19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 10:21

Ναυάγιο Καφηρέα: Ανεβαίνει κι άλλο ο τραγικός απολογισμός – 20 οι νεκροί

Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο απολογισμός των θυμάτων του χθεσινού ναυαγίου στον Καφηρέα, καθώς, σύμφωνα με το Λιμενικό, οι νεκροί ήδη έχουν φθάσει στους είκοσι (20), ενώ έχουν διασωθεί δώδεκα (12) άνδρες.

Μάλιστα, εκφράζονται περαιτέρω φόβοι, με δεδομένο πως κατά δήλωση διασωθέντων, στο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε νοτιοανατολικά της βραχονησίδας Μανδηλού, στο στενό του Καφηρέα, επέβαινα  περί τα 68 άτομα.

Το πρωί είχε ανασυρθεί από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ο πρώτος νεκρός της τραγωδίας, στη διάρκεια της συνεχιζόμενης ευρείας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Περισυλλέχθηκε από τους λιμενικούς και μεταφέρθηκε στο «Διόκλειον» Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου.

Νωρίτερα, σώος εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού άλλος ένας άνδρας, που παρελήφθη από πλωτό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο.

Επιπλέον, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καρύστου, εντόπισαν καλά στην υγεία του ακόμα έναν αλλοδαπό, στην περιοχή Μπουρού και τον μετέφεραν στην Κάρυστο.

Χθες το μεσημέρι παραπλέον φορτηγό που είχε δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. να συμμετάσχει στην επιχείρηση εντόπισε σώο άλλον έναν αλλοδαπό, τον οποίο περισυνέλεξε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και τον μετέφερε στην Κάρυστο.

Κανείς εκ των διασωθέντων δεν φορούσε σωσίβιο.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Καρύστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!