16.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 10:50

Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Σταμάτα Αττικής – Εκκενώθηκε οικισμός

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής.

Συγκεκριμένα, με μήνυμα που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού».

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Όπως είπε, έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς τον Διόνυσο. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς, φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο» εξήγησε.

Σε νέες δηλώσεις του αργότερα, ο ίδιος εξήγησε πως «ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα, υπάρχουν εστίες». Μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε γνωστό πως «υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη». «Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα» είπε.

Στο σημείο επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 45 οχήματα, έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού κάνουν 12 ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη με το Beriev-200. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε κατοικίες. Σημειώνεται, ότι οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Με εντολή του, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή για να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Στο πεδίο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή, όπου ήδη βρίσκονται τέσσερα ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας του να κινητοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα και το προσωπικό για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, έτσι ώστε να μην καταστραφούν περιουσίες και κυρίως να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Σε ισχύ είναι και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεριμένα, σύμφωνα με την τροχαία αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • στην οδό Μακαρίου από τη λ. Δροσιάς-Σταμάτας
  • στην οδό Αγ. Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως
  • και στην οδό Αγ. Ιωάννου από τη συμβολή της με τη Λ. Ροδοπόλεως.

Την ίδια ώρα, πύρινο μέτωπο στην Αττική μαίνεται και στον Βύρωνα.

Στο μεταξύ, και την Τετάρτη θα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ετήσια αύξηση 6% στο ΑΕΠ του Πεκίνου το πρώτο τρίμηνο του 2024

Το ΑΕΠ του Πεκίνου ξεπέρασε το 1,05 τρισεκατομμύριο γιουάν (140 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2024, με ετήσια αύξηση 6%, σύμφωνα με τις τοπικές...

ΔΟΑΕ: Καμία ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Δεν υπήρξαν ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο της χώρας, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως...

Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, λίγες ώρες αφού...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!