19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:43

«Μπάλλος» – Εγκλωβισμένοι πολίτες στην Αττική – Εκλεισε η Πειραιώς, δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται σε κλοιό επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το πρωί της Πέμπτης κι ενώ αναμένεται επιδείνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η υπηρεσία έχει δεχτεί κλήση για παροχή βοήθειας σε κτίριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φέρεται να βρίσκονται αρκετά άτομα εγκλωβισμένα χωρίς ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, να κινδυνεύουν.

Αντίστοιχο σκηνικό και στον Πειραιά, επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Πειραιώς, όπου η Πυροσβεστική εκλήθη για παροχή βοήθειας σε οδηγούς αυτοκινήτων. Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι ανησυχητικό από το συμβάν.

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, το οποίο πλημμύρισε. Η Πυροσβεστική μετέβη στο σημείο για απάντληση του νερού, με τους μαθητές να απομακρύνονται -όπως διακρίνεται και σε βίντεο από το Twitter- στήνοντας… «γέφυρα» με θρανία.

 

Επίσης, η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 56 κλήσεις -με αυξητική τάση- για απαντλήσεις υδάτων κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Έντονα προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο, όπου αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους εδώ

Μήνυμα από το 112

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, εστάλη μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Αττικής, περίπου στις 12:15 το μεσημέρι.

Μέσω του μηνύματος οι πολίτες ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.    

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο «Μπάλλος»

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Έως το πρωί της Παρασκευής θα πληγούν έντονα οι περιοχές στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. 

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ (στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης). Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Λόγω της κακοκαιρίας θα επικρατήσουν δυσμενείς συνθήκες στο οδικό δίκτυο της χώρας. 

Χιονοπτώσεις σε Μακεδονία και Πίνδο

Σημειώνεται πως από το βράδυ της Τετάρτης καταγράφονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου. Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζεται επεξεργασμένη εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat -11 το πρωί της Πέμπτης 14/10.

Με μωβ και κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται τα υψηλότερα νέφη τα οποία αντιστοιχούν στις περιοχές εντονότερων βροχοπτώσεων. Στο ίδιο σχήμα φαίνονται και οι κεραυνοί, όπως αυτοί καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ένθετος ο πίνακας των 8 σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του 24ώρου έως το πρωί της Πέμπτης 14/10. 

Live η πορεία της κακοκαιρίας

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!