29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 16:20

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος – Καταγγελίες για εμπρησμό

Η επομένη της μεγάλης τραγωδίας με την πτώση του Canadair, στην οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι μας, ένας 34χρονος σμηναγός και ένας 27χρονος ανθυποσμηναγός, βρίσκει τη χώρα βυθισμένη στο πένθος.

Μάλιστα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί της Ρόδου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Η μάχη με τις πυρκαγιές όμως δεν σταματά. Νέα φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια, αλλά τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι. Ενεργές εστίες εξακολουθούν να υπάρχουν σε Ρόδο και Κέρκυρα, όπου οι δημοτικές αρχές καταγγέλουν εμπρησμό. Ακραίος ο κίνδυνος για εκδήλωση ή αναζωπύρωση πυρκαγιών σε 11 περιοχές, καθώς το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και οι άνεμοι ενισχύονται.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Άλλη μία εφιαλτική νύχτα έζησαν κάτοικοι σε Ρόδο και Κέρκυρα λόγω των πύρινων μετώπων και των αναζωπυρώσεων.

Την ώρα που επικρατεί θρήνος για την πτώση του Καναντέρ που στοίχισε τη ζωή στον 34χρονο Σμηναγό, Χρήστο Μουλά και τον 27χρονο Ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη, οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Η καταστροφή στη Ρόδο όπου η φωτιά καίει για 9η μέρα, είναι ανυπολόγιστη ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση. Τα μέτωπα εστιάζονται στις περιοχές της Μαλώνας, του Βατίου και του Γενναδίου ενώ σε πολλές άλλες περιοχές σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Τεράστια είναι η καταστροφή και στην Κέρκυρα. Επιχειρήσεις εστίασης και βίλες στον Απραό και στο Καλαμάκι υπέστησαν ζημιές περιμετρικά στις αυλές τους, όχι όμως σοβαρές, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σε κτίρια και εγκαταστάσεις.

Η περιοχή είχε εκκενωθεί από τις 4.30 το απόγευμα χθες Τρίτη, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπάθησαν να συγκρατήσουν τις φλόγες.

08:05 Η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα σήμερα – Συναγερμός και για τους ισχυρούς ανέμους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη θερμική έξαρση στη χώρα με τον καύσωνα «Κλέων» να φέρνει σήμερα θερμοκρασίες που θα φτάσουν κατά τόπους έως τους 46 βαθμούς.

Εκτός όμως από τις ακραίες θερμοκρασίες που θα καταγραφούν κατά τόπους σήμερα, που θα φτάσουν ακόμη και τους 46 βαθμούς, ανησυχία επικρατεί και για τους ισχυρούς ανέμους που θα υπάρξουν.

07:50 Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα υπήρξαν πολλαπλές αναζωπυρώσεις με τα μέτωπα της φωτιάς να εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού.

Μαζί με τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έως τώρα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

07:35 Σε Μαλώνα, Βάτι και Γεννάδι και τα ενεργά μέτωπα στη Ρόδο 

Τα ενεργά μέτωπα στη Ρόδο βρίσκονται στο νότιο και νοτιοανατολικό κομμάτι, εστιάζονται δηλαδή στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα τα οποία συνδράμουν μέχρι στιγμής στο έργο της κατάσβεσης μαζί με τις επίγειες δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Ζωντανοί» για πρόκριση στους “4” της Ευρωλίγκα έμειναν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

«Ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τις νίκες που πέτυχαν...

Ολυμπιακός: Όταν άδειασε τις εκκλησίες και στενοχώρησε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου – Τι γράφουν τα Βρετανικά ΜΜΕ

Η Μεγάλη Πέμπτη που άδειασαν οι εκκλησίες. Η ημέρα που ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ, προτίμησε να δει το σημαντικότερο...

Όλη η Ευρώπη μιλά για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Αγγλία – Κέρδισε 4-2 την ‘Αστoν Βίλα

Η εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη συνεχίζεται και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας...

Χαμάς: Υπό εξέταση με «θετικό πνεύμα» η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζει η Χαμάς να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πιο πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που θα...

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

Τι και εάν βλέπει τις πωλήσεις της στην Κίνα να κατεβάζουν ταχύτητα; Τι και εάν δέχεται οξύτατο ανταγωνισμό από κατασκευάστριες έξυπνων κινητών χαμηλότερου κόστους;...

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα το τρίμηνο του 2024 – Ανήλθε στα 523 εκατ. ευρώ

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα καταγράφηκε το τρίμηνο του 2024 στους λογαριασμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με το 2023. Τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που ετοιμάστηκαν από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!