Κύπρος: Οικονομία ώρα μηδέν

Είναι με μεγάλο προβληματισμό και αγωνία που παρακολουθούμε όλοι τις εξελίξεις που αφορούν την συνεχόμενη αναβολή ψήφισης των κρατικών εγγυήσεων προς τις τράπεζες.Ίσως δεν έχει γίνει αντιληπτό από τα πολιτικά κόμματα το μέγεθος του προβλήματος που προκύπτει με την συνεχή αναβολή λήψης απόφασης για ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου που θα έδινε τις απαραίτητες ανάσες προς τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση προς την κυπριακή οικονομία, μέσω της ρευστότητας που θα εξασφαλίζετο. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η Κυπριακή οικονομία έχει φτάσει στα όρια της και προσομοιάζει με έναν ασθενή σε αναπνευστήρα.Η κάθε ώρα καθυστέρησης εισροής ρευστού στις επιχειρήσεις, μας οδηγεί σε ένα dominoeffectμε κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας, μείωσης του ΑΕΠ και ένταξης μας σε νέα μνημόνια.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν όλοι, κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα ότι οι καιροί δεν επιτρέπουν παιγνίδια εντυπώσεων. Θα έχουν όλον τον χρόνο να επιδοθούν σε αυτά στο εγγύς μέλλον. Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα, νηφάλια σκέψη και προπαντός αποφασιστικότητα στην λήψη αποφάσεων.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία πολιτική δύναμη που θα ήθελε την ένταξη της χώρας σε καθεστώς μνημονίων, αλλά πολύ φοβάμαι ότι όλη αυτή η αναβλητικότητα τους μας οδηγεί προς αυτήν την κατεύθυνση με ότι αυτό συνεπάγεται.

του Σωτήρη Παναγιώτου*

Διευθυντής ΕΒΕ Αμμοχώστου

*Οι απόψεις του κειμένου είναι προσωπικές

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ