15 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 6:02

Γλυκά Νερά – Αποκλείστηκε η ύπαρξη συνεργού, αλλά η κάμερα δεν μίλησε ποτέ – Στον εισαγγελέα η «καυτή πατάτα»

Η γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και η υποκριτική στάση του δολοφόνου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου συγκλόνισε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύριας ανάκρισης. Σύμφωνα τα αποτελέσματα της κύριας ανάκρισης δεν προκύπτει συνεργός στο στυγερό έγκλημα, αν και είναι θολό το σημείο γύρω από την έρευνα για την κάμερα. Τώρα, η «καυτή πατάτα» περνάει στα χέρια του εισαγγελέα.

Για ποια κακουργήματα κατηγορείται ο γυναικοκτόνος

Ο 12ος Τακτικός Ανακριτής που διενήργησε την κύρια έρευνα για την υπόθεση που συντάραξε την κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βρετανία από όπου καταγόταν η 20χρονη Καρολάιν, φαίνεται να έκλεισε την ανάκριση σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου 33χρονου πιλότου. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της θανάτωσης ζώου, καθώς και με δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο εκλήθη ο συνήγορος του κατηγορούμενου ο οποίος υπέγραψε το πέρας της ανάκρισης. Μετά από αυτό η δικογραφία θα εισαχθεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο αφού λάβει την εισήγηση εισαγγελέα θα αποφανθεί με βούλευμα του για την παραπομπή του κατηγορούμενου. 

Για την ύπαρξη συνεργού

Με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο ανακριτής δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου προσώπου ή συνεργού στη δολοφονία με ασφυκτικό θάνατο της άτυχης 20χρονης. Από τα τελευταία στοιχεία που ανέμενε ο ανακριτής από τις άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου φαίνεται να μην προκύπτει καμία ένδειξη που θα οδηγούσε είτε σε κλήση του κατηγορουμένου σε συμπληρωματική απολογία είτε σε εστίαση σε συγκεκριμένο θέμα που θα επέβαλε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Μεταξύ των στοιχείων που ανέμενε ο δικαστικός λειτουργός ήταν σχετικά με τις κλήσεις που έγιναν τη νύχτα της δολοφονίας, αλλά και αναφορικά με την κάρτα μνήμης της κάμερας ασφαλείας στον χώρο του σπιτιού και τον χρόνο απενεργοποίησης της. Ωστόσο, ουδέποτε έλαβε έγγραφο σχετικά με τις κλήσεις, αλλά ούτε και από την κινέζικη εταιρία κατασκευής της κάμερας, η οποία φαίνεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του.

Το κινέζικο «μπλόκο» για την κάμερα

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ  του MEGA σχετικά με την κάμερα που υπήρχε μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο αίτημα που έκανε ο ανακριτής προς στην κατασκευάστρια εταιρεία στην Κίνα, δεν υπήρξε απάντηση οπότε αποφάσισε να κλείσει την έρευνα εδώ και να μην περιμένει άλλο. Ένα από αυτά που μένουν θολά είναι τι ώρα βγήκε η κάρτα από την κάμερα, κάτι που θα αποκάλυπτε τον ενδεχόμενο δόλο στη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, δηλαδή αν υπήρχε προμελέτη για το έγκλημα.

Τα στοιχεία που υπήρχαν έδειχναν ότι η κάρτα αφαιρέθηκε γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα με τον θάνατο της Καρολάιν να καταγράφεται τρεις ώρες περίπου αργότερα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του MEGA, αυτό δεν είναι ξεκάθαρο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου βρέθηκε μόνο ένα ποσό που είχαν δώσει οι γονείς της Καρολάιν στο ζευγάρι για το σπίτι και κάποια μικροποσά για τις κάρτες της 20χρονης και του γυναικοκτόνου. Επίσης, ούτε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν προκύπτουν νέα στοιχεία, όπως προαναφέραμε. Έτσι, μετά από την έρευνα, συνεργός δεν φαίνεται να προκύπτει.

Στο ίδιο ρεπορτάζ υπενθυμίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε φημολογία για ένα δεύτερο άτομο που εμπλεκόταν στη δολοφονία, με τις υποψίες να πέφτουν στον αδερφό του κατηγορούμενου που, μάλιστα, κλήθηκε για ανάκριση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Το ηχητικό ντοκουμέντο με το ρεσιτάλ υποκρισίας του γυναικοκτόνου

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας είδε το ηχητικό ντοκουμέντο με το ρεσιτάλ υποκρισίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην επικοινωνία του με την Αστυνομία το βράδυ της 11ης Μαΐου. Τότε ο γυναικοκτόνος προσπαθούσε να πείσει τις Αρχές πως είχαν μπει ληστές στο σπίτι, στα Γλυκά Νερά.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για το τηλεφώνημα που έκανε στο «100» τα ξημερώματα της 11 Μαΐου 2021, στο οποίο υποκρινόταν ότι ήταν φιμωμένος και ακούγεται με δυσκολία να λέει «βοήθεια, βοήθεια, μπήκαν ληστές» ανάμεσα σε ψεύτικους λυγμούς και μουγκρητά.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA, η κλήση διήρκησε συνολικά 1 λεπτό και 48 δευτερόλεπτα, αλλά τα πρώτα 38 δευτερόλεπτα ο πιλότος δεν δίνει καμία σημαντική πληροφορία στην αστυνομικό. Απλά μουγκρίζει «βοήθεια» με δήθεν αναφιλητά και προσποιούμενος ότι δεν μπορεί να ανασάνει από τον πανικό.

Στη συνέχεια, ακούγεται να λέει κάποια ακατάληπτα λόγια, καθώς δίνει τη διεύθυνση στην αστυνομικό υπηρεσίας. Ξαφνικά, σταματά το θέατρο και καταφέρνει να πει αρκετά καθαρά τη διεύθυνση της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.

«Βοήθεια, βοήθεια, ασθενοφόρο, ασθενοφόρο. Γρήγορα ασθενοφόρο θέλω», ακούγεται να λέει στο τέλος του τηλεφωνήματος, με την αστυνομικό να νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον ηλικιωμένο άνθρωπο που αντιμετώπισε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Τα «αποτυχημένα» τηλεφωνήματα

Πριν από το τηλεφώνημα αυτό, έκανε και δύο «αποτυχημένα» τηλεφωνήματα πρώτα στο 180 (στις 06:08) και στο 1000 (στις 06:10), αφού υποτίθεται ήταν δεμένος και πατούσε τα νούμερα με τη μύτη του. Το γεγονός αυτό δείχνει πόσο μελετημένο ήταν στο μυαλό του το σενάριο που μετέπειτα θα παρουσίαζε στις αρχές.

Το τηλεφώνημα αυτό έγινε στις 06:11. Όπως έχει γνωστό από τα στοιχεία της υπόθεσης, η Καρολάιν έπεσε νεκρή από τα χέρια του πιλότου στις 04:11. Χρειάστηκε δηλαδή δύο ώρες για να πάρει τηλέφωνο την Άμεση Δράση.

Στο ενδιάμεσο, ο Αναγνωστόπουλος έστησε το σκηνικό της δήθεν ληστείας μετά φόνου. Τοποθέτησε την κόρη του στο κρεβάτι δίπλα στη νεκρή Καρολάιν, φέρεται να έβγαλε τις κάρτες από τις κάμερες καταγραφής και φυσικά δέθηκε μόνος του στα χέρια και τα πόδια και φιμώθηκε με μονωτική ταινία. 

«Θολωμένο μυαλό»

Για το τηλεφώνημα αυτό μίλησε, στον ANT1, ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο οποίος αφού σχολίασε πως είναι «λεπτή η θέση μου», είπε πως το συγκεκριμένο βίντεο δεν αποτέλεσε ουδέποτε σε επίπεδο ανάκρισης και προανακριτικά, μέρος της διαδικασίας. Συμπλήρωσε, επίσης, πως για όλα αυτά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο δικηγόρος είπε ακόμα ότι: «Πράγματι ήταν ένα θολωμένο μυαλό… Ήταν μια κίνηση απελπισίας, γι’ αυτό προχώρησε σε αυτή την σκηνοθεσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!