17.9 C
Nicosia
Τρίτη 19 Μάρτιος 2024 | 12:32

Γλυκά Νερά: Οι κινήσεις που «πρόδιδαν» την ενοχή του πιλότου – Προμελετημένο έγκλημα ή εν βρασμώ;

Από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία που έδινε ο 33χρονος πιλότος για τη ληστεία που είχε σκηνοθετήσει έδειχναν ελλιπή.

Ο συζυγοκτόνος χρειάστηκε 37 μέρες μέχρι να ομολογήσει πως ήταν εκείνος που σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 20χρονη Καρολάιν.

Κάποιοι κάνουν λόγω για έγκλημα «εν βρασμώ ψυχής», ενώ άλλοι αποκλείουν το ενδεχόμενο λέγοντας πως ενέργησε με μεθοδικότητα και πως βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μιλώντας στο MEGA, η δικηγόρος – ποινικολόγος, Εβίτα Βαρελά, ανέφερε πως «όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία είναι αδιάσειστα. Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα ξεκάθαρα, αυτό προκύπτει και από την αφαίρεση της κάρτας μνήμης 4 ώρες πριν, και από την ιατροδικαστική έκθεση που δείχνει ότι το θύμα κοιμόταν. Τόσο κατά τη λήψη της απόφασης όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης ο δολοφόνος ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενήργησε με μεθοδικότητα και αυτό αποκλείει το να βρισκόταν εν βρασμώ. Ο δράστης προσπάθησε να ξεγελάσει όλο το σύστημα, αλλά δεν ξεγέλασε τις αρχές που προσπάθησαν να χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης και προχώρησαν στρατηγικά μέχρι να του αποσπάσουν την ομολογία».

«Υπήρχε συνείδηση»

«Από την αρχή δεν είχε συναισθηματική συνείδηση ο 33χρονος πιλότος και συνεχίζει να παίζει ένα ρόλο» εξηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που συζήτησε μαζί του μετά την ομολογία της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά.

Ο ίδιος, μιλώντας στο skai.gr, υποστηρίζει ότι η πράξη του συζυγοκτόνου ήταν συνειδητή και πως το ίδιο συνειδητά σκότωσε και τον σκύλο τους διαπράττοντας δύο φόνους με σωματική επαφή και με παρουσία του παιδιού του στον χώρο, δείχνοντας απουσία συναισθήματος για την αφαίρεση των 2 ζωών αυτών.

«Νομίζω ότι πρέπει έγινε πολύ συνειδητά. Ως προς το μυαλό υπήρχε συνείδηση, ως προς το συναίσθημα δεν υπήρχε συνείδηση. Ακόμα και ο τρόπος που την σκότωσε δηλαδή ότι πέθανε στα χέρια του, είχε σωματική επαφή με το θύμα και ότι την δολοφόνησε ενώ ήταν στον χώρο το παιδί τους δείχνει επίσης την απουσία συναισθήματος για την πράξη του φόνου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε πως: «Aκόμα και να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις έναν φόνο μετά δείχνει απουσία συναισθήματος. Διαφαίνεται έντονα αυτό και από το γεγονός ότι πήρε ένα κουτάβι που δεν ήταν καν ενός έτους, και το κρέμασε από την σκάλα για να δικαιολογήσει μια πράξη και να στήσει ένα σκηνικό. Έχει κάνει ήδη ένα φόνο και κάνει έναν δεύτερο. Το κουτάβι το πήραν με την έννοια να μεγαλώσει δίπλα στο μωρό τους. Δηλαδή συμβολικά αν το δει κάποιος αυτό είναι πάρα πολύ άρρωστο». Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η κακοποίηση ζώων συνδέεται άμεσα με την κακοποιητική συμπεριφορά στους ανθρώπους.

Αναφερόμενος στο μωρό δίπλα στο οποίο ο Μπάμπης σκότωσε την Καρολάιν ο ειδικός της ΕΛ.ΑΣ σημειώνει πως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη υποστήριξη. «Είναι πολύ τραγικό ότι αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει θα μάθει ότι ο μπαμπάς του δολοφόνησε την μαμά του. Δεν μπορεί να κρατηθεί κρυφό. Θα δει δημοσιεύματα της εποχής. Ένας πολύ δύσκολος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την ζωή του και αυτό ίσως είναι το πιο τραγικό από όλα πέρα από την δολοφονία του ίδιου του θύματος».

«Πόσο μετράει το κοινωνικό status?»

Όπως δηλώνει αυτό που του προκαλεί εντύπωση είναι πώς γίνεται ένα κορίτσι μικρό να θέλει τόσο γρήγορα μωρό όταν ουσιαστικά η σχέση τους μόλις είχε ξεκινήσει, ενώ παράλληλα είχε ήδη μια αποβολή σε μικρή ηλικία και το ζευγάρι προσπαθεί τόσο σύντομα να ξαναδοκιμάσει για μωρό. «Δεν είναι φυσιολογικό».

Ο ειδικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει πως το γεγονός αυτό επηρέασε την μεταξύ τους σχέση και δεν διστάζει να υπογραμμίσει και το κοινωνικό ζήτημα που προκύπτει από την περίπτωση της Καρολάιν: «Πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο 27-28 ετών να ερωτευτεί, να παντρευτεί, να κάνει σχέση με ένα κορίτσι που είναι 15 ή 16 ετών. Τι κάνουμε ως κοινωνία για αυτό το πράγμα. Τι κάνει το περιβάλλον ενός παιδιού αυτής της ηλικίας σε μια τέτοια περίπτωση; Πόσο μετράει το status το κοινωνικό, το επαγγελματικό στο πως εμείς αντιδράμε σε αυτό; Αν εκείνος δεν ήταν πιλότος ελικοπτέρου και έκανε άλλο επάγγελμα τι θα έκανε το περιβάλλον σε αυτή την περίπτωση;».

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ευθύνη του γενικότερου περιβάλλοντος του ζευγαριού.

Μάλιστα, τονίζει πως θα πρέπει να έχουμε ένα πιο ενεργό ρόλο απέναντι σε ανθρώπους που είναι ίσως πιο αδύναμοι για να ζητήσουν βοήθεια οι ίδιοι.

«Είχαν ένα παράξενο δέσιμο»

Ταραγμένη λίγες ώρες πριν από το φονικό ήταν η Καρολάιν όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, φίλη της με την οποία συναντήθηκε το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Όπως φέρεται να καταθέτει στις αστυνομικές αρχές, η 20χρονη κοπέλα είχε πάρει και το μωρό στη συνάντησή τους, ενώ ήταν σε «περίεργη ψυχολογική κατάσταση».

Όπως φέρεται να καταθέτει στους αστυνομικούς:

«Βρεθήκαμε την ημέρα πριν γίνει το κακό. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά όπως την άκουσα κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει. Στην πλατεία Βαρνάβα πήρε μαζί της και το μωρό δε μου είπε γιατί ήταν ταραγμένη ούτε όμως και την ρώτησα. Να σας πω την αλήθεια όμως δε μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι λογικό με τόση κλεισούρα και με την πίεση της οικογένειας και των οικογενειακών υποχρεώσεων να ένιωθε πιεσμένη και ταραγμένη. Μετά από λίγη ώρα ήρθε εκεί που καθόμασταν και ο Μπάμπης» ανέφερε.

Αναφερόμενη στον Μπάμπη, φέρεται να είπε:

«Για τον Μπάμπη έχω να σας πω ότι είναι ήταν συμπαθέστατος. Αυτό έλεγαν όλοι όσοι τον γνώριζαν. Πολύ προσγειωμένος πολύ δεμένος με την Καρολάιν. Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στο κινητό τους για να βλέπει ο ένας που είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Είχε «φωτογραφίσει» τον δολοφόνο της

Το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης καθώς και τα κινητά τους ήταν αυτά που τον πρόδωσαν και κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του.

Πέρα, όμως, από τις αναζητήσεις της Καρολάιν τη μοιραία νύχτα για ξενοδοχείο σε γνωστή πλατφόρμα, βρέθηκε και μια φωτογραφία που έχει προβληματίσει τις αρχές.

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 12 π.μ. για λόγο που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί και δείχνει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στον καναπέ με τη μικρή Λυδία στα χέρια του.

Σύμφωνα με τις αρχές, η φωτογραφία τραβήχτηκε από την εφαρμογή που είχε στο κινητό της που συνδέεται στις κάμερες.

Ήταν στο χρονικό διάστημα που η ίδια μετά τον τσακωμό με τον δράστη είχε αποσυρθεί στο υπνοδωμάτιο στη σοφίτα.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Την αγορά δύο νέων λεωφορείων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκλωβισμένων σε Ριζοκάρπασο, Κορμακίτη και Καρπάσια και θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους...

Εκσυγχρονίζεται ο τρόπος διαχείρισης των τ/κ περιουσιών – Τα κριτήρια για διάθεσή τους

Το τροποποιητικό νομοσχέδιο και του Κανονισμούς που διέπουν τη διαχείριση και τη διάθεση των τουρκοκυπριακών περιουσιών, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική...

Τέλος στο αρνητικό covid τεστ για είσοδο σε νοσηλευτήρια και οίκους ευγηρίας

Σε αναθεώρηση των μέτρων προστασίας από την COVID-19 και την τροποποίηση του διατάγματος για τα μέτρα αναχαίτησης του κορωνοϊού, προχώρησε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε...

Ακινητοποιήθηκε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο – Έκλεισε η μια λωρίδα

Λόγω μηχανικής βλάβης, φορτηγό όχημα ακινητοποιήθηκε στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού - Λευκωσίας, πριν την έξοδο Κοτσιάτη. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Αστυνομία,...

Πυροβολισμοί κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στην Πάφο μετά από πληροφορία για ζημιές που προκλήθηκαν σε δικηγορικό γραφείο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 07:00...

Ανανέωση Συμφωνίας CYS-ETEK 2024

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ανανέωσαν για δέκατη συνεχή χρονιά τη Συμφωνία (Ειδική Συνδρομή) τους για τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!