22.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024 | 11:51

Κακοκαιρία Petar: Νεροποντή και χαλάζι στην Κέρκυρα – Απεγκλωβίστηκαν 10 άτομα από παραλία

Έντονα φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς βόρειους ανέμους έφερε η κακοκαιρία Petar στο νησί της Κέρκυρας από τις 3:30 μ.μ. του Σαββάτου.

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος προκάλεσε κλήση ομάδας 10 τουριστών, οι οποίοι εν μέσω καταιγίδας είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Τελικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει και τους παρέλαβε, προκειμένου να τους μεταφέρει στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν, ωστόσο λόγω του δύσβατου της περιοχής και της κακοκαιρίας, η ανάβαση από τον κεντρικό δρόμο στον κεντρικό δρόμο αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη.

Από τα έντονα φαινόμενα που έφερε στην Κέρκυρα η κακοκαιρία Petar, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Κασσιόπης σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση. Στο Σιδάρι, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ και μήνυμα του «112» για καταιγίδες σε Πάτρα, Ιόνιο, Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία

Υπενθυμίζεται ότι πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αναμένεται σε περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ η Πολιτική Προστασία μέσω του «112» προειδοποίησε τους κατοίκους των Πατρών, του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έως αργά το βράδυ σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το καιρικό σύστημα με την ονομασία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

  • Άμεσα η περιοχή Κέρκυρας-Παξών.
  • Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.
  • Από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.
  • Από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η αντίδραση Ελεγκτή στην αίτηση Εισαγγελίας για παύση του

Με ευθείες βολές κατά της Γενικής Εισαγγελίας, αντέδρασε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αμέσως μετά την καταχώρηση της αίτησης για παύση του στο Ανώτατο...

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς εκλογών μπήκε από σήμερα το κυβερνητικό τυπογραφείο για να τυπώσει τα ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου του 2024, μετά την...

Βραζιλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενώνα στο Πόρτο Αλέγκρε- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε έναν ξενώνα στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους...

Εκκενώνουν νοσοκομεία στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών

Σε έκτακτη εκκένωση δύο Νοσοκομείων προχώρησε το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου παίδων, υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών σε αυτές τις εγκαταστάσεις. «Υπήρχε προαναγγελία για μια...

Στις 19 Ιουνίου θα δικαστούν οι 11 «Σπαρτιατες»

Για τις 19 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογέων. Οι βουλευτές θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου...

Βρετανία: Άρχισαν «προετοιμασία» της κηδείας του βασιλιά Καρόλου

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ξεκίνησε την επιχείρηση «Menai Bridge» (Γέφυρα Μενάι), που με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο είναι η κωδική ονομασία για τις προετοιμασίας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!