25.8 C
Nicosia
Τρίτη 30 Απρίλιος 2024 | 12:40

Με σφοδρότητα έπληξε την Λήμνο και την Κορινθία το ακραίο καιρικό φαινόμενο Bettina

Με σφοδρότητα έπληξε την Λήμνο το ακραίο καιρικό φαινόμενο Bettina, με τους θυελλώδεις ανέμους και την ισχυρή καταιγίδα που το συνόδευσαν, να προκαλούν μεγάλες ζημιές στη Μύρινα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Limnos Live, το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε αρχικά να εκδηλώνεται με θυελλώδεις ανέμους που έφτασαν αλλά και ξεπερνούσαν τα οκτώ μποφόρ αρχικά Νοτίων διευθύνσεων.

Όμως κατά την διάρκεια της νύχτας στράφηκαν προς Βόρειοι με την ίδια ακριβώς ένταση ενώ ταυτόχρονα ξέσπασε και ισχυρή καταιγίδα σε ολόκληρο το νησί. Ήταν τόσο ισχυρή η ταχύτητα του ανέμου που στην κυριολεξία η θάλασσα βγήκε στην στεριά της παραλιακής του Ρωμεϊκου γιαλού προκαλώντας πολύ μεγάλες ζημιές.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

«Σάρωσε» κατά την επέλασή της η κακοκαιρία «Bettina» στην περιοχή της Κορινθίας, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι… έβγαλαν τη θάλασσα στη στεριά, ενώ δεν έμεινε ανεπηρέαστο το κέντρο της πόλης της Κορίνθου καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Πιο συγεκριμένα, σύμφωνα με το korinthostv.gr, λόγω της κακοκαιρίας υπάρχει πρόβλημα στον δρόμο Σχίνο–Αλεποχώρι όπου η θάλασσα βγήκε στον δρόμο, με αποτέλεσμα να γεμίσει πέτρες και βράχια το οδόστρωμα και να διακοπεί η κυκλοφορία πλησίον της Μαυρολίμνης, καθώς στο σημείο είχε ξεριζωθεί και ένα δέντρο.

Δέντρο ξεριζώθηκε κοντά στην Μαυρολίμνη

Νερό και βότσαλα στους δρόμους

Λύγισαν τα πεύκα οι άνεμοι

Ο πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου, με μηχανήματα του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο. Σημειώνεται ότι ο αέρας στην περιοχή είναι ακόμη πολύ δυνατός και να έχουν κοπεί πεύκα. Για την ασφάλεια και προαστασία των πολιτών, καλό είναι να μην μετακινούνται κοντά στο σημείο ώσπου να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Η θάλασσα στον δρόμο στο Λέχαιο Κορινθίας

Το ρφαινόμενο όμως δεν περιορίζεται εκεί, καθώς αντίστοιχες εικόνες έρχονται και από το Λέχαιο Κορινθίας, όπου η θάλασσα βγήκε στην στεριά, με τον δρόμο σε κάποια σημεία να έχει συγκεντρώσει μικρές ποσότητες νερού και φερτά υλικά.

Γεμάτο πέτρες το οδόστρωμα

Θαλασσινό νερό στους δρόμους του Λέχαιου

Δέντρα ξεριζώθηκαν στο κέντρο της Κορίνθου

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Κορινθία το τελευταίο 24ωρο δημιούργησαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Στην πόλη της Κορίνθου ένα δέντρο έσπασε και έπεσε σε σταθμευμένο όχημα, προκαλώντας σοβαρές φθορές στο Ι.Χ.

Σοβαρές οι φθορές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο από το δέντρο που το καταπλάκωσε

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με τρεις πυροσβέστες για την κοπή και την απομάκρυνσή του.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί κλήσεις για κοπές δέντρων και στην πόλη του Λουτρακίου, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η επέτειος των 20 χρόνων από την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε. Ένωση αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας. Στα 20 αυτά...

Σε εξέλιξη η κατασκευή πλωτής προβλήτας στη Μεσόγειο

Η κατασκευή πλωτής προβλήτας με τη μέθοδο JLOTS (joint logistics over-the-shore) στη Μεσόγειο βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε την Τρίτη η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση των...

Αναθεώρηση σχεδίου επανεγκατάστασης σε κατεχόμενα χωριά με επέκταση δικαιωμάτων

Εγκρίθηκε την Τρίτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, η πρόταση της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου, για απλοποίηση και βελτίωση των κριτηρίων που διέπουν το Σχέδιο Επανεγκατάστασης στις...

Πράσινο από ΚΟΠ για αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλων

Την  αλλαγή της ώρας του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΖ και Απόλλωνα ενέκρινε η ΚΟΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΟΠ, εγκρίθηκε κοινό αίτημα των διαγωνιζομένων...

Nέος Γενικός Διευθυντής της MSPS Κύπρου, ο Γιάννης Διονυσιάδης

Η εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων, MSPS Κύπρου, ανακοινώνει τον διορισμό του Γιάννη Διονυσιάδη ως νέου Γενικού Διευθυντή της, με άμεση ισχύ. Με σχεδόν μια δεκαπενταετία...

Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Λονδίνου – Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να επιτέθηκε αδιακρίτως και να τραυμάτισε πολίτες και αστυνομικούς, στο Χέινολτ του ΒΑ Λονδίνου το πρωί, έχει προχωρήσει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!