Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Στο «κόκκινο» το Χ.Α.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες των βασικότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις επικείμενες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, που δύνανται να τροφοδοτήσουν τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στις 13:17 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,60%, με τις μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής, των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών πετρελαίου και αερίου να καταγράφουν κέρδη από 0,6% έως 1,2%.

Ανοδικά κινείται και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,96% και ο CAC 40 στο Παρίσι, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,82%. Άνοδο σημειώνουν και ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0,95% και 0,27% αντίστοιχα.

Αντίθετα, αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο -0,94%, στις 627 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 19,70 εκατ.

naftemporiki.gr

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ