18.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 12:58

Γυμνάσια και λύκεια το επόμενο βήμα

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αναφορικά με το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων που έχουν «παγώσει» έθεσε χθες από την Βουλή ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας πως το επόμενο βήμα αφορά το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Βάζοντας παράλληλα φρένο στις συζητήσεις περί ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων και απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων.

«Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας πως τον προσεκτικό και βήμα-βήμα τρόπο με τον οποίο κινείται η χώρα στην χαλάρωση των περιορισμών. «Η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα σε αυτό που λέμε κάποια κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα χθες και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε σημειώσει πως η επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί την βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει τονίσει πως προτού αποφασίσει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, θα χρειαστεί ένα διάστημα ώστε να αποτιμηθεί η επίδραση στους επιδημιολογικούς δείκτες των δραστηριοτήτων που έχουν ανοίξει, δηλαδή του λιανεμπορίου και δημοτικών-νηπιαγωγείων.

«Για να αποφασίσουμε κάτι περεταίρω, ένα άνοιγμα, πρέπει να δούμε τα δεδομένα 1 έως 2 εβδομάδων. Θα δούμε τι έγινε όχι μόνο επιδημιολογικά αλλά και από την τήρηση των μέτρων. Θα συζητήσουμε τι έγινε με το λιανεμπόριο και θα συζητήσουμε αν μπορεί να ανοίξει κάτι άλλο», εξήγησε χθες ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Με βάση όλα αυτά, το άνοιγμα των γυμνασίων θα τεθεί στην σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Παρασκευή, ενώ οι άλλες δραστηριότητες παίρνουν σειρά προτεραιότητας και μπαίνουν στην ατζέντα για λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη των μαθημάτων πρέπει να θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου, καθώς ως τότε οι ειδικοί θεωρούν πως θα έχουν συγκεντρωθεί επαρκή δεδομένα σχετικά με το επιδημιολογικό αποτύπωμα της επανέναρξης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Αν και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε χθες πως τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το «βιαστικό» άνοιγμα των σχολείων. Βλέποντας δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε πως βλέπουμε βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας αλλά «με βασανιστικά αργούς ρυθμούς». Γι’ αυτό και «καλό είναι να πάρουμε ανάσα την επόμενη εβδομάδα και να μην ανοίξουν τα σχολεία», όπως είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πράσινο φως για την εξαγορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding

Το πράσινο φως άναψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, για την εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding 3 (Cyprus) Limited. Σύμφωνα...

Ανατροπή προς τα κάτω με τις τιμές του πετρελαίου – Πώς έκλεισε την εβδομάδα (γράφημα)

Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι traders βλέπουν περιορισμένο κίνδυνο να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή σ’ έναν ευρύτερο πόλεμο...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο, φωτό)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας  μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από εχθές νωρίς το απόγευμα. Δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν...

Σκηνοθετημένη η απάντηση του Ισραήλ ; -Τα σενάρια που κυκλοφορούν – Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για την "απάντηση" του Ισραήλ στο Ιράν την Παρασκευή. Τα περισσότερα μιλούν για σκηνοθετημένη επίθεση, ώστε να ικανοποιηθεί το ακροατήριο του...

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση ΠΑΣΟΚ

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega. ...

Τουρίστες βρήκαν σε σκουπίδια 643 κροτίδες !

Ένα σακούλι σκουπιδιών με 643 κροτίδες εντόπισε σήμερα ζεύγος τουριστών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Δοράς και Ανώγυρας, της επαρχίας Λεμεσού. Οι κροτίδες, που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!