21.9 C
Nicosia
Τετάρτη 24 Απρίλιος 2024 | 23:26

Γλυκά Νερά: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση – Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος της 20χρονης μητέρας

Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος της 20χρονης μητέρας, στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και την οποία διενήργησε ιατροδικαστής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της οφείλεται σε «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».

Ο δράστης φέρεται να έκλεισε το στόμα της κοπέλας, με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας τα αφόρητα και σφίγγοντάς τα προς τα μέσα με την παλάμη των χεριών του.

Μάλιστα ο στυγερός εγκληματίας φέρεται να έφραξε και την μύτη της.

Έτσι η 20χρονη δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, με αποτέλεσμα να επέλθει ασφυκτικός θάνατος.

Με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας, αποκλείστηκε  το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού.

Η ιατροδικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται και νεότερα στοιχεία.

«Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό» – Σοκάρει ο 32χρονος πιλότος

Η μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν σοκάρει. Ο 32χρονος Μπάμπης έδωσε αρκετές ώρες κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που βίωσαν στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες, full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουμε για τις μηχανές και το είχε σηκώσει μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε;» φέρεται να είπε ο 32χρονος, όπως μετέδωσε το OPEN.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς οι δράστες τους έδεσαν, καθώς και στη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τις φωνές της συζύγου του.

«Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο γρήγορα. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. 

Άκουγα τη γυναίκα να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι κι εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» ανέφερε ο 32χρονος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις – Σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν οι 3 δράστες

Πάντως στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναίκας, δίπλα στην κούνια του μωρού της, χθες τα ξημερώματα, στη μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της.

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών «ξεσκονίζουν» φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κακοποιοί πριν να εισβάλουν στο σπίτι φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του.

Σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη

Παράλληλα, διενεργείται σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και όσοι εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα «θησαυρό». Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα». 

Το χρονικό του εφιάλτη

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων, οι δράστες μπήκαν στην τριώροφη μεζονέτα γύρω στις 4 με 4.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, από παράθυρο του ημιυπόγειου, στην πίσω πλευρά του σπιτιού.

Από την εσωτερική σκάλα ανέβηκαν στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το σαλόν

ι. Ο 32χρονος Μπάμπης άκουσε φασαρία και το γάβγισμα του σκύλου και κατέβηκε στο σαλόνι, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τους τρεις κουκουλοφόρους ληστές, οι δύο εκ των οποίων κρατούσαν όπλα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο 32χρονος στους αστυνομικούς, ο πιο κοντός από τους δράστες φαίνεται να ήταν εκείνος που είχε τον ρόλο του «καθοδηγητή» και έδινε τις εντολές.

Φίμωσαν με ταινία και έδεσαν χειροπόδαρα τον 32χρονο ενώ με μια μπλούζα έδεσαν πισθάγκωνα και την άτυχη 20χρονη μητέρα.

Επίμονα ζητούσαν χρήματα με μοχλό πίεσης την ζωή του παιδιού της οικογένειας που έκλαιγε φοβισμένο. Ο 32χρονος, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε, υπέδειξε το κουτί από παιδικό παιχνίδι στο ημιυπόγειο του σπιτιού όπου βρίσκονταν οι οικονομίες της οικογένειας.

Οι 20χρονη στην προσπάθειά της να προστατέψει το 11 μηνών παιδί της άρχισε να αντιστέκεται. Τότε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, εκείνοι με ένα μαξιλάρι την έπνιξαν και την άφησαν νεκρή δίπλα στο παιδί της… 

Ο 32χρονος αν και δεμένος κατάφερε, γύρω στις 06:00, κατάφερε φτάσει στο κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο και κάλεσε την αστυνομία.

Φτάνοντας οι αστυνομικοί βρήκαν κατεστραμμένη την εξωτερική κάμερα ασφαλείας λίγο πριν αντικρύσουν το εφιαλτικό σκηνικό.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βουλή: Προτάσεις βουλευτών για τις πολλαπλές συντάξεις – Δείτε τι εισηγούνται

Έξι συν μια προτάσεις νόμου καταθέτουν την Πέμπτη Βουλευτές για ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων. Τις έξι προτάσεις...

Επιπρόσθετα μέσα πυρόσβεσης για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού

Επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 10 πρωί, εντός του Κρατικού Δάσους Λεμεσού. Σύμφωνα με το Τμήμα...

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της

Συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών η Τρ. Κύπρου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε νέα πράξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Bank of Cyprus Holdings απέκτησε χθες αριθμό...

Συνέχισε την ανοδική πορεία του το ΧΑΚ

Νέα κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Τετάρτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 145,36 μονάδες και στο +0,2%. Ο Δείκτης FTSE/CySE...

Λονδίνο: Άλογα το έσκασαν στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας – 4 τραυματίες, ζημιές σε οχήματα (βίντεο)

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο άλογα το έσκασαν και άρχισαν να τρέχουν χωρίς αναβάτες στο κέντρο του Λονδίνου, προς μεγάλη έκπληξη των περαστικών, σήμερα Τετάρτη το...

Δικαστήριο διατάσσει τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας με κατηγορίες περί δωροληψίας

Τη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας διέταξε δικαστήριο καθότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωροληψία, στην πιο πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς από τότε που ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!