29.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 14:15

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο «γάζωσαν» το βενζινάδικο – Τι λέει ο Κιουρτζής

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τους πυροβολισμούς που έπεσαν το πρωί στο βενζινάδικο του προέδρου πρατηριούχων Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή.

Μόλις 30 μέτρα από το κατάστημα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο καλάσνικοφ.

Το όπλο μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ. ΑΣ προκειμένου να γίνει βαλλιστικός έλεγχος αλλά και να “σκαναριστεί” για γενετικό υλικό των δραστών.

Σύμφωνα μα πληροφορίες μια από τις κάμερες του καταστήματος φαίνεται να έχει “συλλάβει” τη στιγμή της επίθεσης. 

Ο δράστης που τα ξημερώματα έριξε 8 βολές εναντίον του καταστήματος, αμέσως μετά την ενέργεια του τράπηκε σε φυγή.

Κλίμα τρομοκρατίας από κυκλώματα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, σε δηλώσεις του σχετικά με την επίθεση υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς, κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων και έκανε γνωστό ότι και στο παρελθόν έχει γίνει στόχος επίθεσης, ενώ είναι πεπεισμένος ότι τα περιστατικά συνδέονται.

«Η πράξη αυτή ήταν μια συνέχεια. Πριν από ενάμιση χρόνο είχαμε δεχθεί πάλι επίθεση με χειροβομβίδες. Ως πρόεδρος και της ΠΟΠΕΚ και Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, έχουμε κάνει αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου, δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά η επίθεση πραγματοποιήθηκε μετά από την κατάθεση του νομοσχεδίου και τώρα μετά από τις δηλώσεις μας για την πάταξη του λαθρεμπορίου γίνεται αυτό. Είχαμε ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το περιστατικό όταν ήταν ακόμη αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης, χωρίς να δώσουμε συνέχεια» τονίζει, σύμφωνα με το GRTimes.

«Φαίνεται ότι κάποιοι από το ελληνικό κράτος συμμετέχουν στην διαιώνιση του ζητήματος και θα πρέπει να αποδείξουν ότι θέλουν να φύγει αυτή η γάγγραινα από την ελληνική πολιτεία. Προτείνω στους Έλληνες καταναλωτές να εμπιστεύονται τους οικογενειάρχες πρατηριούχους και να αγοράζουν νόμιμα καύσιμα γιατί αλλιώς θα είναι κλεφταποδόχοι» λέει, ενώ συμπληρώνει ερωτηθείς για την επίθεση ότι «έχω γίνει στόχος, αν θέλουν να με φάνε ας με φάνε, δεν κάνω πίσω».

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστος στις 3:00 τα ξημερώματα πυροβόλησε επανειλημμένα το πρατήριο υγρών καυσίμων, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, στον δρόμο Θεσσαλονίκης Περαίας.

Ο άγνωστος φέρεται να πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ φορές προς το πρατήριο, με τις βολίδες να διαπερνούν τα τζάμια της επιχείρησης, η οποία εκείνη την ώρα ήταν κλειστή.

Στο πρατήριο έσπευσε το προσωπικό της σήμανσης προκειμένου να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη επίθεση και εντόπισε το καλάσνικοφ, σε κοντινή απόσταση από το πρατήριο.

Την ίδια ώρα οι αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται και ο δράστης, χωρίς να είναι γνωστό μέχρι στιγμής εάν διακρίνονται και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το συγκεκριμένο πρατήριο φέρεται να είχε γίνει στόχος και άλλης επίθεσης τον Δεκέμβρη του 2020, με χειροβομβίδες, χωρίς ωστόσο το συγκεκριμένο συμβάν να είχε δημοσιοποιηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Θέμα χρόνου θεωρείται η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν – Οι προειδοποιήσεις των Αράβων και οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ

Ένα ακόμα «βήμα» για την απάντηση της Ιερουσαλήμ στην επίθεση της Τεχεράνης φέρεται να έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά τη συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου της Δευτέρας, με το...

Στο ΓΣΠ το ντέρμπι Β΄ Κατηγορίας ανάμεσα σε Ομόνοια 29Μ και Ομόνοια Αραδίππου

Στο ΓΣΠ θα διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα σε Ομόνοια 29Μ και Ομόνοια Αραδίππου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΚΟΠ. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, το αίτημα της Ομόνοιας...

Πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο την Τρίτη

Πτώση καταγράφει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη (στις 12:47) να βρίσκεται στις 144,81 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές 0,67%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσιάζει πτώση 0,69%, τυγχάνοντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία – Το απρόοπτο με τη φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά από την Τελετή Αφής για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα...

‘Αρχισε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας προς το Παρίσι – Εντυπωσιακή τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία (βίντεο,φωτό)

Ξεκίνησε η επιβλητική τελετή για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι στο...

Μαζικές εκκενώσεις στο Καζακστάν λόγω πλημμύρων, 50 θάνατοι στο Αφγανιστάν

Σχεδόν 114.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω των πλημμυρών στο Καζακστάν, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της χώρας. Ο εκπρόσωπος του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!