22.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 12:13

Νέες καταγγελίες στο φως για τα Τέμπη– «Διόρθωσαν με μπλάνκο την αναχώρηση των σταθμαρχών»

Μετά την διεύρυνση του κύκλου των κατηγορουμένων για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας αποδίδει ποινικές ευθύνες σε τρία ακόμη πρόσωπα, συγκαλείται σήμερα η ολομέλεια των προέδρων εφετών της Λάρισας, ώστε να αποφασίσει για το εάν η υπόθεση ανατεθεί ή όχι σε εφέτη-ανακριτή.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας είχε ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της θεσσαλικής πρωτεύουσας, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης.  Το Σώμα των Εφετών, το οποίο απαρτίζεται από περίπου 20 δικαστικούς λειτουργούς, αφού εγκρίνει δια ψηφοφορίας τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλο η αναβάθμιση της έρευνας θα προχωρήσει με απόφαση του στον ορισμό ενός Εφέτη ως Ειδικού Ανακριτή και του αναπληρωτή του οι οποίοι αναμένεται να αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντα τους.

Μετά τον ορισμό των δύο ανώτερων δικαστικών λειτουργών η δικογραφία που χειρίζεται η ανακρίτρια Λάρισας θα διαβιβαστεί στο Εφετείο, ώστε οι δύο ειδικοί Ανακριτές να συνεχίσουν την έρευνα.

Πληροφορίες για νέες διώξεις το επόμενο διάστημα

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να κληθεί σε απολογία ένας από τους τρεις κατηγορούμενους, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε χθες συμπληρωματική ποινική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών (κακούργημα που επισείει ποινή κάθειρξης από 10 χρόνια έως και ισόβια) και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια.

Πρόκειται για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον άπειρο σταθμάρχη, και τους δύο σταθμάρχες που έφυγαν πριν από τη λήξη της βάρδιας τους, εγκαταλείποντας το πόστο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύκλος των διώξεων αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση. Οι αρχές έχουν αποφασίσει, σημειώνει η ΕΡΤ, να αποδοθούν ευθύνες σε όσους με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα. «Οι πληροφορίες λένε ότι θα φτάσει ψηλά», αυτή η προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ελπίδα Κουτσογιάννη.

«Διόρθωσαν» με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών

Την ίδια ώρα, και ενώ ελέγχονται οι δύο σταθμάρχες που εγκατέλειψαν την βάρδια τους πριν τη λήξη της, προκύπτουν νέα ερωτήματα από την αποκάλυψη ότι έχουν αλλοιωθεί οι ώρες αποχώρησης των σταθμαρχών και διορθωθεί με μπλάνκο. Την αποκάλυψη έκανε ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης κατά την απολογία του.

Ωστόσο, έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος φαίνεται ότι στην επίμαχη σελίδα από το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου έχει διορθωθεί με μπλάνκο η ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών. Ως ώρα άφιξής τους στο σταθμό, αναφέρεται η 14.00, η ώρα που ήταν ορισμένο από το βιβλίο βαρδιών να πιάσουν δουλειά. Ως ώρα αναχώρησης όμως αναφέρεται η 22.30.

«Ο κάθε σταθμάρχης μετά την βάρδια του παραδίδει και παραλαμβάνει ο νέος και αυτή η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής εντυπώνεται εγγράφως στο αντίστοιχο βιβλίο και καταγράφεται η ώρα έναρξης και λήξης της προηγούμενης βάρδιας. Μετά το συμβάν, η ώρα παράδοσης-παραλαβής διορθώθηκε με μπλάνκο στο βιβλίο παράδοσης-παραλαβής, που τηρείται στο γραφείο του σταθμάρχη. Το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται πάντα ανοιχτό στο γραφείο του σταθμάρχη και διαπίστωσα μετά το συμβάν ότι ήταν διορθωμένη η ώρα», φαίνεται να υποστήριξε στην απολογία του ο προφυλακισμένος σταθμάρχης.

Σημειώνεται ότι το εάν ισχύει η αποκάλυψη είναι θέμα της ανακριτικής έρευνας που θα κληθεί να αποκαλύψει ποιος διόρθωσε τις ώρες και εάν διορθώθηκαν μετά το δυστύχημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χρηματιστήρια: Ψυχραιμία και ήπιες απώλειες, με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Όπως ήταν αναμενόμενο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με πτώση την Παρασκευή, αν και όχι με βουτιά, για την ώρα, μετά τις εξελίξεις στη Μέση...

ΥΠΑΜ: Εργαζόμαστε για την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας της ΕΦ

Το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται καθημερινά, μεθοδικά και αθόρυβα, σε συνεργασία με την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας,...

Οδηγούσε με υπερδιπλάσια ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή, θετικός σε ναρκοτεστ

Με ταχύτητα 106 χιλιομέτρων, αντί μέχρι 50 χιλιομέτρων, σε κατοικημένη περιοχή στο Παραλίμνι οδηγούσε αυτοκίνητο νεαρός άνδρας ηλικίας 22 ετών, ο οποίος ανακόπηκε το...

Λέσβος: Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με Τούρκους τουρίστες

Με Τούρκους τουρίστες που έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «Εσρέφ Ζαλέ» συνομίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη...

63η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου 2024...

Στην κυπριακή αγορά το London Essences με μίσυλλογή από Premium mixers

Το London Essences αποτελεί ένα αμιγώς βρετανικό brand που διαθέτει μια  συλλογή εκλεκτών premium mixers και soda beverages από απόσταξη βοτάνων, εμπνευσμένων από τις...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!