27.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 11:58

Λάρισα: 51χρονη έμεινε κλεισμένη 42 χρόνια στο σπίτι της !

Έγκλειστη για 42 χρόνια στο σπίτι της παρέμεινε 51χρονη στη Λάρισα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ («Ελευθερία»), τη δραματική αυτή οικογενειακή ιστορία αποκάλυψε ο αιφνίδιος θάνατος μιας 76χρονης Λαρισαίας.

Στη Λάρισα, όπου και ζούσε, συγκατοικούσε με την 51χρονη κόρη της, η οποία είχε να βγει από το διαμέρισμά τους από την ηλικία των 9 ετών! Η 76χρονη συνταξιούχος βρέθηκε νεκρή στην είσοδο του σπιτιού της ενώ επέστρεφε από την αγορά. Την εντόπισε νεκρή μια συγγενής της, αλλά η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας αποκάλυψε το οικογενειακό «μυστικό», αφού η 51χρονη κόρη της άτυχης συνταξιούχου δεν είχε βγει από το διαμέρισμά της από τότε που ήταν μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 51χρονη φαίνεται να έχει αντίληψη της κατάστασης.

Ωστόσο, η κοινωνική διερεύνηση της υπόθεσης κρίθηκε επιβεβλημένη από την Εισαγγελία Λάρισας, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα που, μεταξύ άλλων, έχουν να κάνουν με τους λόγους για τους οποίους η οικογένεια της 51χρονης την κρατούσε κλεισμένη στο διαμέρισμα, σε κεντρική συνοικία της Λάρισας.

Ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια, ενώ μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία της 76χρονης στη γενέτειρά της θα πρέπει να εξεταστεί το περιβάλλον στο οποίο θα παραμείνει εφεξής η 51χρονη.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας που ερευνά την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες θανάτου της 76χρονης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο θάνατος της 76χρονης εκτιμάται πως οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου

Σε σχετική ανακοίνωσή τους για την υπόθεση, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων αναφέρουν πως το περασμένο Σάββατο οι τοπικές αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή τους.

Από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα κοινωνική λειτουργός και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων βρίσκονται δίπλα στη συγκεκριμένη γυναίκα. «Οι έμπειροι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου μας έχουν διαμορφώσει μια πρώτη, αλλά σαφή εικόνα για την υπόθεση και σταδιακά δρομολογούνται πρόσφορα μέτρα αποκατάστασης.

Η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται σε περιβάλλον ασφάλειας με την ευθύνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το συγγενικό της περιβάλλον, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα.

Τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών αντιλαμβάνονται πλήρως το μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, απευθύνουν ωστόσο έκκληση, να αποφευχθεί μια πιθανή δευτερογενής κακοποίηση της γυναίκας, με την υπερβολική δημοσιότητα της υπόθεσης. Απευθύνουμε έκκληση για σεβασμό στη διαχείριση του θέματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου Λαρισαίων, ενώ κοντά της βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πάνω από 3500 οι ενστάσεις για συμπληρωματικό εκλογικό κατάλογο

Συνολικά 3.516 ενστάσεις υποβλήθηκαν για τον συμπληρωματικό εκλογικό κατάλογο, είπε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκλογών Μενέλαος Βασιλείου, σημειώνοντας ότι κάθε ένσταση θα τύχει...

Δύο εταιρείες στην Κύπρο μέσα στις νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Λευκορωσίας

Οι ΗΠΑ κατονόμασαν τη Δευτέρα δέκα φυσικά πρόσωπα και δώδεκα οντότητες, δύο εκ των οποίων, όπως αναφέρεται, αποτελούν μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου όπλων και είναι εγγεγραμμένες στην...

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση κτιρίου

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική στον Πειραιά μετά από κατάρρευση κτιρίου —το πρωί της Τρίτης (16/4)— εντός του οποίου γίνονταν εργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα...

Ιρανός Πρόεδρος: Θα απαντήσουμε σε ενέργειες εναντίον συμφερόντων μας

Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας, Ιμπραήμ Ραΐσι, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό...

Μπορεί το Ισραήλ να αντέξει ένα διπλό πόλεμο;

Γιάννης Κουτρουμπής Από μία κλωστή κρέμονται όλα στη Μέση Ανατολή. Μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τον Νετανιάχου, τον...

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου από τις προκριματικές εκλογές

Ιδιαίτερη ικανοποίηση υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τη συμμετοχή στην καινοτόμα διαδικασία των προκριματικών εκλογών που διαμόρφωσαν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικές πηγές ανέφεραν χθες Δευτέρα το βράδυ πως η συμμετοχή ξεπέρασε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!