18.8 C
Nicosia
Σάββατο 4 Μάιος 2024 | 4:01

Ρέντη: Πέθανε ο αστυνομικός που είχε χτυπηθεί από φωτοβολίδα

Έχασε την μάχη να κρατηθεί στη ζωή ο αστυνομικός Γιάννης Λυγγερίδης, που είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών, ο ασθενής αστυνομικός που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του στην περιοχή του Ρέντη, κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12.34 μ.μ», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή πάνω από είκοσι ημέρες, κάτι που θεωρήθηκε από την αρχή ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση καθώς είχε τραυματιστεί στη μηριαία αρτηρία, είχε χάσει πολύ αίμα, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και φαινόταν να μην ανταποκρίνεται εγκεφαλικά.

Οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

Για το αιματηρό συμβάν, έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος ο οποίοςκατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Ο 18χρονος είχε ζητήσει υπαγωγή σε καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων, αίτημα που απορρίφθηκε από την ανακρίτρια Πειραιά, καθώς έχει καταστεί ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να έχει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.  Αργότερα φέρεται να ζήτησε εκ νέου να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμα ανοικτό και αφορά την αστυνομική προανάκριση για την αθλητική βία στα γήπεδα.

Κ. Μητσοτάκης : Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δολοφόνων

Την οδύνη του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Όπως τονίζει «η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια».

«Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου» καταλήγει η ανάρτηση.

Κασσελάκης: Εδωσε γενναία μάχη

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Ο 31χρονος Γιώργος, αστυνομικός, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, έδωσε γενναία μάχη για τη ζωή.

Τον είχα επισκεφθεί στο νοσοκομείο, ελπίζαμε τότε όλοι σε ένα θαύμα.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του».

Ν. Ανδρουλάκης: Πάλεψε γενναία – Ο θάνατός του μας συγκινεί βαθύτατα

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη και κατέληξε σήμερα, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτησή του.

«Ο Γιώργος Λυγγερίδης πάλεψε γενναία μετά την αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, που δέχτηκε εν ώρα καθήκοντος» τονίζει και προσθέτει: «Ο θάνατός του μας συγκινεί βαθύτατα και αποτελεί χρέος όλων μας να δώσουμε επιτέλους τέλος στις εγκληματικές πράξεις, που αμαυρώνουν τον αθλητισμό».

Γ. Οικονόμου: Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων  είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τον 31χρονο αστυνομικό, που έχασε τελικά τη ζωή του, από τη μοιραία φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη», τονίζει ο υπουργός.

Ελλ. Λύση: Συλλυπητήρια για την «μαρτυρική δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη»

«Την βαθιά οδύνη της αλλά και την οργή της για την άνανδρη και δυστυχώς, μαρτυρική δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη, που έπεσε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος» καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους οικείους του, εκφράζει η Ελληνική Λύση.

Η Ελληνική Λύση «απαιτεί τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του συνόλου των φυσικών αλλά και ηθικών αυτουργών, που άμεσα ή έμμεσα συμμετείχαν στο βάρβαρο αυτό έγκλημα», τονίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος, σημειώνοντας ότι η Ελληνική Λύση «για άλλη μια φορά» καλεί «την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την φύλαξη των γηπέδων.Ελλ. Λύση: Συλλυπητήρια για την «μαρτυρική δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού στο Ρέντη».

Σπαρτιάτες: Μέσα σε λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί έναν ακόμη άνθρωπο

Την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη,

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή του, το κόμμα σημειώνει, μεταξύ άλλων:”Καταδικάζουμε την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία μετά τις αποτρόπαιες δολοφονίες των ‘Αλκη Καμπανού και Μιχάλη Κατσούρη, δεν έχει μεριμνήσει ως όφειλε από την κείμενη νομοθεσία, για τον έλεγχο της οπαδικής βίας”

“Να σημειώσουμε ότι μέσα σε λίγες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί έναν ακόμη άνθρωπο, μετά τον 29χρονο συνάδελφό τους, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο κατά την ώρα τέλεσης του καθήκοντός του. Αυτό που αναδύεται από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι επιτρέπει σε συγκεκριμένους κύκλους που προκαλούν επεισόδια να απολαμβάνουν υπέρμετρη ελευθερία, ασυδοσία που προέρχεται από την απώλεια νομικού ελέγχου και πολιτικής βούλησης”.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάσχα: Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης δεν...

Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 51χρονος νονός για κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 51χρονος, από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή...

Δένδιας: Στο Καστελόριζο για τον εορτασμό του Πάσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου και μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το νησιωτικό σύμπλεγμα της...

Συρία: Πάνω από 15 νεκροί ύστερα από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Στους 15 ανέρχεται ο αριθμός των φιλοκυβερνητικών μαχητών που σκοτώθηκαν στη Συρία, μετά από ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον τριών στρατιωτικών θέσεων που εξαπέλυσε το Ισλαμικό...

Μόσχα: «Υβριδικός πόλεμος» Δύσης κατά Ρωσίας με όχημα την Ουκρανία

Κατηγορίες κατά της Δύσης περί διεξαγωγής «υβριδικού πολέμου» με όχημα την Ουκρανία, εξαπέλυσε εκ νέου η Ρωσία. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το μήνυμα για την Ανάσταση

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είδε ποτέ τον αγώνα για τη μεταμόρφωση του κόσμου ως ασήμαντη υπόθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!