31.8 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 19:14

Κιβωτός: «Προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» οι καταγγελίες δηλώνει ο π. Αντώνιος

Πολυσέλιδο υπόμνημα προσκόμισε στους εισαγγελείς ανηλίκων μέσω των συνηγόρων του ο πατήρ Αντώνιος, για τις καταγγελίες περί κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες.

Μετά από αλλεπάλληλες προθεσμίες που του είχαν δοθεί από τις 9 Ιανουαρίου 2023, τελικά ο ιερέας, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ο ίδιος στους εισαγγελείς, παρέδωσε το υπόμνημά του, στο οποίο κάνει λόγο για προφανείς σκοπιμότητες.

Αυτοαναιρούμενες οι καταγγελίες

Στο υπόμνημα , ο ιερέας χαρακτηρίζει «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» τις καταγγελίες του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου κι ενός 15 χρόνου περί ασέλγειας, βάσει των οποίων, όπως αναφέρει, συντάχθηκαν «αόριστα κατηγορητήρια».

Ο ιερέας κάνει λόγο για «μεθοδευμένη δράση» του πρώτου καταγγέλλοντα, αλλά και για «κατασκευασμένα δημοσιεύματα».

Τι αναφέρει στο υπόμνημα

1. Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο (τονίζεται ο αριθμός 2) καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της Κιβωτού, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!).

2. Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

3. Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών.

4. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού.

5. Μία μόνη παρατήρηση : παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.

6. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων αναφορικά με τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών σε παιδιά που διέμεναν στις δομές της οργάνωσης.

Μετά και την παροχή εξηγήσεων, οι εισαγγελείς θα αποτιμήσουν το υλικό που έχουν συγκεντρώσει και θα αποφασίσουν εάν θα καταστήσουν τον ιερέα κατηγορούμενο, εάν διαταχθεί περαιτέρω έρευνα ή εάν θα αρχειοθετήσουν την υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ – Επαφές με πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ (EUMC) Στρατηγός Robert Brieger ο οποίος πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη...

Σημαντική πτώση στο ΧΑΚ – Αιτία η υποχώρηση διεθνών αγορών

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δίνοντας τέρμα στην ανοδική πορεία των τριών προηγούμενων ημερών λόγω του αρνητικού χρηματιστηριακού κλίματος που...

3.232 υποψηφιότητες για τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Δείτε πίνακα πόσοι διεκδικούν,ποιες θέσεις και σε ποιο Δήμο

Συνολικά 3.232 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν σήμερα παγκύπρια για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών...

HΠΑ: Φουντώνουν στα πανεπιστήμια οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα – Εκατοντάδες συλλήψεις

Σε εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών – διαδηλωτών έχουν προβεί οι αρχές στις ΗΠΑ, καθώς φουντώνουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα και τις απάνθρωπες συνθήκες...

Στην Κίνα ο Πούτιν τον Μάϊο

Την Κίνα σκοπεύει να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Μάιο, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος. «Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο», τόνισε ο...

Κυβέρνηση: Βήματα επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία – Επίσκεψη Μητσοτάκη-Ιερώνυμου σε δομές της Αρχιεπισκοπής αύριο

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό θα πραγματοποιήσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!