Τα αεροπορικά ταξίδια και ο κορωνοϊός

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τις αεροπορικές πτήσεις, αλλά αυτά που ακούγονται για να καταργηθεί η μεσαία θέση στα αεροπλάνα και άλλα παρόμοια, δεν είναι λύσεις. Και δεν είναι αφενός γιατί θα εκτινάξουν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων στα ύψη και αφετέρου γιατί θα χρεοκοπήσουν τις αεροπορικές εταιρείες.

Θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις, όπως είναι η υποχρεωτική εσωτερική απολύμανση των αεροπλάνων πριν από κάθε πτήση ή η μείωση του κλιματισμού εντός του αεροπλάνου. Ακόμα, λύση μπορεί να είναι η υποχρεωτική εξέταση των επιβατών στο αεροδρόμιο πριν πάνε στο αεροπλάνο. Όπως περνούμε για έλεγχο διαβατηρίων και ταυτοτήτων, να περνούμε και από υγειονομικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του κράτους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά είναι δύσκολα πράγματα, όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αεροπορικός αποκλεισμός του πλανήτη. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να μετακινούνται συχνά για λόγους εργασίας ή άλλοι για προσωπικούς λόγους, οπότε δεν μπορούμε να τους αφήσουμε εκτεθειμένους στους κινδύνους του κορωνοϊού. Και δυστυχώς, όλα αυτά επηρεάζουν πολύ περισσότερο τη χώρα μας, που είναι νησί και σήμερα είναι αποκλεισμένη από τον έξω κόσμο.

IOS

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ