17.9 C
Nicosia
Τρίτη 19 Μάρτιος 2024 | 11:38

Γλυκά Νερά: Οργή για την προσπάθεια του πιλότου να πέσει στα … μαλακά

Στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά την πεντάωρη απολογία του και την κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ότι πρέπει να προφυλακιστεί για την άγρια δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, την οποία ο ίδιος έχει ομολογήσει στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθ’ομολογίαν συζυγοκτόνος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες αφαίρεσε τη ζωή της Καρολάιν.

Παρά την «μεγάλη συγγνώμη» που απηύθυνε προς την κοινή γνώμη μέσω των δημοσιογράφων το βράδυ της Τρίτης, την ώρα της μεταγωγής του, ο 32χρονος πιλότος φαίνεται κατά βάθος να μην αντιλαμβάνεται την ουσία και τις συνέπειες της πράξης του την οποία παρουσίασε ως ένα απλώς τραγικό γεγονός στην απολογία του.

Παράλληλα, επέμεινε πως η δολοφονία της συζύγου του δεν ήταν προμελετημένη υπογραμμίζοντας πως «ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί».

Αποχωρώντας χθες από την Ευελπίδων, απαντώντας για πρώτη φορά στους δημοσιογράφους μετά την ομολογία του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω να πω τίποτα. Μια μεγάλη συγγνώμη».

Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε μετανιωμένος για το έγκλημα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως μετά, τον χαμό του πρώτου τους παιδιού, η συμπεριφορά της Καρολάιν άλλαξε και «άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ανέφερε πως ο πελάτης του υποστήριξε πως θα ήθελε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, όμως δεν γίνεται.

Παράλληλα, έκανε λόγο για οικογενειακή τραγωδία και για την «σκηνοθεσία» και το θέατρο, επανέλαβε πως γνώμονας ήταν το παιδί του.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Της στέρησε τη μητέρα της, ζητά την ανατροφή της – Οι φόβοι και οι υποψίες των ειδικών

«Δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι ο 32χρονος συζυγοκτόνος ζήτησε να μη προφυλακιστεί προέβη μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι ζήτησε να μη προφυλακιστεί. Ζητά την παραδειγματική του τιμωρία με μια πράξη που ομολόγησε. Δεν είπε τέτοια φράση. Έτσι όπως το δημοσίευσαν, όποιοι το δημοσίευσαν, δεν έχει καμία σχέση» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο 32χρονος συζυγοκτόνος δεν έχει πρόθεση να αμαυρώσει την εικόνα του θύματος. «Εάν ήταν αυτή η θέση του δεν θα ήμουν συνήγορός του αυτή τη στιγμή. Ήταν η προϋπόθεση που έβαλα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με ευπρέπεια και προφανώς θα τιμωρηθεί» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, τόσο ο ανακριτής όσο και ο 32χρονος πιλότος ζήτησε να γίνει εξέταση μαρτύρων, ενώ όπως επανέλαβε, ο συζυγοκτόνος δεν ζήτησε να οριστεί ψυχίατρος για να τον εξετάσει.

«Να αναμένεται εξελίξεις σε ότι αφορά στην δικογραφία» τόνισε ο κ. Παπαϊωαννίδης, υποστηρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο 32χρονος δεν είχε συνεργό στο έγκλημα. «Δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Είτε συνεργό είτε τρίτο πρόσωπο γενικά στην οικογένεια, όχι».

Τέλος, σχετικά με την κάρτα μνήμης από τις κάμερες καταγραφής στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, ο συζυγοκτόνος δεν αμφισβητεί ότι αφαίρεσε την κάρτα αλλά «θέτει εντελώς διαφορετική ώρα και διάσταση για το πότε την αφαίρεσε. Την αφαίρεσε μετά την πράξη».

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Δεν πείθει η συγγνώμη του

Την αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν στη «συγγνώμη» του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου του παιδιού τους, αλλά και στον ισχυρισμό του ότι διέπραξε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, εξέφρασε ο συνήγορος της οικογένειας μιλώντας χθες στο MEGA.

«Ηθικά, πιθανόν για τους γονείς να είναι (δικαίωση), αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο. Τουλάχιστον για τα ελληνικά ποινικά χρονικά καθ’ ομολογίαν δράστης δεν έχει αφεθεί ελεύθερος, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ειδεχθές έγκλημα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

Για το ενδεχόμενο ο φόνος της 20χρονης κοπέλας να ήταν προσχεδιασμένος και όχι εν βρασμώ, ο κ. Χαρμάνης υποστήριξε πως «βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπάρχει».

«Βρασμός ψυχικής ορμής είναι να δείτε να σκοτώνουν το παιδί σας και σεις να πυροβολείτε τον δολοφόνο του, δηλαδή η αιφνίδια διέγερση ενός συναισθήματος είναι βρασμός. Αυτό το κίνητρο θα πρέπει να το βρει η Δικαιοσύνη, με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία θα πρέπει να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν.

«Ερωτικό πάθος δεν υπήρχε, βρασμός ψυχικής ορμής δεν υπήρχε, ένα κίνητρο υπάρχει, όμως δεν είμαι εγώ σε θέση να το απαντήσω αυτό» πρόσθεσε ο κ. Χαρμάνης, ενώ για το ενδεχόμενο να εμπλέκονται άλλα άτομα στην υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το διαψεύσει, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσει.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τη συγγνώμη που είπε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος για την πράξη του, ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ότι όταν κάποιος προχωρά σε μια δολοφονία σε βρασμό ψυχικής ορμής παραδίδεται. «Δεν κρύβονται, ούτε παραπλανούν τις Αρχές για 37 ημέρες. Καλούν την Αστυνομία και λένε “παραδίδομαι”, δεν κρύβονται 37 ημέρες και να αγκαλιάζουν τη μάνα του παιδιού που σκότωσαν με περισσή υποκρισία» συμπλήρωσε ο κ. Χαρμάνης.

Τι θα γίνει με τη μικρή Λυδία – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν

Την πλήρη επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν θα διεκδικήσει η οικογένειά της, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Όπως είπε ο Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το οικογενειακό περιβάλλον της Καρολάιν είναι απολύτως κατάλληλο τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια της ανατροφής του παιδιού.

Ο δικηγόρος μετέφερε μάλιστα και μια δήλωση της μητέρας της 20χρονης, μέσω της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα”. “Μου πήρε το παιδί μου, εάν χάσω και το εγγόνι μου, θα είναι η χαριστική βολή για μένα” δηλώνει χαρακτηριστικά η μητέρα της Καρολάιν, όπως είπε ο δικηγόρος της.

Τι ισχυρίστηκε στην πολύωρη απολογία του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

«Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα. Η γνωριμία μου με την Καρολάιν άρχισε το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μου είχε διοριστεί ως καθηγήτρια. Εγώ στο νησί έζησα από τα δέκα έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά.

»Η Καρολάιν έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο.

»Λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Καρολάιν απέβαλλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας. Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια.

»Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Καρολάιν υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα  να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας.

»Στην αρχή η Καρολάιν δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτηση μου».

Παράλληλα ισχυρίστηκε: «Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις».

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ακινητοποιήθηκε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο – Έκλεισε η μια λωρίδα

Λόγω μηχανικής βλάβης, φορτηγό όχημα ακινητοποιήθηκε στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας, πριν την έξοδο Κοτσιάτη. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Αστυνομία,...

Πυροβολισμοί κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στην Πάφο μετά από πληροφορία για ζημιές που προκλήθηκαν σε δικηγορικό γραφείο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 07:00...

Ανανέωση Συμφωνίας CYS-ETEK 2024

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ανανέωσαν για δέκατη συνεχή χρονιά τη Συμφωνία (Ειδική Συνδρομή) τους για τη...

Δείχνει την πόρτα εξόδου σε 7.500 εργαζόμενους η Unilever

Η Unilever πρόκειται να διαχωρίσει τη δραστηριότητα παγωτών της και να περικόψει 7.500 θέσεις εργασίας, καθώς ο όμιλος καταναλωτικών αγαθών εντείνει τις προσπάθειές του να βελτιώσει τις...

Τραμπ: O πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να απελαθεί από τις ΗΠΑ για χρήση ναρκωτικών

O πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να απελαθεί από τις ΗΠΑ αν είπε ψέματα για τη χρήση ναρκωτικών στην αίτησή του για βίζα για την Αμερική, σύμφωνα...

Φιντάν: Οι κυρώσεις ΗΠΑ εναντίον Τουρκίας να εξεταστούν με νέο πνεύμα

Οι κυρώσεις CAATSA των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας πρέπει να εξεταστούν με νέο πνεύμα, με νέα προοπτική, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!