24.8 C
Nicosia
Δευτέρα 13 Μάιος 2024 | 17:08

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Χωρίς τις αισθήσεις τους τα δύο μέλη του πληρώματος – Σώος ο πιλότος (φωτό, βίντεο)

Χωρίς τις αισθήσεις τους έχουν εντοπιστεί τα δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Σώος ο Ρουμάνος πιλότος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού του τέταρτου μέλους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το τετραμελές πλήρωμα έχει διασωθεί και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο μόνο ο Ρουμάνος χειριστής.

HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/24SAMOS

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα γίνονται έρευνες από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πιο συγκεκριμένα οι εξελίξεις έχουν ως εξής:

Με αγωνία συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του τετραμελούς πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8, που επιχειρούσε στη Σάμο και κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής σώος βρέθηκε ο πιλότος, ενώ χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο ακόμη μέλη του πληρώματος. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο άντρες είναι μάλλον νεκροί.

Το ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του.

Στις έρευνες συμμετέχει ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού.

Δείτε βίντεο απο τις έρευνες στην περιοχή:

 Ζωντανός ο πιλότος, συμμετέχει στις έρευνες

Έπειτα από τις πρώτες έρευνες στην περιοχή, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν τα δύο από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Ωστόσο, επίσημα το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος βρίσκεται στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί στις έρευνες για τους άλλους αγνοούμενους.

Εντοπίστηκαν δύο ακόμα άτομα

Στη συνέχεια λίγο μετά τις 19:30 εντοπίστηκε από πλωτό του Λιμενικού, ένα ακόμα μέλος του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν είχε τις αισθήσεις του και του έγινε ΚΑΡΠΑ από τα μέλη του πληρώματος.

Επίσης, λίγο πριν τις 8 το βράδυ, εντοπίστηκε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi8, επίσης χωρίς τις αισθήσεις του. Το σκάφος του Λιμενικού οδήγησε στην ξηρά και το τρίτο άτομο.

Και οι δύο άντρες που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες του Λιμενικού δεν συνήλθαν και μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Πλήρωμα τεσσάρων ατόμων

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο πετούσε με τετραμελές πλήρωμα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς -ένας Ρουμάνος και δύο Μολδαβοί- και έναν Έλληνα, που αποτελούσε τον σύνδεσμο με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55, ενώ τη στιγμή της πτώσης επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Θλίψη Τατάρ για τοποθέτηση Ακκιντζί ότι η πολιτική του οδηγεί το ψευδοκράτος σε επαρχία της Τουρκίας

Θλίψη για την προχθεσινή ανάρτηση του τέως ηγέτη των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, πως «η πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία τρία χρόνια μαζί με την...

Ζαχάροβα: Τα «βάζει» με τη Eurovision – «Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε τελετουργική ιεροσυλία»

Αιχμές κατά της φετινής διοργάνωσης της Eurovision άφησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε τα όσα συνέβησαν στον μουσικό διαγωνισμό «κηδεία της Δυτικής...

Νετανιάχου: Υπαρξιακή η μάχη του Ισραήλ ενάντια στα «τέρατα της Χαμάς»

Ως μια μάχη για τη συνέχιση της ύπαρξης του Ισραήλ περιέγραψε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τον πόλεμο του εβραϊκού κράτους στη Λωρίδα της Γάζας. «Το διακύβευμα του...

Μείωση ποινής 6 μηνών σε καταδικασθέντα για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης

Το Εφετείο μείωσε κατά έξι μήνες ποινή 3,5 ετών, που είχε επιβάλει το Πρωτόδικο Δικαστήριο σε άνδρα, ο οποίος καταδικάστηκε για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης...

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Αγκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αγκυρα η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε, νωρίτερα, στο αεροδρόμιο της Άγκυρας...

Ποια θα εκτελεί τα καθήκοντα της Κέιτ μέχρι να αναρρώσει;

Η βασιλική οικογένεια διανύει μια πολύ ευαίσθητη περίοδο στην ιστορία της, καθώς δύο από τα πιο σημαντικά μέλη της, ο βασιλιάς Κάρολος Γ‘ και...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!