16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 1:40

Βιτριόλι – Με ειδική μάσκα στο εφετείο η Ιωάννα για τη δίκη – Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση

Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης για την Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία σήμερα συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι ξεκινά σήμερα ενώ η Ιωάννα βρέθηκε στο δικαστήριοτο πρωί της Τετάρτης προκειμένου να ζητήσει απαντήσεις από την γυναίκα που της επιτέθηκε με τέτοιο μένος βάζοντας αφενός σε κίνδυνο τη ζωή της, αφετέρου προκαλώντας της ανεπανόρθωτες βλάβες στο πρόσωπό της.

Οι εικόνες της νεαρής γυναίκας που έπεσε θύμα της 37χρονης που της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα συγκλονίζουν. Η Ιωάννα φορούσε ένα ειδικό βέλος γύρω από τη μάσκα που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, ενώ ταυτόχρονα τη προστάτευε από το φως του ήλιου.

Η Ιωάννα έφτασε συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Νίκο Αλεξανδρή και συγγενικά της πρόσωπα αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Πριν την έναρξη της διαδικασίας συνομιλούσε με τους δικηγόρους της, σχολιάζοντας ότι δεν ενοχλήθηκε από την τόσο έντονη παρουσία των μέσων ενημέρωσης έξω από το κτίριο.

Λίγο, αργότερα ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα της άγριας επίθεσης, ζητώντας από το θύμα να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού θα κάνει απλώς τη δουλειά του.

Το εδώλιο της κατηγορουμένης πάντως είναι κενό καθώς τουλάχιστον για σήμερα η δράστης επέλεξε να μην είναι παρούσα και να εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο της όπως προβλέπει ο νόμος.

Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό δεν επιτρέπεται να εκτίθεται στον ήλιο.

Ωστόσο η ίδια με μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να δώσει το «παρών» στη δίκη και να δείξει στον κόσμο ένα μικρό μέρος από τον Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά.

Η Ιωάννα μάλιστα δυσκολευόταν να περπατήσει με αποτέλεσμα οι συγγενείς της να τη βοηθήσουν να μπει μέσα στο Εφετείο. 

Να σημειωθεί πως η κατηγορούμενη δεν έχει προσαχθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η 36χρονη μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος της και να μην παραστεί στο δικαστήριο.

Αν γίνει αυτό τότε θα την εκπροσωπήσει ο δικηγόρος της.

Στόχος των δικαστών είναι η δίκη να ξεκινήσει κανονικά την προγραμματισμένη ημέρα της και να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα είναι δυνατόν, καθώς επιθυμία τους είναι να μην κλείσει, η κατηγορούμενη, 18μηνο προφυλάκισης, ώστε να μην μείνει ούτε μέρα εκτός φυλακής.

Η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς -όπως προέκυψε από την έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας- η 36χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και οι γιατροί της Ιωάννας και οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι θα περιγράψουν λεπτομερώς την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε το θύμα, καθώς και την σκληρή μάχη της να κρατηθεί στη ζωή.

Βασικό ερώτημα που επιθυμούν να λύσουν οι δικαστές είναι το πού προμηθεύτηκε η 36χρονη δράστης το καυστικό υγρό καθώς και εάν υπήρξε συνεργός στις παρακολουθήσεις της.

«Παρότι η κατηγορουμένη έχει κατ΄ επανάληψη ερωτηθεί για τον τρόπο και το άτομο από το οποίο προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό – βιτριόλι, μέχρι και σήμερα η ίδια, τεχνηέντως, έχει επιλέξει να μη δώσει την παραμικρή απάντηση επί του ζητήματος αυτού. Η στάση της αυτή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει και υπάρχουν στην σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, καταδεικνύουν ότι δεν έδρασε κατά μόνας, αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρχε συνεργός. Ένα ακόμα γεγονός που κατατείνει στην ύπαρξη συνεργού, είναι ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης της Ιωάννας. Ενδεικτικώς, όπως αποδεικνύεται από την δικογραφία, στο αυτοκίνητο της Ιωάννας είχε τοποθετηθεί πομπός παρακολούθησης – gps και η κατηγορούμενη είχε καταφέρει και δη επί μακρώ να παρακολουθεί κάθε της κίνηση. Είναι βέβαιο ότι για να οργανώσει και να πραγματοποιήσει η δράστιδα, αυτού του είδους την παρακολούθηση έλαβε την βοήθεια κάποιου» έχει δηλώσει σχετικά ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κριμαία: Συντριβή ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη της περιοχής,...

Πρόταση δυσπιστίας: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή – Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Λίγο πριν τις 5 μ.μ., άρχισαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών...

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Σε φυλάκιση 25 ετών καταδικάστηκε ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάκμαν-Φριντ, για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον ανταλλακτηρίου...

Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απολύεται

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωί...

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ – Το σκάνδαλο γύρω από πτήσεις με ιδιωτικά τζετ

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών της Λετονίας,Krišjānis Kariņš. καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με πτήσεις ιδιωτικών τζετ σε επίσημες συναντήσεις. Ο...

Βαφεάδης για κάμερες: Εάν το πρόστιμο αποπληρωθεί σε 15 μέρες έκπτωση 50%

Τις προτάσεις του για τροποποίηση των νομοθεσιών που διέπουν το σύστημα φωτοεπισήμανσης και τα πρόστιμα υπέβαλε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!