21 C
Nicosia
Πέμπτη 25 Απρίλιος 2024 | 9:53

ΑΘΗΝΑ: Ισχυρή έκρηξη στους Στύλους Ολυμπίου Διός – Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε εξαώροφο κτήριο στην αρχή της Συγγρού, στους Στύλους Ολυμπίους Διός, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα, σε απόσταση έως και 200 μέτρων. Ένας 78χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Επίσης, χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συλλέγει οτιδήποτε αποδεικτικό μπορεί να τους οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν «ανοιχτά».Εκτός από το κλιμάκιο της πυροσβεστικής, στο σημείο έχουν καταφθάσει και άντρες της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου.

Η φωτιά που προκλήθηκε κατασβέστηκε πλήρως από 18 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε  και η έκρηξη και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο. Εισήχθη άμεσα σε χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου με σοβαρά εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πέρα από τον ημιώροφο, το υπόλοιπο κτήριο δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση. Στον τόπο της έκρηξης έχει φτάσει  και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, για την περίπτωση που η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο την προανάκριση αναλαμβάνει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η έκρηξη.

Σημειώνεται ότι παραμένει από νωρίς το πρωί κλειστή η Λεωφόρος Συγγρού, για λόγους ασφαλείας και μέχρι να καθαριστεί πλήρως από τα συντρίμμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ποδόσφαιρο: Κρίσιμες μάχες για την 9η αγωνιστική των playoffs

Κρίσιμες μάχες για την ανάδειξη του πρωταθλητή περιλαμβάνει η 9η αγωνιστική της φάσης των playoffs στην προτελευταία στροφή πριν το τέλος του παγκυπρίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!