Ομόφωνα ενέκριναν τα μέλη της ΕΤΥΚ την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης ETYK – ASTROBANK 2019 – 2021

Ομόφωνα, μέσω μυστικής ψηφοφορίας, η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΤΥΚ στην τράπεζα Astrobank ενέκριναν τη συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης ΕΤΥΚ - Astrobank για την τριετία 2019 - 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, «με τη συμφωνία αυτή, παρά τις περί του αντιθέτου γνωστές επιδιώξεις όλων των εργοδοτών στο χώρο μας, παραμένουν αναλλοίωτες οι μισθολογικές κλίμακες και οι ετήσιες προσαυξήσεις», ενώ «σε σχέση με το συμβατικό στεγαστικό δάνειο, προβλέπεται σημαντική αύξηση του ποσού, από τις €130, στις €150 χιλιάδες».

Η συμφωνία προβλέπει επίσης, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, ότι το προσωπικό της τράπεζας, «νοουμένου ότι έχουν περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια από τη λήψη του στεγαστικού δανείου, να λάβουν, με τους ίδιους όρους, επιπρόσθετο δάνειο €50 χιλιάδων για σκοπούς ανακαίνισης».

Επίσης, η Συμφωνία προβλέπει την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης για τις καθαρίστριες, στο 65ο έτος.

Το πιο σημαντικό όμως, σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, «είναι το γεγονός ότι, μέσα από τη Συμφωνία αυτή, έχει επαναβεβαιωθεί η ισχύς όλων των υφιστάμενων συμφωνιών και η προσήλωση των δύο μερών στην τήρηση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, κάτι το οποίο αποτελεί το εχέγγυο για την πιστή τήρηση των συμφωνιών και τη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης την επόμενη, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για την Τράπεζα και το χώρο μας, διετία».

Αναφέρει επίσης ότι, η τήρηση από πλευράς Astrobank των υφιστάμενων συμφωνιών, με την παραχώρηση, από 1.1.2019, της ετήσιας προσαύξησης και την ΑΤΑ, έθεσε υγιείς βάσεις για έναρξη των διαπραγματεύσεων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης που είχε λήξει στις 31.12.2018.

Προσθέτει ότι «η εν λόγω συμφωνία, είναι η πρώτη που έχει επιτευχθεί στο χώρο μας και το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη θετική στάση της Διοίκησης της Astrobank και στο καλόπιστο και ειλικρινές πνεύμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια των μεταξύ μας διαπραγματεύσεων».

«Ελπίζουμε, ότι, και οι υπόλοιπες Τράπεζες θα επιδείξουν την ίδια ωριμότητα και υπευθυνότητα, και με τον ίδιο τρόπο, χωρίς άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις, να καταλήξουμε σε συμφωνία διασφαλίζοντας για το επόμενο χρονικό διάστημα την εργατική ειρήνη, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα», καταλήγει η ΕΤΥΚ.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ