30.7 C
Nicosia
Τρίτη 23 Απρίλιος 2024 | 19:14

Μπήκαν στις ράγες τα τρένα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη

Στις ράγες μπαίνουν σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, τα επιβατικά τρένα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, έναν και πλέον μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο πλαίσιο επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου.

Στο πρώτο δρομολόγιο με αναχώρηση από τον σταθμό Λαρίσης για Καλαμπάκα θα ταξιδέψουν ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

«Σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τη βόρεια Ελλάδα. Με μια μικρή χρονική υστέρηση είχε προγραμματιστεί για προχθές, αλλά σήμερα εκκινούν οι αμαξοστοιχίες. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμά μας σε ό,τι αφορά το σύνολο σχεδόν των αμαξοστοιχιών, εμπορευματικών και επιβατικών. Απομένει μετά από τη σημερινή επανεκκίνηση ο προστατικός σιδηρόδρομος για το Κιάτο που θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης βδομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του ΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ, και τη Hellenic train υπερέβαλαν εαυτούς έτσι ώστε να έχουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη να αναβαθμίσουμε  το επίπεδο ασφαλείας ώστε οι επιβάτες να έχουν εμπιστοσύνη και έως ότου ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα έργα να έχουμε ένα επίπεδο ασφαλείας που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών και των επιβατών» δήλωσε ο υπουργός.

Τα τρία ζητήματα της πολιτείας

Η πολιτεία μετά το τραγικό δυστύχημα ανέδειξε τρία σημαντικά ζητήματα, τα οποία οφείλουμε όλοι να αποδεχτούμε και να  πολεμήσουμε γι’ αυτά.

Το πρώτο είναι να ριχτεί άπλετο φως ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν – η έρευνα προχωράει με ταχείς ρυθμούς και θα έχουμε σύντομα τα αποτελέσματα της.

Του δεύτερο είναι η επανεκκίνηση με ασφάλεια για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης του κοινού και πράγματι σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας 22 Μαρτίου εκκίνησαν οι πρώτες περιφερειακές αμαξοστοιχίες καθώς και ο προστατικός σιδηρόδρομος για το αεροδρόμιο και τη Χαλκίδα. Και επιπλέον σήμερα έχουμε τις επιβατικές αμαξοστοιχίες οι οποίες κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη και Καλαμπάκα. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας να έχουμε και τον προαστιακό του Κιάτου. 

Το τρίτο ζήτημα μας είναι η ανάταξη του επιπέδου ασφάλειας των σιδηροδρόμων σε ένα πιο μόνιμο επίπεδο. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε όλες οι συμβάσεις που αναφέρονται στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση καθολικά στον κύριο άξονα να ολοκληρωθούν έγκαιρα έτσι ώστε τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε ένα απολύτως ασφαλές δίκτυο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα διεθνή standards για την προστασία των επιβατών.

Συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους

Σήμερα θα βρεθώ το μεσημέρι και στη Γαλλία όπου με πρωτοβουλία και του πρωθυπουργού θα έχουμε μια συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους και το γαλλικό υπουργείο μεταφορών. Η ελπίδα και η υποχρέωσή μας είναι να έχουμε ένα σιδηρόδρομο αντάξιο όλων μας, έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο ο οποίος θα μπορέσει να είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Είναι μια υποχρέωση που έχουμε απέναντι στα θύματα του δυστυχήματος που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους.

Πηγή: In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής στην Κύπρο»

Στην ομιλία του, στο πλαίσιο του ως άνω Συνεδρίου, με θέμα «Η προκλητική ατιμωρησία της Τουρκίας ύστερα από 50 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής...

Γαλλία: Δήμαρχος καθιερώνει μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών

Μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τους κάτω των 13 ετών, θα καθιερώσει ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, στη νότια Γαλλία, ένα μέτρο που έχει ήδη...

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινό σφυροκόπημα – Κλιμάκωση σε όλα τα μέτωπα ζητά η Χαμάς

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν την βόρεια Γάζα, εδώ και εβδομάδες, απ’ όπου νωρίτερα είχαν αποσυρθεί, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής. Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και πλήγματα από άρματα αναφέρθηκαν επίσης...

Ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών – «Πέταξε» σε νέα υψηλά 13 ετών – Κέρδη 6,5% στο τελευταίο 5νθήμερο

Ακόμη μία «κορυφή» κατέκτησε σήμερα (23/4) το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο «πέταξε» στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών, αντιδρώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διόρθωση...

Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης

Την αποχώρηση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της, Κώστα Χριστοφίδη, μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας στην ΟΕΒ, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία. Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο «Χ»,...

Στα 155 εκατ. οι διελεύσεις από το 2003 που άνοιξαν τα οδοφράγματα

Είκοσι ένα χρόνια σήμερα από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η Γενί Ντουζέν αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία του «υπουργείου τουρισμού», σύμφωνα με τα οποία,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!