30.7 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 17:44

Εύα Καϊλή: Τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι

Νέα συνέντευξη παραχώρησε Εύα Καϊλή, μιλώντας για το σκάνδαλο Qatargate, την δικαστική υπόθεση που την αφορά και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.

Μετά τη Liberation, στην οποία αποκάλυψε ότι είχε παραλύσει από φόβο, η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε και στην Corriere della Sera. Μάλιστα φωτογραφήθηκε με την κόρη για την ιταλική εφημερίδα.

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε καμία ανάμειξη, υποστήριξε πως αν είχε αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχε επιστρέψει στην κόρη της , αλλά θα ψευδόταν.

Η κ. Καϊλή αναφέρθηκε στην ημέρα της σύλληψής της, πώς αντέδρασε στη σύλληψη του συντρόφου της και στον λόγο που θέλησε να απομακρύνει από το διαμέρισμά της τα χρήματα που βρίσκονταν στη βαλίτσα που βρέθηκε στην κατοχή του πατέρα της.

«Όταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί, έπαθα πανικό. Ήξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφθηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την βουλευτική μου ασυλία, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά», είπε.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν ήξερε ότι «ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές». «Η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά», σημείωσε.

«Μετά από πάνω από ένα χρόνο ερευνών, οι δραστηριότητες μου και οι λογαριασμοί μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου», υπογράμμισε. «Τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι», διότι «ο Παντσέρι ήταν ο εργοδότης του Τζόρτζι και τον προσέλαβε όταν ήταν φοιτητής μόλις είκοσι ετών» και «εργάσθηκε για τον Παντσέρι ως προσωπικός μεταφραστής και βοηθός και συνέχισε να τον βοηθά και μετά την λήξη της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Ο Φρανσέσκο ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη και ηθική υποχρέωση προς τον Παντσέρι».

Παράλληλα, η κ. Καϊλή υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω».

Σε σχέση με την παραμονή της στην φυλακή, αμέσως μετά την σύλληψη, είπε: «υπέφερα φοβερά από το κρύο, διότι μου πήραν το παλτό» και «ανησυχούσα για την κόρη μου, διότι δεν μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο και ούτε να μιλήσω με την οικογένειά μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έπασχε ο Χίτλερ από Πάρκινσον; – Ιστορικό βίντεο που «κρύβει» το χέρι του

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ασταθή συμπεριφορά του Χίτλερ προκλήθηκε από τη νόσο του Πάρκισον. Διάφορες επιστημονικές μελέτες κατά διαστήματα επικεντρώθηκαν στις νευρολογικές ασθένειες για να «δικαιολογήσουν» την...

Απόπειρα φόνου: Τον γάζωσαν αφότου έφυγε από τον Αστυνομικό σταθμό Λακατάμιας

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) μετά από πυροβολισμούς εναντίον προσώπου στη Λακατάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις...

Καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης του από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο Ν. Λοϊζίδης

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης (23/04), ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοιζίδης προχώρησε σε καταγγελία κατά της...

Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ – συνδικαλιστές οργανώσεις

Στην αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος ώστε αυτό να απαντά στις προκλήσεις με τα κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα της παρούσας χρονικής περιόδου συμφώνησαν η ηγεσία του...

Στα €40 εκ. της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων

Στα €40 εκ., περίπου ανήλθε το ποσό που δαπανήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για φιλοξενία Ουκρανών Προσφύγων, όπως αναφέρεται σε έκθεση του Ελεγκτικής Υπηρεσίας...

Δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή στο πτώμα που εντοπίστηκε στην Σωτήρα

Δεν έδωσε απαντήσεις για το φύλο και την ηλικία του πτώματος που εντοπίστηκε χθες στην περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα της επαρχίας Αμμοχώστου, η...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!