29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 3 Μάιος 2024 | 16:28

Μ.Δασκαλάκης: Η απόπειρα δολοφονίας ήταν για διεκδίκηση και στη συνέχεια για εκδίκηση

Για δεύτερη μέρα καταθέτει στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας ο εν διαστάσει σύζυγος της 34χρονης κατηγορουμένης για τους θανάτους των τριών παιδιών τους, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος στέκεται δικαστικά απέναντί της για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας δέχεται «βροχή» ερωτήσεων από τον συνήγορο της 34χρονης, ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο, θέλει να αναδείξει την αναξιοπιστία του.

Σε μία από αυτές ο Μάνος Δασκαλάκης, ερωτηθείς για το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας δολοφονίας της 9χρονης, απάντησε ότι αυτό ήταν η διεκδίκηση, ενώ στη συνέχεια η εκδίκηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, η κατηγορούμενη παρακολουθεί σιωπηρή τη διαδικασία, ενώ σήμερα δεν κρατάει φωτογραφία της κόρης της, όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δικηγόρος της άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο «Καραμανδάνειο». Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της το περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο. Μάλιστα, ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία, λέγοντάς του πως έκανε εμετό, ωστόσο δε φαινόταν κάτι τέτοιο.

Δικηγόρος 34χρονης: Σε ποιο σημείο λέει το βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ. Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Δικηγόρος 34χρονης: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Δικηγόρος 34χρονης: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για την κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Δικηγόρος 34χρονης: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος, δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Δικηγόρος 34χρονης: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

Η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μέχρι να υποστεί την ανακοπή. Ο Μάνος Δασκαλάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις του δικηγόρου της 34χρονης, είπε πως η Τζωρτζίνα δεν του απάντησε για το τι είχε και κοίταζε τη μητέρα της.

Δικηγόρος 34χρονης: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Κοίταγε τη μητέρα της για να απαντήσει.

Δικηγόρος 34χρονης: Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης: Τη ρώτησα τι έχει, μου είπε «δεν ξέρω» και κοίταγε τη μητέρα της.

Δικηγόρος 34χρονης: Πόσο καιρό έμεινε στο «Καραμανδάνειο»;

Μ. Δασκαλάκης: Τέσσερις ημέρες.

Δικηγόρος 34χρονης: Πότε μπήκε;

Μ. Δασκαλάκης: 8/4/21

Δικηγόρος 34χρονης: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι, είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά, επειδή λίγες ημέρες πριν είχε φύγει η Ίριδα.

Ο δικηγόρος της 34χρονης διερωτήθηκε εάν η μητέρα της είχε «δασκαλέψει» τη Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα, με τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά: «Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει, κάτι σημαίνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Ζωντανοί» για πρόκριση στους “4” της Ευρωλίγκα έμειναν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

«Ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο έμειναν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά τις νίκες που πέτυχαν...

Ολυμπιακός: Όταν άδειασε τις εκκλησίες και στενοχώρησε τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου – Τι γράφουν τα Βρετανικά ΜΜΕ

Η Μεγάλη Πέμπτη που άδειασαν οι εκκλησίες. Η ημέρα που ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας της Ουαλίας Ουίλιαμ, προτίμησε να δει το σημαντικότερο...

Όλη η Ευρώπη μιλά για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Αγγλία – Κέρδισε 4-2 την ‘Αστoν Βίλα

Η εντυπωσιακή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη συνεχίζεται και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας...

Χαμάς: Υπό εξέταση με «θετικό πνεύμα» η πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζει η Χαμάς να μελετά, με «θετικό πνεύμα», την πιο πρόσφατη πρόταση κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που θα...

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

Τι και εάν βλέπει τις πωλήσεις της στην Κίνα να κατεβάζουν ταχύτητα; Τι και εάν δέχεται οξύτατο ανταγωνισμό από κατασκευάστριες έξυπνων κινητών χαμηλότερου κόστους;...

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα το τρίμηνο του 2024 – Ανήλθε στα 523 εκατ. ευρώ

Αυξημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα καταγράφηκε το τρίμηνο του 2024 στους λογαριασμούς της κυβέρνησης, σε σχέση με το 2023. Τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που ετοιμάστηκαν από τη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!