25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 14:00

Ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα- Τουλάχιστον 17 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Αυξάνεται ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου, στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα. 

Η λέμβος βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (6/10) ενώ την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη δεύτερη επιχείρηση του Λιμενικού, που ξεκίνησε πρώτη χρονικά, στα Κύθηρα μετά τη βύθιση ιστιοφόρου με μετανάστες.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 17 άνθρωποι (16 νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής και ένα αγόρι) έχουν ανασυρθεί νεκροί, στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο.

INTIME NEWS/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Νέες γυναίκες αφρικανικής επίσης καταγωγής είναι και οι δέκα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης κι ενώ οι σοροί των νεκρών γυναικών μεταφέρονται στο νεκροτομείο, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τουλάχιστον ακόμα 13 αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα. Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για αλλοδαπούς που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες διαφύγει στην ξηρά.

INTIME NEWS/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Επιχείρηση διάσωσης στα Κύθηρα, 15 αγνοούμενοι

Την ίδια ώρα μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης περίπου 95 μεταναστών, σύμφωνα με τους επιβαίνοντες, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Λιμενικό Σώμα και στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων κοντά στο λιμάνι Διακοφτίου. Το σκάφος που τους μετέφερε προσέκρουσε σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή και παραμένει ημιβυθισμένο.

Tουλάχιστον 80 άτομα έχουν διασωθεί: 18 παιδιά (17 αγόρια, ένα κορίτσι), 7 γυναίκες και 55 άνδρες, κατά δήλωσή τους από Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Άλλοι 15 φέρονται ως αγνοούμενοι. Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής, της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες. Επίσης στις έρευνες συμμετέχει κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό γυναίκας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε άνδρα ηλικίας 67 ετών, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με την υψηλότερη να είναι αυτή...

Μέχρι 31 Μαϊου οι αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024

Ως την 31η Μαΐου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αίτηση μπορούν...

ΕΤΑΠ: Στην Πάφο υπάρχουν 20.000 κλίνες σε 6000 αυτοεξυπηρετούμενά καταλύματα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Πάφου έχει πρόσφατα ολοκληρώσει καταγραφή με βάση την οποία σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου υπάρχουν περίπου 20.000 κλίνες...

Ιωάννου: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης με 50 ενέργειες για μετανάστες

Αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων, που στοχεύουν στην κατά το δυνατό ομαλότερη συμπερίληψη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην...

Που θα παρευρεθούν Πρόεδρος και Υπουργοί στις εκδηλώσεις για την 1η Απριλίου

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί...

Επαναδιεκδικεί τη Δημαρχία Λάρνακας ο Α. Βύρας

Με σύνθημα «Λάρνακα, Συνεχίζουμε», εξήγγειλε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητα του για επανεκλογή στη δημαρχία Λάρνακας ο Ανδρέας Βύρας. Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «σε μήνυμα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!