρα μας.

Στο ζήτημα αυτό αρκεί να ζητηθεί η απάντηση στο ερώτημα «αν η είσοδος εκατομμυρίων αλλοδαπών ήταν επ’ ωφελεία της Ελλάδας, ο Ερντογάν θα επέτρεπε να γίνεται επί σειράν ετών;»

Η Ελλάδα, στο ζήτημα αυτό έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί χρόνια τώρα δεν συστηματοποίησε τα στοιχεία που έχει για την εμπλοκή του τουρκικού κράτους στη διακίνηση αλλοδαπών προς Ελλάδα και Κύπρο, ή δεν συνέλεξε κι άλλα, για να παρουσιάζει με τον πιο επίσημο τρόπο σε όλους τους διεθνείς φορείς.

Αν το έχει κάνει αυτό, δεν θα τολμούσε ο θύτης να καταγγείλει το θύμα, όπως έγινε με τον Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πέραν αυτών, η Τουρκία ευθύνεται για τη δολοφονία Σύρων που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στην Τουρκία. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, αρκεί.

Ποτέ η Ελλάδα δεν την κατήγγειλε γι’ αυτό.

Το βαθύ τουρκικό κράτος έχει διοργανώσει ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον Σύρων προσφύγων που κατοικούν στην Τουρκία

Ποτέ η Ελλάδα δεν την κατήγγειλε γι’ αυτό.

Σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα, λόγω του ρατσιστικού κλίματος που επικρατεί στην Τουρκία, το 70% των Σύρων προσφύγων αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, για να μην πέσουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.

Ποτέ η Ελλάδα δεν την κατήγγειλε γι’ αυτό.

Η Τουρκία έχει εισβάλει τέσσερις φορές στη Συρία, βομβαρδίζει σχεδόν καθημερινά πόλεις και χωριά με θύματα αμάχους, ενώ διαπράττει εθνοκάθαρση των Κούρδων του Αφρίν.

Ποτέ η Ελλάδα δεν την κατήγγειλε γι’ αυτό.

Η Τουρκία έχει εισβάλει στο Νότιο Κουρδιστάν – Β. Ιράκ και έχει δολοφονήσει δεκάδες αμάχους.

Ποτέ η Ελλάδα δεν την κατήγγειλε γι’ αυτό.

Η Τουρκία παραβιάζει ασυστόλως τα δικαιώματα των Κούρδων, έχει φυλακίσει δεκάδες Κούρδους βουλευτές και δημάρχους, που έχουν εκλεγεί με ποσοστά 70 και 80%, έχει φυλακίσει χιλιάδες στελέχη του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Ποτέ η Ελλάδα δεν την κατήγγειλε γι’ αυτό.

Ο κατάλογος είναι μακρύς.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα συνελήφθη απροετοίμαστη και πληρώνει την απρονοησία της να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προς Ελλάδα και Κύπρο.

Το πάθημα ας μας γίνει μάθημα, από τούδε και στο εξής, γιατί ο Ερντογάν θα νοιώσει δικαιωμένος και θα συνεχίσει την επιχείρηση άλωσης της Κύπρου και αποσταθεροποίησης της Ελλάδας.

Όσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να προβληματιστούν για τη στάση που τηρούν σ’ αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα, από τη στιγμή που τα επιχειρήματά τους όχι μόνο ταυτίζονται αλλά γίνονται και επιχειρήματα του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!